Muğla'dan Selamlar

Hocam hevesini kırmak gibi olmasın ama Güllük spin avcılık için pek uygun değil, sahil boyunca sadece yemli(beklemeli) ve teknelerle yetiştirme havuzu etrafında yemli dip avcılık yapılabiliyor.
Spin için asıl iyi yerler Bodrum ve Didim bölgesinde. Bana en yakın yer olan Ören ise liman yapıldığından beri balık açısından çok kötü
O bölge heryer Mera 3 ay önce tatil için gidip gözlemde yaptım balık çiftlikleri popiler avlanma bölgesi kıyıdan dönemine göre levrek barukuda kofana çüpra vs... Çok zengin çeşitlilik var sadece güllük olarak belirtmek istemedim her koy bir Mera doğru hava ve doğru zamanda zevkli avlar yapılıyor

O bölge heryer Mera 3 ay önce tatil için gidip gözlemde yaptım balık çiftlikleri popiler avlanma bölgesi kıyıdan dönemine göre levrek barukuda kofana çüpra vs... Çok zengin çeşitlilik var sadece güllük olarak belirtmek istemedim her koy bir Mera doğru hava ve doğru zamanda zevkli avlar yapılıyor
Her koyun bir mera olduğu doğru hocam ama bu bölgede yetiştirme çiftlikleri,limanlar vs işletmeler çok olduğu için balık pek aç kalıp avlanmıyor. Mesela Güllük sahili boyunca en az 100 oltacı her zaman olur ama gün boyu tutulan balık sayısı 2 elin parmak sayısını geçmez.tabi ki Bodrum, Turgutreis ve özellikle Akyaka balık popülasyonu bakımından en iyi bölgeler
Ören,Çökertme bölgesi ise zıpkıncılar için cennet

Her koyun bir mera olduğu doğru hocam ama bu bölgede yetiştirme çiftlikleri,limanlar vs işletmeler çok olduğu için balık pek aç kalıp avlanmıyor. Mesela Güllük sahili boyunca en az 100 oltacı her zaman olur ama gün boyu tutulan balık sayısı 2 elin parmak sayısını geçmez.tabi ki Bodrum, Turgutreis ve özellikle Akyaka balık popülasyonu bakımından en iyi bölgeler
Ören,Çökertme bölgesi ise zıpkıncılar için cennet
Evet güllük sahil boyu yemli atan oltacı 50-60 yaş üstü balıkçılar var balığın sert havalarda daha iyi av vereceğini bilenler oranın eskileri çoğu vakit öldürmek için olta atıyor hatta bir kaçı ile sohbet etim hava patladımı burası balıkçı kaynıyor ama ben rüzgarlı havada av yapmam diyenlerle dolu

Merhabalar. Yeni taşındım Ortaca ilçesine ve pek de tanıdığım yok. Lrf ve Spin için iki takım yaptım. Çevremde özellikle spin için az derinliği olan meralar arıyorum ve yemli balık avı dışında tecrübem de çok az. Beraber balığa çıkmak isteyen arkadaşlar olursa sevinirim.

Ben Emre
Yaşın 40'a dayanmasıyla spin avına merak salarak giriş seviyesine uygun Shimano fx xt 270 mh 14-40gr kamış ve fx4000 alarak aranıza katıldım
Herkese bol trofeler, oltanız hiç boş olmasın
Merhaba hocam,

Shimano fx xt 270 mh 14-40gr kamış
Makine olarak : fx4000

Memnun musunuz şuan için cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hocam,

Shimano fx xt 270 mh 14-40gr kamış
Makine olarak : fx4000

Memnun musunuz şuan için cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Shimano setten memnunum ama elimde bol miktarda 10-18gr arası sahte olduğu için de 7-21 gr atarlı bir kamış daha aldım.
Makine olarak ise Fx4000'i yedek makine olarak tutuyorum, asıl kullandığım makinem ise Savage gear sg8 4000

• Beğen
Tepkiler: Juf
Back