Mersin lüferi :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 1964 doğumluyum Şileliyim şilede doğdum hala şilede yaşıyorum İlkokulu yeni bitirmiş ortaokul dayken bi abimizde görerek 5 numara yaprak kaşıkların içine ezip kurşun koyup perçinleyip ilk kaşığımı yaptım sene 77,78 olabilir bir arkadaşımla evimizin hemen altındaki harmankaya denen yere indik aylardan ağustos hem gizli sigara içiyoruz hemde ben elle bu yaptığım kaşığı atıp çekiyorum iki balık vurdu ikisinde aldım hayatımda ilk kez lüfere kaşığa gittim aynı gün iki balık aldım yalnız balıklar şimdiki gibi değil şimdi bizim lüfer diye tabir ettiğimiz balıkları onlar yerdi boyları 70-80 santimdiler neyse alıştım buna ve ilerki günlerde takip ettim ve yüzlerce sırtıkara yakaladım o yıllarda bakın kofana demiyorum resmen sırtıkara kofananın büyüğü ve o yıllarda kaşıkla hiç 500,600 gramlık balıklar alınmıyordu belkide kofana,sırtıkaralardan korkup kıyılara yanaşmıyorlardı bu balıklar 80li 90lı yıllardan sonra iyice azaldılar ve bizim buralarda çok nadirleştiler ege ve akdenizde videolarda görüyorum varlar o sırtıkaraların aynısıydılar nereden nereye artık benim tuttuğum lüfereler bana çerez geliyo 35,40 santim lüferlere kofana tuttum diye takla atanları görüyoum allah hayır etsin ama balık işi çok kötü allah balıkların yardımcısı olsun hayatları tehlikede soyları nesilleride tehlikede inşallah sıkmamışımdır ama denizler artık o yıllardaki gibi esrarengiz ve bereketli değilRastgelsin hoşçakalın

18110 dosyayı görüntüle

Selam arkadaşlar
Hafta sonu fazla av stiline hakim olmadığım spin set ile av yapmaya karar vererek aldık elimize seti 🙂 , inan abi nin tavsiyesiyle edindiğim sahteleride denemek amaçlı çıktım taşların üstüne 🙂 surf stiliyle uğrastığım için spin seti elimdede yadırgamadım değil açıkcası 🙂 bi kaç denemeden sonra bir den kamışta bi titreme kafa darbesi derken hop bende balığımız, şaşırmıştım doğrusu bi okadarda heycanlandım :naslyany: spinde ilk deneyimim sayılırdı doğrusu kısa süreli heyecanı atlattıktan sonra tekrar denemelere devam ederken ikinci balığıda sahtemizle kandırmayı başardık tam alacakken kayaların üstünden malesef kaçırdım🙂 bu sırada ip misina dolasıyo felan baya bi sinir oluyodum :ytrya: telefona sarılıp inan abiyi arayarak taktikleri aldıktan sonra tekrar denemelere devam ettim 🙂 ve tekrar bir ekşın hopp bende bu sefer kaçırmadım 🙂
spindeki acemilik , kısmet , heycan, mutluluk 🙂
kamış : okuma helios 2,70 20-50
makine : shimano aernos 5000 fb
sahte : kendo seabas 145f kod 24 ,, duel hardcorer minnow 170f kod hooks

birdahaki avları paylaşmak ve daha iyilerinin sizlere gelmesi dileğiyle hoşcakalın :tskler::tskler::tskler:
harika daim olsun devamım bekleriz 🙂

Ben 1964 doğumluyum Şileliyim şilede doğdum hala şilede yaşıyorum İlkokulu yeni bitirmiş ortaokul dayken bi abimizde görerek 5 numara yaprak kaşıkların içine ezip kurşun koyup perçinleyip ilk kaşığımı yaptım sene 77,78 olabilir bir arkadaşımla evimizin hemen altındaki harmankaya denen yere indik aylardan ağustos hem gizli sigara içiyoruz hemde ben elle bu yaptığım kaşığı atıp çekiyorum iki balık vurdu ikisinde aldım hayatımda ilk kez lüfere kaşığa gittim aynı gün iki balık aldım yalnız balıklar şimdiki gibi değil şimdi bizim lüfer diye tabir ettiğimiz balıkları onlar yerdi boyları 70-80 santimdiler neyse alıştım buna ve ilerki günlerde takip ettim ve yüzlerce sırtıkara yakaladım o yıllarda bakın kofana demiyorum resmen sırtıkara kofananın büyüğü ve o yıllarda kaşıkla hiç 500,600 gramlık balıklar alınmıyordu belkide kofana,sırtıkaralardan korkup kıyılara yanaşmıyorlardı bu balıklar 80li 90lı yıllardan sonra iyice azaldılar ve bizim buralarda çok nadirleştiler ege ve akdenizde videolarda görüyorum varlar o sırtıkaraların aynısıydılar nereden nereye artık benim tuttuğum lüfereler bana çerez geliyo 35,40 santim lüferlere kofana tuttum diye takla atanları görüyoum allah hayır etsin ama balık işi çok kötü allah balıkların yardımcısı olsun hayatları tehlikede soyları nesilleride tehlikede inşallah sıkmamışımdır ama denizler artık o yıllardaki gibi esrarengiz ve bereketli değilRastgelsin hoşçakalın
Benim şirkette çok sevdiğim Karadenizli bir abim var, bazen muhabbet ederken o anlatır, kendisi 40 yaşında, o çocukken kendisinden büyük abiler 40-50 gramlık kaşıkları el oltasıyla kement atar gibi atar, sizin anlattığınız gibi koca koca kofanalar tutarlarmış, elle cekemedikleri için misinayı sırtlayıp sahilden yokuş yukarı koşup öyle çekerlermiş balığı kıyıya. Hep der bundan bir 15-20 sene önce doğmalıydık diye. Şimdi sizin dediğiniz gibi 200 gram kurşun 100 metre üzeri mesafelerde balık arıyoruz denizde, lüfer gelirse de havaya uçuyoruz sevinçten 🙂
Bu kadar kısa sürede ne hale geldi denizlerimiz, kimsenin umru değil 🙁

