Omuz Çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fthdmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fthdmr

Daimi Üye
Tepki
423
Ödül
73
Arkadaşlar konu başlığında da görüldüğü üzere cuma akşamı talihsiz bir düşme neticesinde sağ omzum yerinden çıktı 1 saatte yerine monte edildi fakat bir miktar ağrı devam etmekte aramızda bu tip bir sorun yaşayan var mı merak ettim dikkatli olmazsam tekrarlama ihtimali var diyenler oluyor olta atarken bu tip bir şey olursa diye aklımdan geçmiyor da değil şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum

Arkadaşlar konu başlığında da görüldüğü üzere cuma akşamı talihsiz bir düşme neticesinde sağ omzum yerinden çıktı 1 saatte yerine monte edildi fakat bir miktar ağrı devam etmekte aramızda bu tip bir sorun yaşayan var mı merak ettim dikkatli olmazsam tekrarlama ihtimali var diyenler oluyor olta atarken bu tip bir şey olursa diye aklımdan geçmiyor da değil şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum
Acil şifalar diliyorum...

Ben ne zaman sol omzumu biraz zorlasam anlik cikip yerine oturur.. ilk ne zaman oldu bilmiyorum, gerinirken bile olur.. o yuzden sol kolumu ve omzumu zorlamamaya dikkat ederim.. cok gecmis olsun, olayin sicakligi ile bi sure o agri devam edicektir.. uzun bir sure o kolunuza yuklenmemenizi tavsiye ederim..

Geçmis olsun. Kardeşimde oldu. Belirli bir süre mutlaka ve mutlaka askılık kullanmanız gerekiyor. Tekrarlama olasılığı - dikkat etmezseniz %80. Bir süre olta atmamanızda fayda var. Omuz çıkmasının her tekrarlamasında omuz başındaki kemik dolgusu zarar görmekte ve tekrar tekrar daha kolay çıkmasina sebebiyet vermekte. Kardeşim yaklaşık 10 - 15 gün askılık ile gezdi. Ağrısı bir yana ilerisi için ameliyata kadar gitme olasılığı var.
Mümkün olduğunca kolunuzu ters ve ağır hareketlerden koruyun. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

İlk tedavi tamamlandıktan sonra biraz da ödem bulguları azaldığında MR çekip kıkırdak ( labrum) ve kas yırtığı var mı incelenmeli.

Back