Misina Karışma-dolaşma sorunu

ibrahim abi spin işi bence iyi kombine edilmeli misinadan olabilir evet ama bahsettiğin düğüm boşalma (atış)esnasında oluyorsa makina atlatarak sarıyor olabilir test etmenin ufak bir yolu makinanın kalamasını biraz gevşet ve misinayı duraksız, bir ayar çek seste yani cırlama da bir bozukluk varmı,misinada ufak dahi olsa takılma varmı gibi, sararken misinanızı makinanın 90 derece üstten bakarak gidip gelme mesafesini kontrol edin hilal şeklindeki teliniz makaranın ucuna kadar gidip geliyormu bunların hepsi tamamsa makinanızı kuru bezle ve hatta yumuşak fırça yardımıyla güzelce temizleyin dişlilerine toplu iğne başı kadar kımızı gres sürün misina olarak ben asso ultra 0.25 kullanıyorum gayette memnunum birde istersen onu dene şimdiden rastgele saygılarla.

Yorumlar için teşekkür ederim burada hemen alabileceğim okuma seabass misina bulamayarak internetten sipariş verdiğimden ve beklemem gerektiğinden dolayı dün akşam makina kafasındaki problemli misinanın hepsini yarım kova suyun içerisine boşaltarak tekrardan makineye sardım, sahile inerek yaptığım denemelerde daha önceki sorunun sadece şiddetli atış yaparken olduğunu onun haricinde normal atışlarda sıkıntı kalmadığını fark ettim. Bu durumun sebebi ile ilgili burdaki arkadaşlarla yaptığım sohbet esnasında benim önemsemeyerek dikkate almadığım bir husus olan misinayı sararken ortada dolandırıp durmadan bir kalem gibi mil üstünden dolaştırılmadan ve makaranın sarılma yönünde sarılması gerektiği öğrendim ( belirttiğim misinaları sararken gergin yapmıştım ancak misinanın olduğu makara yerde dört dönüyordu ) diğer makina kafasına belirtildiği şekilde sardığım misina da boğum boğumluklar yok şu an ve atışlarda gayet düzenli herkese yorumları ve yardımları için teşekkür ederim. Yakında yeni başlayan biri olarak kalamar avı ile ilgili tecrübelerimi paylaşacağım. Sevgiler.

aynı sorun bu gün bende oldu!bende el oltacılığından öğrendim tutmayı,kamışlı tecrübem fazla yok ama tarif edildiği gibi yapmaya çalıştım yinede kamışla fırlatırken sorun oldu ve misine makaradan boğum boğum kendini dışarı attı. tabi geri sarmaya kalkınca dolandı makina arasına sıkıştı tahminimce makaraya fazla misina sarılı olduğu için yaptı.ben hazır sarılı makina aldım ve misina markası bile yazmıyor. o yüzden fazla rüzgardan çaparimde dolanndı. bu konuyu güncellemek gerek sanırım.çünkü her defasında aynısı oldu sarma mekanizmasında mı sorun dedim ilk yapışımda misinayı doğru yerden geçirdiğime eminim çünkü ileri geri iyi çalıştı sonramisina kendini dışarı atmaya başladı.tabi makinamda smart 60 çin malı o da problem olabilir.

aynı sorunu bende farklı 50 lik bir makinada yaşadım naptımsa gideremedim bu sorunu okadar çok misina değiştirmeme rağmen fırdöndüleri değiştirmeme rağmen gideremedim bu sorunu açık çalıştığımda yapıyodu bu sorunu çoğunlukla bende makinayı değiştirdim en sonunda

Bu tür problemlerin birkaç nedeni olabilir; sizdeki sorun bunlardan hangisi veya hangileri bilemiyorum...

Makinaya misina sarmak: Gam yaptırmadan sıkıca sarmak gerek misinayı; en pratik çözümlerden biri misinanın sarılı olduğu makaranın ortasından bir kalem geçirip bunu birine tutturmak ve kamışa takmış olduğunuz makinayı orta karar hızda sarım yapmak; bu esnada kalemi tutan kişi misinayı diğer eliyle biraz sıkarak gönderir ise; ya da saran kişi kamış tuttuğu elinin parmaklarıyla sıkıştırır ise yeterince sıkı ve düzgün sarılmış olur...

Makinaya sarılacak misina hafızasız veya düşük hafızalı cinsten olmalı; genellikle ambalajlarının üzerinde Low Memory veya benzeri birtakım ifadeler yazar bunların...

Makina klavuzunun düzgün çalışmaması, bakımsız olması v.s. bu genetik veya sonradan oluşabilen bir sorun olabilir; sonradan oluşan bir problem ise klavuzu söküp gerekli bakımları yapıp; değişmesi gereken rulman v.s. ise değiştirip yağlamak suretiyle giderilebilir; yok makinanın varoluşundan ileri gelen bir kusur ise makinayı değiştirmekten başka çare yok...

Makinanın düzgün sarabilmesi dolayısıyla düzgün bırakma yapabilmesi: Sonsuz dişliye sahip makinalar çok daha düzgün sarım yapar; kaliteli var-gel sistemleri de düzgün sarar; ancak göreceli olarak eski olan bu teknolojide kafa yüksekliği daha azdır... Daiwa'da ABS, Shimano'da ARC spool makaralar ile çıkış sorunları da ortadan büyük ölçüde kaldırılmış durumda... Ayrıca slow ossilation ve daha gelişkin versiyon makinalar nerede ise sıralı sarım yapar; bu tip makinalarda makinadan kaynaklanan böylesi karışma, dolaşma gibi problemler yaşanmadığı gibi bu teknolojiler sayesinde atış erimleri de ciddi miktarda yükselir... Tabi bu tip teknolojileri barındıran makina fiyatları da dudak uçuklatıcı cinsten oluyor...

Biraz çorba gibi oldu ama özetle sorun ya yanlış misina seçimi ve sarımından kaynaklanmakta; ya makina arızasından; ya da makinanın doğasından... Umarım yanlış misina ve sarım seçimi ile ilgilidir; makina arızası da kısmen hafif masraf açacak olsa da makinanın değişmesi epey maliyetli olacak gibi...🙂

önceki mesajları okumadan hızlıca kendi naçizane tavsiyemde bulunayım;

sarmadan önce misinayı çeşme altında güzelce ıslatın, ardından sarın. sonra makinanın makarasını çeşme altında güzelce gezdirin misina suyu iyice yesin. kenara bırakın kurumaya. kuruduktan sonra istenirse bir posta daha çeşme altında güzelce ıslatın makaradaki misinayı. amaç kuru misinayı yumuşatık makaraya oturmasını sağlamak.

ilk atışlarda öbek halinde misina sağılmasının önüne ben böyle geçtim.

D.a.m 2489 Onliner Tele Spin Kamış (Boy 300cm-Atarı 10-30gr)
Silstar Spectrum RD-4000 Spinning Olta Makinesi-4000
Mercan Korelle Misina, Beyaz, 100mt 0,30mm
İbrahim bey makina ve kamışınız spin için bence sardığınız 0.30 misina çok kalın ve sert diye düşünüyorum. Size tavsiyem ip misina ve 0.14-0.16 kullanmanız, birçok spinle av yapan arkadaşların tercih ettiği kalınlıklar bunlar. 0.30-0.28 spin için çok fazla kalınlıklar, kolay gelsin...

Back