Özgür Arslan – Silivri – 2013

Tebrikler Özgür bey güzel av olmuş; kikla, istavritler, ve minekop'la sonlandırmışsınız avınızı...
eğer sorduğunuz balık kepçede'ki ise (kikla) diğer resimler'de istavritlerle kova'da ve elinizde tuttuğunuz ise Erdem arkadaşımızın'da belirttiği gibi minekop balığıdır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
teşekkürler. hayatımda ilk kez tuttum bu balığı. restoranlarda sergilenen balıklar arasında görmüştüm sanırım ama dikkat etmemişim. yemlinin bir güzel yanı da bu. ne geleceği belli değil. istavrit çaparisine kolyoz atlar, sardalya atlar, en fazla çinekop atlar. genelde istavriti alırsın, şaşırmazsın. yemlide çok çeşit var. ben az bulunanları isabet ettiriyorum bu sene nedense. dün kıçı kırık bir ispari bile denk gelmedi ki çok bol çıkardı.iki tane hani bir de bu.minekop. haniler ufaktı geri saldım.

Bir taş bulup tekneyi sabitleyip pirçol'a teke takıp fırlatın, o zaman sürprizler başlıyor.
Ayrıca zarganaya gezerken ortadan sahte yada kaşık salın kurşunsuz. Levrekler hareketlenmeye başladı.

dalıcı tip sahte mi (sinking) yoksa rover 98 gibi ges gibi gagasız su üstü mü? "ortadan" derken teknenin pupasının ortasını kastediyorsun değil mi? motorun üzerinden... sağda ve sola (sancak ve iskelede) spin kamışlar var ipek bağlı ucuna, makinelerin kalomaları en ufak takılmaya ayarlı, boşlayacak, salacak gibi. kıç ortafan da rapala sal diyorsun, sadece fırdöndü ce iki kulaç misina ile... doğru mu anlamışım?

Pupadan motor üstünden el oltası ile floating yemler yozuri crystal minnow yada target minnowlar. Hız rolantinin iki tık üstü. Takım 0.25 misina sonra fırdöndü ve beden el oltası. Kurşunsuz olarak.

benim burda yegane bulduğum kaya 7–8 mt derinlikte, bir de onyedi mt de kırma taşlık var. gps koordinatlarını aldığım. her ikisinde de pirçol ile denemelerimde orta suda karagöz atlaması filsn olmadı. vuruş alırsam (vuruş derken o asılma oluyor artık, balığın binmesi) dipte oluyor. dibe inene kadar pirçol o iş bana denk düşmedi hiç, genelde akşam suyu deniyorum belki ondan. dibe indikten sonra minik minik havalandırıyorum pirçolu o zaman atlıyor. hal böyle olunca ben de sekiz mt derinlik için yirmibeş gr, onyedi mt derinlik için kırk gr. çift köstekli klasik takım yapıyorum çember iğneli. canlı teke kuyruktan ya da sülina ile. ancak çok istenenlerden denk düşüremiyorum bu takımla. iri hani, iri ispari, yüzelli gr mercan, menekşe olmamış izmarit, muhtelif boy lapin–kaya, işte yolunu şaşırmış kikla, minekop düşğyor. ne levrek, ne iri karagöz yok. gece olsa eşkina olabilir, zıpkıncılar aynı yerde vuruyor. akıntı oldu mu pirçol çalışmıyor, zayıf olan ağırlığı su alıp yatayına götürüyor dive inemeden... akıntısız bir gün, sabah suyunda denemek lazım belki...

Pupadan motor üstünden el oltası ile floating yemler yozuri crystal minnow yada target minnowlar. Hız rolantinin iki tık üstü. Takım 0.25 misina sonra fırdöndü ve beden el oltası. Kurşunsuz olarak.
Yaklaşık 3 km/saat i tarif ediyorsun. knot benim kafamı karıştırıyor ben o yüzden cihazları km/h ayarladım. o hıza zargana yetişiyor zaten. bahsettiğin sahteler var bende furkan, deneyeceğim. aynı yöntemle yazın sonunda çok daha büyük hızlarda 7–8 km gibi (orta hız) palamut aldım, 9 cm sahteler ile, anladım dediğini. denk düşerse buradan paylaşır, teşekkür ederim, haberin olur. pirçol işini de yıllardır bilirim, bana burada denk düşmüyor. çanakkalede sargoz askos gibi balıklar üst suda bile aylıyordu oysa...

tebrikler özgür abi.ortaya güzel karışık olmuş..arkadaşlar zaten söylemiş ama kepçedeki kikla...özellikle siyaha yakın renklerde olanlar gayet lezzetlidir.ama öncelikle tulumunu çıkarmadan kesinlikle pişirme.kalın derisini tulum çıkarır gibi aldıktan sonra ortaya bembeyaz etler çıkar...sana tavsiyem galete unu..tuz.karabiber karışımına buladıktan sonra özellikle tereyağın da kızart kiklayı..tadına doyum olmasın..diğeri minekop fırında buğlaması süperdir..

Back