MIFINE kamış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Scolopax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Scolopax

Aktif Üye
Tepki
279
Ödül
73
Aliexpresste bu kamışlar.

0.2 - 0.6 gr. atarı var. Yarım gram silikon atarak acaba istavrit için nasıl olur?

lrfkamıs.jpg

lrfkamıs1.jpg

Tamam güzel kamışlar fakat buna 500lük makine ve 0.06mm den daha ince ip kullanman lazım ki yarım gram silikonu güzel bir mesafede atabilesin. Şu an piyasada en az 0,06mm ip var. sen bu iple yarım gram silikon atmaya çalışırsan o kamışın ucu ipin kalınlığından titreyip duracağın atış erimin çok çok düşük olacak ve kuşgözü sorununa yol açacak. Kullanacağın ekipmanların tam uyumu çok önemli.

Kamışlar mf aksiyon görünüyor ve genelde bu tarz kamışlar esnek oluyor alabalık kamışı gibi, ne jighead dogru duzgun atılabiliyor uçtan dolayı ne de balık hissiyatı iyi oluyor cunku uç ve gövde komple yatıyor bütün güç ve hissiyatı emiyor. Görüp denemeden alınmaz bence. Alınacaksa da ekstra fast aksiyonlu aji serilerinden alınmalı.

sahtekutumda mifine unstoppable kamışı gördüm.

lrf konusunda zırcahilim ama bir yerinden başlamak gerek diye düşünüp bu kamışı almaya karar verdim ama siparişi henüz geçmedim.

atar ağırlığı max 4 gram olanını alacam. hedef balıklarım istavrit, mırmır, izmarit, karagöz gibi balıklar olacak.

bi de ufak 500 lük makinam var üzerinde o.06 kendo ip sarılı.

baby worm, foluro carbon leader, 1,5 ve 1 grlık jig headler ve 2-3 grlık jiglerle dalayım diyorum bu hobiye.

sizce bu kamışla başlangıc olur mu üstadlar ne dersiniz 🙂

(link)

sahtekutumda mifine unstoppable kamışı gördüm.

lrf konusunda zırcahilim ama bir yerinden başlamak gerek diye düşünüp bu kamışı almaya karar verdim ama siparişi henüz geçmedim.

atar ağırlığı max 4 gram olanını alacam. hedef balıklarım istavrit, mırmır, izmarit, karagöz gibi balıklar olacak.

bi de ufak 500 lük makinam var üzerinde o.06 kendo ip sarılı.

baby worm, foluro carbon leader, 1,5 ve 1 grlık jig headler ve 2-3 grlık jiglerle dalayım diyorum bu hobiye.

sizce bu kamışla başlangıc olur mu üstadlar ne dersiniz 🙂

(link)
LRF başlamak için bu tür spesifik kamışlar uygun değil. Sadece istavrit tutacaksan elinde 1-14, 1-15, 1-20 veya 2-12, 3-15 gibi kamışın olur işin fantezisine kaçmak istersin sadece istavrit avlayayım keyif versin dersin o zaman bu tür spesifik atar aralığında olan kamışları alırsın. Ama yeni başlayan biri için ben pek tavsiye etmezdim açıkçası. Jig gibi sert sahteler için uygun olmaz.

LRF başlamak için bu tür spesifik kamışlar uygun değil. Sadece istavrit tutacaksan elinde 1-14, 1-15, 1-20 veya 2-12, 3-15 gibi kamışın olur işin fantezisine kaçmak istersin sadece istavrit avlayayım keyif versin dersin o zaman bu tür spesifik atar aralığında olan kamışları alırsın. Ama yeni başlayan biri için ben pek tavsiye etmezdim açıkçası. Jig gibi sert sahteler için uygun olmaz.

Ucuz ve hissiyat istediğim için olur düşübmüştüm. Akşam vakti olacağından sadece Eminönü civarında 1-2 saatlik av yapacağım iskele yanında.

Teşekkürler fikrini paylaştığın için, vazgeçiyorum lrfden 🙂

Back