Okuma Distance Surf DS-80 FD Surf Makine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asivolki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yorumları google da buldum makinayıda istavrit avında 2-3 atış yapmıştım orta segment bir makina ağır kurşunda ne yapar bilemem servis konusunu bilmiyorum kargo ile üsküdar ve çevresine takıldığım için elden bırakıyorum

evet eşref abi makina daha çok yeni sanırım alıp deneyen olmamış. eşref abi peki teknik özelliklerine bakarak sizce nadiren teknede genelde kıyıdan kullanılabilir mi. deviri 3.8:1 gibi düşük bir devir olduğu için tekne kullanımına da uygun olur mu? buradaki en tecrübeli abilerimizden biri olarak daha mantıklı yorum getireceğinizi düşünüyorum.

evet eşref abi makina daha çok yeni sanırım alıp deneyen olmamış. eşref abi peki teknik özelliklerine bakarak sizce nadiren teknede genelde kıyıdan kullanılabilir mi. deviri 3.8:1 gibi düşük bir devir olduğu için tekne kullanımına da uygun olur mu? buradaki en tecrübeli abilerimizden biri olarak daha mantıklı yorum getireceğinizi düşünüyorum.
Teşekkür ederim o kadar çok tecrübeli değilim.Kullandığım veya dostlarımın,arkadaşlarımın kullandığı ürünlerde
kendimce fikir sahibiyim.Her firma ürününü pazarda sergilerken bir sürü teknik özellik ve reklamla son kullanıcıya ulaştırıyor.Kağıt üzerinde son derece güzel teknik terimler uygulamada sınıfta kalıyor.
Elbette 3:8 devir oranı 100cm misina sarması güzel faktörler.Benim şahsi görüşüm makinalarda kalite terendi fiatla
yükseliyor.spinde asgari 200-350tl başlıyor giriş seviyesi(Yani bunu al arkası daha gelecek yöntemi)
Genel kullanım için 350-500tl arası.
Makinayı kullanan ve test eden arkadaşlarda katkı sağlıyacaktır.Şu gerçek bence malumdur büyük popüler firmaların
ürünleri 750--1000 tl başlar.Aynı büyük firmanın 300-500tl seviyesindeki ürünleri daha küçük firmaların fiat performans ürünleri kalitede yakalar hatta istinalar olsa bile kalitede onları geçtiği ürünler mevcuttur.
İşte bu ürünleri tesbit etmek ve sahip olmak dar gelirli oltacının hedefi olmalıdır.

Arkadaşım bende İzmirliyim ve surf disiplininde avlanırım benim fikrim 620 gr makine 500 gr da kamış 1 kg ı geçiyor biraz yorucu benimde böyle 1 kiloyu geçkin bir takımım vardı elden çıkarıp yarı yarıya hafif takım yaptım şu an çok memnunum.

Özellikleri:
Okuma Distance Surf Makine 80'lik makaralıdır. Okuma Distance Surf DS-80, 3.8:1 devir oranlı ve bir turda 106,7cm misina toplar. Max. 13kg drag gücüne sahip olup 619g ağırlığındadır. Okuma Distance Surf, 6+1BB rulmanlı olup makarasının monofilament misina kapasitesi 0.35/430, 0.40/330, 0.50/200m dir ve yedek makarası vardır.

surf takım için makine arayışındayım. bu makine kafamı çok kurcalıyor.
ama aynı zamanda tekne avında da kullanmak istiyorum. Bir turda 106 cm misina toplamasıyla surf için ideal aynı zamanda 3,8:1 devir oranıyla da tekne kullanımı için ideal diye düşünüyorum. tekne içinde ayrı kamış alacağım. ancak bu makine ile ilgili hiçbir yerde tek yorum dahi bulamadım. bu makineyi kullanan veya deneyen arkadaşlar varsa yorumları benim için çok değerli olacaktır. şimdiden teşekkür ederim.

(link)
Arkadaşlar, bu makinayı kullanan var mı aramızda acaba...

Bu makineye;
"bir turda 106,7cm değilde, mesela 90 cm misina toplamasını sağlayacak kadar küçük ebatlarda", uyacak makara var mıdır acaba ?

Back