Misina klips düğümünü sağlam atmak?

Palomar candır hem kolay hem sağlam tavsiye ederim

teşekkürler eşref abi cankurtaran gibisin herkezin derdine çare olmaya çalışıyorsun çok güzel paylaşımların oluyor,bilmediğimiz çok şeyi öğreniyoruz,iyi ki balıksevdam ailesi ve dostlar var
Estağfurullah bildiklerimizi paylaşıyor,bilmediklerimizi öğreniyoruz.
Sitemizde makina,kamış,teknik bilgisi yüksek arkadaşlardan bizde çok güzel bilgiler ediniyoruz.

Anladığım kadarıyla sahte misinaya bağlanırken üç farklı yöntem uygulanıyor. Doğrudan misinaya, klipse veya fırdöndülü klipse...

İnternet'te araştırdığım kadarıyla, misinaya sahte yemi doğrudan bağlarken tavsiye edilen düğüm şekli rapala düğümü. Eğer bir klips yada fırdöndülü klips kullanacaksak tavsiye edilen düğüm palomar düğümü.

Aklıma takılan iki soru var. Fırdöndülü klips kullanıldığında sahtenin aksiyonu bozulmuyor mu? İkinci soru madem palomar düğümü en güvenilen düğümlerden birisi, o halde sahteyi doğrudan misinaya bağlarken palomar düğümü neden tercih edilmiyor?

Bilgilerini paylaşacak üstatlara şimdiden teşekkürler.

Saygılar.

1) Fırdöndülü klips sahtenin aksiyonunu bozar, sahtede ne kadar az alet edevat olursa o kadar avcı olur. Zaten klips de kolaylık yarattığı için tercih edilir. Fırdöndü, sahtenin aksiyon alma esnasında saçmalamasına sebep olacaktır. Ancak kaşıkta durum değişir, fırdöndülü klips kaşığa ayrı bir yalpalama aksiyonu katar; aynı zamanda kaşığın batma esnasındaki dönüşünü emerek misinanın gam yapmasını engeller.

2) Palomar düğümü en güvenilir düğüm olabilir ancak takımdaki sabit parçaları bağlamak içindir. Kombinasyon içerisinde en hareketli parça sahte balık olduğu için, aksiyonu rahat almasını sağlayacak düğüm rapala düğümüdür. Zaten doğal bir klips oluşturur. Palomar ile sıkı sıkı düğümlenirse sahte balık misinaya göre aksiyon alacak, kendi aksiyonunu tam olarak ortaya koyamayacaktır. Bu yüzdendir ki rapala düğümü, sahtenin bir misina halkası üzerinde kolayca hareket edip aksiyonunu tam olarak gösterme kabiliyeti sunar.

bende sahte rapala kullanımda halka vs var ise cıkarıyorum rapaladakı halka bana kalırsa aksıyonu bozuyor onun yerıne asagıdakı marıa prenses rapala klıpsı kullanıyorum dugum olarakta palomar dugumu tercıh edıyorum .

1e56e38f49877acde72b22ffaca17c59.jpg

Back