Muğla'dan Selamlar

Hoş geldin Veysi

Veysi hoş geldin. Yalıkavak'ta her yerde çipura avlayabilirsin. Tekneden av yapacağını düşünüyorum. Yem olarak sardalya ile başla, haızrlayacağın takım çok basit. Rüzgarsız bir havada ve oldukça ince bir kamış ile avlanırsan çipura vuruşlarını hissetmen çok daha kolay olur. Çok nazlı, adeta vakumlar gibi vuruşlar göreceksin. Kamış boyu 180 cm ideal, makine önerisi vermeyeceğim. Balığı yakalamak önemli, çekmek işin kolay kısmı, kısa pala çapraz sağlam bir iğne, ve bir tane de gezer kurşun yeterli olacak.
Takım hazırlama için videomu ekliyorum, başka soruların olur ise de alabilirim. Bodrum çipura popülasyonu açısından verimli bir bölgedir.

Merhaba arkadaşlar,
Yaş 38 oğlumun ısrarları üzerine basit bir olta ile bu hobiye dün itibariyle başlamış bulunuyorum. Biraz hüsran oldu maltepe sahilde 3 kez koparttım misinayı 🙂 2.20 oltayla nereye atacağımı şaşırdım her taraf kayalık çekerken takılıyor. Umarım bu seriven hızla başlayıp bitmez 🙂

Merhaba bende datçada avlanıyorum bol bol kefal ve lokum alıyorum ama liça hiç tutamadım siz nereden avlandınız liça için
Selam, ben surf kulüplerinin bulunduğu sahilden avladım, uzun bir sahil şeridi olduğu için gezerek olta atıyorum, çok sabit bir yerim yok. Yağmur sonrasında deniz biraz dalgalıysa akya liça oluyor, çoğunlukla lokum, trakonya var, yazın kalabalık olduğu için ekim-haziran arası avlanabiliyorum bu bölgede,umarım denk gelir görüşürüz.

Back