tebrik ederim. ilk denemenizde balığı almanız çok güzel olmuş.

teşekkürler hocam 🙂

Tebrikler. Çok heyecanlı geçmiş her spinciye ilk avda böyle balıklar denk gelmez. Afiyet olsun.

saolun teşekkürler 🙂

Ilk spin deneyiminde gayet guzel av olmus daha ne olsun valla masallah 🙂 spin avinin zehirini sizde aldiniz artik, surf falan hak getire.. Ben spinle avlanmaya basladiktan 7 - 8 ay sonra ancak istanbul bogazina surf ile avlanmaya gitmistim 😀
teşekkürler 🙂 aynen zehri almış bulunmaktayım..

Sansiniz bolsun, rastgele...

saolun ..

Tebrikler hemsehrim, guzel avlarinin devamini dilerim.
saolasın hemşerim 🙂

Elinize sağlık. Güzel balık. Daha iyileri gelir umarım.
teşekkürler işallah hepimize 🙂

Tebrikler bizim şilede böyle pompa deniz havada istersen dünyanın en iyi sahtelerini birbir peşine bağla at sıfıra sıfır elde var sıfır var olan yerde tutuluyo bereketli olsun allah sezonunda bizlerede nasip etsin rastgelsin
teşekkürler dayı 🙂 kısmet işte daha iyileri sizlerede nasip olur işallah 🙂

Tebrikler!
Mersin den oldukça fazla kullanıcı var forumda ne güzel.
Tanışıp kaynaşmak lazım
teşekkürler 🙂 aynen Mersinden bayağı bi arkadaşımız var 🙂

Tebrikler, çok güzel av olmuş. Ben de spinle alacağım ilk balığı sabırsızlıkla bekliyorum 🙂
Mersinden alınan balıklara özeniyoruz hep, hepsi kelle balıklar oluyor maşallah.
Kaç metrede yapıştı sahteye yakışıklılar.
Bir bir şey merak ettim, ben de de aynı kamıştan ve sahteden var. Kendo yu kaç metrelere atabiliyorsunuz o kamışla (tabi bir de kaçlık ip kullanıyorsunuz onu da sormam lazım)
Devamı rastgelsin.

teşekkürler hocam daha iyileri sizlere denk gelsin 🙂 atış mesafesi ne desem yalan olur ama bayağı bi gidiyor tavsiye üzerine almıştım zaten kamışı kaldiki ipek misina da18 lik yeşil kendo biraz kalın yani , balıklarda yaklaşık 10 metrelerde basıyodu 🙂

Tebrikler Kemal
Güzel av olmuş.
Spin gibi keyifli bir avcılık yok bana göre..
teşekkürler hocam ben surfude spinide seviyorum 🙂

estafurlah ne sıkması , aksine dediğiniz çok doğru..
harika daim olsun devamım bekleriz 🙂

