benim burda yegane bulduğum kaya 78 mt derinlikte, bir de onyedi mt de kırma taşlık var. gps koordinatlarını aldığım. her ikisinde de pirçol ile denemelerimde orta suda karagöz atlaması filsn olmadı. vuruş alırsam (vuruş derken o asılma oluyor artık, balığın binmesi) dipte oluyor. dibe inene kadar pirçol o iş bana denk düşmedi hiç, genelde akşam suyu deniyorum belki ondan. dibe indikten sonra minik minik havalandırıyorum pirçolu o zaman atlıyor. hal böyle olunca ben de sekiz mt derinlik için yirmibeş gr, onyedi mt derinlik için kırk gr. çift köstekli klasik takım yapıyorum çember iğneli. canlı teke kuyruktan ya da sülina ile. ancak çok istenenlerden denk düşüremiyorum bu takımla. iri hani, iri ispari, yüzelli gr mercan, menekşe olmamış izmarit, muhtelif boy lapinkaya, işte yolunu şaşırmış kikla, minekop düşğyor. ne levrek, ne iri karagöz yok. gece olsa eşkina olabilir, zıpkıncılar aynı yerde vuruyor. akıntı oldu mu pirçol çalışmıyor, zayıf olan ağırlığı su alıp yatayına götürüyor dive inemeden... akıntısız bir gün, sabah suyunda denemek lazım belki...