Olta Makinam, Kamışa Sabitlendiği Yerden Kırıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pantolon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Pantolon

Yeni Üye
Tepki
11
Ödül
5
Merhabalar,

Parçalı surf kamışı sıkıştığı için, makinadan destek alarak kamışı ayırmaya çalışırken makinanın, kamışa bağlandığı dirsek kısmı kırıldı.

Makinam okuma surf 8k, kırılmış halinin fotoğraflarını da ekliyorum. Daha önce başına gelip de, düzeltebilen oldu mu?

Yardımlarınızı beklerim.

Dosyalar

• IMG_20220529_151810.jpg
    IMG_20220529_151810.jpg
    37.7 KB · Okunma: 73
  • IMG_20220529_151813.jpg
    IMG_20220529_151813.jpg
    39.3 KB · Okunma: 68
  • IMG_20220529_151817.jpg
    IMG_20220529_151817.jpg
    64.2 KB · Okunma: 65
(link) burayi arayip gorusun.. makinanin normal sartlarda omur boyu garantisi var.. durumu aciklayin yardimci olurlar.. gecmis olsun..

(link) burayi arayip gorusun.. makinanin normal sartlarda omur boyu garantisi var.. durumu aciklayin yardimci olurlar.. gecmis olsun..
Cengiz'de makinalar 3 ay bile bekliyor diye okudum. Açıkcası yaz sezonunda çekiniyorum cengiz'e bırakmaya. Eğer, epoksi ve ip gibi çözümler tutuyorsa denemeye değer diye düşünüyorum.

O sap kısmından kırılan makinalar tamir olmuyor diye biliyorum ama inşallah olur.
Aklımda birkaç yöntem var aslında. Öncelikli olarak epoksi ve iple sarma gibi. Olmadı üstten ufak bir vida ile destekleyerek aynı işlemi uygulama da olur. Ama emin değilim, tamamen çöp olursa makina çok üzülürüm. Aldığım fiyatın 3 katı olmuş bile.

Muhtemelen tüm gövdenin değişmesi gerekecek. Yük binen bir yer olduğu için epoksi ile çözülecek bir şey değil maalesef. Ama zaten kaybedecek birşeyiniz yok. sağlam bir vidalama + epoksi ile deneyebilirsiniz.

İstanbul içindeyseniz istoçta tamir işi yapan ustalar var, ekte atacağım Murat ustaya makinenin fotoğrafını atıp bir danışın derim.

unnamed.jpg

O sekilde yapsaniz bile kullanamazsiniz.. musait biriyle gonderip basinda beklerseniz hizlica cozulur.. parca ellerinde var mi diye once sorabilirsiniz..

Muhtemelen tüm gövdenin değişmesi gerekecek. Yük binen bir yer olduğu için epoksi ile çözülecek bir şey değil maalesef. Ama zaten kaybedecek birşeyiniz yok. sağlam bir vidalama + epoksi ile deneyebilirsiniz.

İstanbul içindeyseniz istoçta tamir işi yapan ustalar var, ekte atacağım Murat ustaya makinenin fotoğrafını atıp bir danışın derim.

119601 dosyayı görüntüle
Çok teşekkür ederim hocam. Yarın ulaşacağı kendisine.

Ayak metal olsa bir şekilde belki tamir olur da plastik türevi bir malzeme yapışsa da sağlam olmaz bence.
Yine de Cengiz Balıkçılığa sormak gerek. Belki ellerinde eski de olsa bir gövde vardır.

Back