teşekkür ederim 🙂

Tebrikler güzel bir av ve sonuç harika bir lüfer bereketli olsun

teşekkürler hocam 🙂

Sene 81,82 olabilir aylardan eylül bizimde o yıllarda sınıfta çakmışız eylül bitirme imtihanları vardı bizim yaşlardakiler bilir Kimya bitirme imtihanına girdik ama tam kofana havası var deniz hafif bulanık orta denizli kıyılar köpüklü hava on numara hemen soruları alel acele yapıp kağadımı verdim kimya hocamız ne yaptın alalacele nereye gidiyorsun iyice kontrol ettinmi deyip amacı bana yardım edip beni sınıfta bırakmamak yaptım hocam gerisi size emanet deyip koşa koşa eve o zaman kamış yok mantara sarılı 90'lık beden misina perçinli kaşığı aldım kaşığın ağarlığıda 150-200 gram var doğru taşbaşı saat 12,30 civarı arkadaşım orda atıyo baktım 4 kofanası var hemen bende atmaya başladım bi abimiz daha geldi onlarda makına kamış var o zaman ben elle inanırmısınız bir kofana sırtıkara sürüsü yanladı saat bir gibi at çek misina ellerimi kesti üç kişi yaklaşık iki ikibuçuk saatte 250 adet kofana,sırtıkara aldık inanın abartmıyorum ben elle attığım için 35 tane tuttum kamışla atanların herbirinde 100-110 arası kofana sırtıkara vardı madrabaz haber alıp taşın üstüne geldi ve kofanalar mezat yapıldı satın aldı çavalyelere yükleyip dökme doç kamyonete götürdüler hemen hergün olmasa bile genelde kofanaların içinde 4 ile 10 kilo ve fazlası levreklerde çıkıyodu ama çoğu misinaları kopartıyodu bunlar hemen şilenin altında harmankaya denen yerde oluyodu şimdi o günler aklıma gelince deniz kenarları bana cılız geliyo kendi kendime gülüyorum aynı yerlere şimdi spıne gidiyorum gecede yemliye kalıyorum aldığım balık sayılı oda porsiyonluk lüfer ve sarıkanat çoğu zamanda boş şimdi herşeyimiz var sahteler birbirinden güzel kamışlar makineler desen öyle o eski bizim attığımız kaşıkları şimdi at bir tane bi şey alamazsın o kaşıklara balıklar bolluktan vuruyodu

hayırlı olsun abicim

bende mersindeyim spinde yeniyim nerede tuttunuz balığı acaba ya da önerebileceğiniz mesafe var mı ? dolmuşla ulaşabilecğim çünkü şahsi araçım yok

Sene 81,82 olabilir aylardan eylül bizimde o yıllarda sınıfta çakmışız eylül bitirme imtihanları vardı bizim yaşlardakiler bilir Kimya bitirme imtihanına girdik ama tam kofana havası var deniz hafif bulanık orta denizli kıyılar köpüklü hava on numara hemen soruları alel acele yapıp kağadımı verdim kimya hocamız ne yaptın alalacele nereye gidiyorsun iyice kontrol ettinmi deyip amacı bana yardım edip beni sınıfta bırakmamak yaptım hocam gerisi size emanet deyip koşa koşa eve o zaman kamış yok mantara sarılı 90'lık beden misina perçinli kaşığı aldım kaşığın ağarlığıda 150-200 gram var doğru taşbaşı saat 12,30 civarı arkadaşım orda atıyo baktım 4 kofanası var hemen bende atmaya başladım bi abimiz daha geldi onlarda makına kamış var o zaman ben elle inanırmısınız bir kofana sırtıkara sürüsü yanladı saat bir gibi at çek misina ellerimi kesti üç kişi yaklaşık iki ikibuçuk saatte 250 adet kofana,sırtıkara aldık inanın abartmıyorum ben elle attığım için 35 tane tuttum kamışla atanların herbirinde 100-110 arası kofana sırtıkara vardı madrabaz haber alıp taşın üstüne geldi ve kofanalar mezat yapıldı satın aldı çavalyelere yükleyip dökme doç kamyonete götürdüler hemen hergün olmasa bile genelde kofanaların içinde 4 ile 10 kilo ve fazlası levreklerde çıkıyodu ama çoğu misinaları kopartıyodu bunlar hemen şilenin altında harmankaya denen yerde oluyodu şimdi o günler aklıma gelince deniz kenarları bana cılız geliyo kendi kendime gülüyorum aynı yerlere şimdi spıne gidiyorum gecede yemliye kalıyorum aldığım balık sayılı oda porsiyonluk lüfer ve sarıkanat çoğu zamanda boş şimdi herşeyimiz var sahteler birbirinden güzel kamışlar makineler desen öyle o eski bizim attığımız kaşıkları şimdi at bir tane bi şey alamazsın o kaşıklara balıklar bolluktan vuruyodu
S.a. valla ustam uzun lafın kısası bence Türkiye de çok řadikal devrim niteliğinde

Ekolojik kararlar âlıñmaz ise ülkemizdeki başta gırgırcılar olmak üzere
balıkçılık ın iflasını ve
Ve onlarla birlikte yaş kuru misali bizlerin de hayran hayran ancâk Norveç Uskumru kasalarını
Görebileceğini düşünenlérdenim inanın bu final öyle çok uzak değil millet kapatıp ama bizim yeni yeni nükleer santraller kurduğumuz göz önünde bulundurulduğunda

Back