ozgurarslan
Daimi Üye
Özgür abi çıkmıyormu yazılar suya girince
![20161112_145739[1].jpg 20161112_145739[1].jpg](https://www.baliksevdam.com/data/attachments/47/47393-e7119fc961e8a45038fde85695ddd715.jpg?hash=5xGfyWHopF)
çok sayıda marker kalem var gördüğün gibi. çoğu kırmızıdır, çapari kösteği boyamak içindir. ben beyaz, sarı, kırmızı kalemle 3 yerine ağırlığını yazıyorum, kullanıp hangisi az çıkıyor öğreneceğim.
ama sorunun yanıtı olarak öyle 5-10 avda filan çıkmıyor yazı, silikleşiyor biraz. beyazda denendi 10 avdan sonra bile görünüyor rakamlar, kırmızı biraz daha az.
ama şimdi 3 rengi avlara götürüp koparmadan hangisinin uzun dayandığını öğreneceğim, paylaşırım.
ayrı post olmadan rapala meslesine gelince;
benim rapala marka şu an 5 rapalam var. çoğu da en ucuz olan husky-jerk. ilk heves çok rapala yo-zu-ri taktım kopardım ben. çok derken 5-10 , sonra yıllardır 10 tl civarı sahteler kullanıyorum.
balık az iken rapala, prey 80 filan atıyorum, bir de az kişi varsa merada ki takılmasın. yazık günah paralar bu aletler...
dün balık azdı ve az kişidik, tam sırası idi, onu kullandım. aslında denizden çıkmadır. çıktıktan sonra kullanırken bir gün ben taktım, yarım saat sonra yeniden sahteme takıldı geldi. her kimin idi ise ilk, bana gelesi varmış sahtenin. dün 16 balıktan 13 tanesini filan bununla aldım ama özellikle de söyledim insanlar gidip almasın diye. dünkü mesele uzak atış meselesi idi, balık açıkta idi, belki kendo beyaz taksam da bu kadar balık alırdım, bilmiyoruz ki.
bazı şeyleri kesin olarak biliyorum yalnız; maria princess sırtı mavi eski kalıp, tekneden sırtı çekerken tüm arkadaşlarının arasından sıyrılır bana göre. orada gördüm defalarca, çıkartıp başka sahte takıyorum, olmuyor, onu takınca oluyordu. ben aslında bu renk desen marka kalıp yüzüş olaylarının çoğunu pazarlama olarak görüyorum, bunlar oyuncak ve biz de çocuğuz.
bir sahte iyi yüzüyorsa ve çok kötü değilse rengi ve çakarı balık varken balık alır, bir diğeri biraz daha çok alır, ama gidip de 35 tl vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
bu sahte denizden geldiği için haydan gelen huya gider diye abanıp atıyorum, o da beni ödüllendirdi dünkü avda. ama aynı esnada bir arkadaş aynı mesafelere aynı sayıda bir kendo sallasa idi, acaba keramet rapala marka rapalada mı? yoksa bunlar şehir efsanesi mi tam olarak anlardık. benzer stilde çekmek ve indirme yapmak sureti ile...