Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nippon Urus 0.16mm 250 Metre alınır mı?

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
IMG_8419.jpeg
Bi abimin tavsiyesi üzerine bu ipi almayı düşünüyorum.Boğazda kurşun arkası için uygun mudur uzunluğu ve kalınlığı.Önerilerinizi bekliyorum

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Uzunluk ve kalınlık olarak yeterlidir ama önüne şok da lazım 0.23 ten. İpin kalitesini bilmiyorum ama fiyatı uygunsa alınır.

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şoku mono misina ile mi yapiyim yoksa ip misinayla mı?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Seçiminiz ip misina boğaz içinde, kurşun arkası içinde uygun.
Kurşun arkasında 200-250 gr atacağınızı düşünürseniz öne 023 ten 10 mt. şok yapsanız yeterli.
Yok illa misina derseniz sağlam 0,35-0,40 misina olabilir.
Ama şoku ip tercih ederim.

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Seçiminiz ip misina boğaz içinde, kurşun arkası içinde uygun.
Kurşun arkasında 200-250 gr atacağınızı düşünürseniz öne 023 ten 10 mt. şok yapsanız yeterli.
Yok illa misina derseniz sağlam 0,35-0,40 misina olabilir.
Ama şoku ip tercih ederim.
Hocam 0.35mm mono misina kullanıyorum değiştirmem şart mı acaba? İlla örgü mü kullanmalıyım?

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Makineye sardığım ipten bahsediyorum.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam 0.35mm mono misina kullanıyorum değiştirmem şart mı acaba? İlla örgü mü kullanmalıyım?
Eğer attığınız mesafeden memnunsanız hiç bir şekilde şart değil tabii.
ipin avantajı misinaya göre daha sağlam, çekerinin daha yüksek, ip kalınlığının misinaya göre daha ince olup, yüzük çıkışlarında sürtünmeyi azaltması. Tabii buda mesafeyi arttırıyor.
(İpinde dezavantajları var tabii, su tutması, rüzgardan daha fazla etkilenmesi vs.)
Gelgelelim boğazda kendine güvenen öyle arkadaşlar varki mesela çaparide makinalarında 0,20 - 0,22 mono misina sarıp öne 0,16 ipten yada 0,30 mono misinadan şok yapıp 125-150 gram atıyorlar.
Bu tamamen sizin tercihiniz.
Sağlam bir mono misinanız varsa neden olmasın.
Misinadan eminseniz sağlam bir 0,30 mono misina bile şoksuz 150 gram kurşunu asılarak rahat atar.
Düşünün ,
makinada 0,16 ip var. Çapari atıyorsunuz. Çapari bedeni 0,30 mono misina. Kurşun 150 gr. Abanarak atıyoruzki 0,30 mono bile 150 gr kurşunu taşıyor.
Ama (bence) 0,35 misina bi tık kalın. Heleki eski bir misina, sertleşmiş ise size mesafe kaybettirir. Yüzük çıkışlarında ses yapar.
Tercih sizin.

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eğer attığınız mesafeden memnunsanız hiç bir şekilde şart değil tabii.
ipin avantajı misinaya göre daha sağlam, çekerinin daha yüksek, ip kalınlığının misinaya göre daha ince olup, yüzük çıkışlarında sürtünmeyi azaltması. Tabii buda mesafeyi arttırıyor.
(İpinde dezavantajları var tabii, su tutması, rüzgardan daha fazla etkilenmesi vs.)
Gelgelelim boğazda kendine güvenen öyle arkadaşlar varki mesela çaparide makinalarında 0,20 - 0,22 mono misina sarıp öne 0,16 ipten yada 0,30 mono misinadan şok yapıp 125-150 gram atıyorlar.
Bu tamamen sizin tercihiniz.
Sağlam bir mono misinanız varsa neden olmasın.
Misinadan eminseniz sağlam bir 0,30 mono misina bile şoksuz 150 gram kurşunu asılarak rahat atar.
Düşünün ,
makinada 0,16 ip var. Çapari atıyorsunuz. Çapari bedeni 0,30 mono misina. Kurşun 150 gr. Abanarak atıyoruzki 0,30 mono bile 150 gr kurşunu taşıyor.
Ama (bence) 0,35 misina bi tık kalın. Heleki eski bir misina, sertleşmiş ise size mesafe kaybettirir. Yüzük çıkışlarında ses yapar.
Tercih sizin.
Hocam Sufix 0.35mm monomisina kullanıyorum ve elimde aynı monomisinadan 1000 mt. kutusu bile açılmamış şekilde var.Öğrenciyim sizce kullanmaya devam etmeli miyim yoksa ip misina mı tercih etmeliyim?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam Sufix 0.35mm monomisina kullanıyorum ve elimde aynı monomisinadan 1000 mt. kutusu bile açılmamış şekilde var.Öğrenciyim sizce kullanmaya devam etmeli miyim yoksa ip misina mı tercih etmeliyim?
1000 mt. Bence bu ekonomik şartlarda kullanmaya devam edin. 0,35 mm beden misinasına şok yapmanızada gerek yok. 175-200 gr kurşunu rahat atması lazım. Boğazda 175-200 gr kurşunda çok elzem bir akıntı ve hava durumu olmadığı sürece dibi bulur.

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok sağolun hocam daha yeni yeni başladım bu işlere.Biraz fazla soru sordum kusura bakmayın.