Okuma Mı ? Shimano Mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Manly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Manly

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
Merhaba arkadaşlar Ben balık avcılığını atadan gelen bir spor olarak görüyorum. 🙂 belirli kısıtlı bütçelerden. Ben balık avını Kocaeli/ Darıca istanbul / kartal - pendik te yapmaktayım . arada arkadaşlar la tatlı suya gitmekteyiz.
aklımdaki sorular şöyle ben istavrite atmakta yım ama arada tatlı suya da gidip aynı takım ve oltayla da atmak istiyorum. Sahilden şamandıralı da atıyorum. bunun için biraz fazla bütçe ayırdım. 650-750 tl civarı kadar. aklımdaki marka model bunlar tavsiyenizi almak istiyorum. kamışların istavrite sağır kalmasını istemiyorum. Sandal için okuma g - force tele 2.4 20 - 40 spin kullanıyorum.

Kamış
Shimano Alivio EX Tele Surf 150 Serisi 420cm : 350 tl
Okuma Fına Pro Tele surf 420cm : 325 tl

Makine

Shimano Sedona C5000 XG FI Front Drag : 515 tl

Okuma Epixor EPXT-50 : 424 tl
Okuma Trio 55S FD : 571 tl ( meraktan yazdm)

yok makine o kadar verme senin işini
Okuma Ceymar FD CXT-55 görürmü dersiniz. 360 tl

Farklı kamış ve makine tavsiyeleri alabilirim ustalar. ama okuma ve shimano olmasını istiyorum.

Merhaba, yazdığın kombinasyonda tavsiyem ;

Kamış Shimano Alivio
Makina Okuma Ceymar

Bu ikisi güzel olur diğerleri senin av şeklin de uyumsuz olur.

İsterseniz gelin Pendik Marinada Hedef Balık Mağazamız ikisini de görün alın yardımcı olurum 🙂

Okuma ceymarla aynı kasa ve aynı parçalardan oluşan, sadece bir bilye eksiği olan Avenger'i kullandım, ilk zamanlar harikaydı fakat bana 1 yıl dayanabildi.
1 yıl sonra kasmaya başladı, neresini yağladımsa bir türlü düzelmedi.
Evde ikisi avenger toplam 3 okuma var. Daha üst sınıf okumaları almaya çekiniyorum. Bi dünya para verdikten sonra ya aynı şekilde çabucak tırtlarsa diye.
Bir sonraki makinem okuma olmayacak.

Son düzenleme:
Okuma carbonite 80/150 atarlı 3.90 mt..(35 gram.dan başlayıp geniş aralıkta kullanılabilir.)Makina ise shimano exage 5000 ...
5.1 devir...

Kamışınız okuma epix v2 olsun....makina hepsi olur.....hafiftir ucu hassastır her balığı farkedersiniz ve bence 100 grama kadar kurşunu güvenle atarsınız...ben onu tatlı suda ve denizde kullandım ...hor da kullandım 8 yıldır hala da kullanıyorum...

Son düzenleme:
İlginize teşekkürler. Herkes okuma carbonite önermiş bende bir ara ona odaklanmıştım ama sap kısmı bana çok uzun geldi. O muz üstü atıp önüme düşürünce oltayı sağ tarafıma almak için fazla dan bi bel hareketi yapıp sağ tarıma alıyorum oltayı. ya teknik atışla alakalı yada bu bel hareketim normal. Tekrar değerlendireceğim.

Back