Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam 0.35mm mono misina kullanıyorum değiştirmem şart mı acaba? İlla örgü mü kullanmalıyım?Seçiminiz ip misina boğaz içinde, kurşun arkası içinde uygun.
Kurşun arkasında 200-250 gr atacağınızı düşünürseniz öne 023 ten 10 mt. şok yapsanız yeterli.
Yok illa misina derseniz sağlam 0,35-0,40 misina olabilir.
Ama şoku ip tercih ederim.
Eğer attığınız mesafeden memnunsanız hiç bir şekilde şart değil tabii.Hocam 0.35mm mono misina kullanıyorum değiştirmem şart mı acaba? İlla örgü mü kullanmalıyım?
Hocam Sufix 0.35mm monomisina kullanıyorum ve elimde aynı monomisinadan 1000 mt. kutusu bile açılmamış şekilde var.Öğrenciyim sizce kullanmaya devam etmeli miyim yoksa ip misina mı tercih etmeliyim?Eğer attığınız mesafeden memnunsanız hiç bir şekilde şart değil tabii.
ipin avantajı misinaya göre daha sağlam, çekerinin daha yüksek, ip kalınlığının misinaya göre daha ince olup, yüzük çıkışlarında sürtünmeyi azaltması. Tabii buda mesafeyi arttırıyor.
(İpinde dezavantajları var tabii, su tutması, rüzgardan daha fazla etkilenmesi vs.)
Gelgelelim boğazda kendine güvenen öyle arkadaşlar varki mesela çaparide makinalarında 0,20 - 0,22 mono misina sarıp öne 0,16 ipten yada 0,30 mono misinadan şok yapıp 125-150 gram atıyorlar.
Bu tamamen sizin tercihiniz.
Sağlam bir mono misinanız varsa neden olmasın.
Misinadan eminseniz sağlam bir 0,30 mono misina bile şoksuz 150 gram kurşunu asılarak rahat atar.
Düşünün ,
makinada 0,16 ip var. Çapari atıyorsunuz. Çapari bedeni 0,30 mono misina. Kurşun 150 gr. Abanarak atıyoruzki 0,30 mono bile 150 gr kurşunu taşıyor.
Ama (bence) 0,35 misina bi tık kalın. Heleki eski bir misina, sertleşmiş ise size mesafe kaybettirir. Yüzük çıkışlarında ses yapar.
Tercih sizin.
1000 mt. Bence bu ekonomik şartlarda kullanmaya devam edin. 0,35 mm beden misinasına şok yapmanızada gerek yok. 175-200 gr kurşunu rahat atması lazım. Boğazda 175-200 gr kurşunda çok elzem bir akıntı ve hava durumu olmadığı sürece dibi bulur.Hocam Sufix 0.35mm monomisina kullanıyorum ve elimde aynı monomisinadan 1000 mt. kutusu bile açılmamış şekilde var.Öğrenciyim sizce kullanmaya devam etmeli miyim yoksa ip misina mı tercih etmeliyim?