Palamut değil yazılı orkinos

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anbarcı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir kaç saniye içerisinde paragraflar dolduracak cümleler geçip gitti aklımdan. Ancak yazmaya değer miydi? Değmez kanaatimce. Sanal alemin bir köşesinde, yalnızca ben gibi düşünenlerin okuyup unutacakları bir yazı yazmanın alemi ne ki? Ben büyüğünü yakaladım, küçüğünü saldım da ne oldu bunca sene? Kendim çaldım kendim oynadım.

Yine de söylemeye değer bulduğum bir şey var; Canlı olmanın, yaşıyor olmanın mutluluğunu duyumsamak için illa insana has bir varoluş bilincine sahip olmak gerekmez. Kızdığımız insan müsveddelerine "insan ol be!" derken ne de büyük bir yanlış yapmışız meğer! Halbuki, ilk önce insan olmanın gereklerini değil can taşımanın kıymetini telkin etmeliymişiz.

Ellerinde can verenin 'angaranın bağları' eşliğinde içilip s...çılacak ucuz bir rakının mezesi olmaktan çok öte, canlı kanlı bir hayatta kalma mucizesi olduğunu ne bilsinler bu içinde yaşayıp da adına 'toplum' dediğimiz et, kemik ve kandan müteşekkil ruhsuzlar çorbası.

İlk kez tutanlara sözüm yok.Facebook ta balığı tanıyıpta shov yapan,
video,fotoğraf paylaşan yaratıklara bütün kızgınlığım.
Bundan üç sene önce bir kıyıda 2 oltacıyı nazikçe uyarıp,
küçük balıkları salvermelerini telkin etmiştim,bana ters,ters bakıp diklendiler.
Oltamı toplayıp gitmeye hazırlanırken,1 tanesinin kraçayla dolu
çaparinin en alt iğnesinde,sallanan trokanya gözüme takıldı.
Çarpanı eline aldığı gibi bir bağırdı,yer,yerinden oynadı.
Denizinde adaleti böyledir işte.

Son düzenleme:
Ellerinde can verenin 'angaranın bağları' eşliğinde içilip s...çılacak ucuz bir rakının mezesi olmaktan çok öte, canlı kanlı bir hayatta kalma mucizesi olduğunu ne bilsinler bu içinde yaşayıp da adına 'toplum' dediğimiz et, kemik ve kandan müteşekkil ruhsuzlar çorbası.
ruhsuz olsalar keşke...kötü ruhlular.

Tip olarak çok benzese de arada bariz farklar var.

Bir amatör balıkçı olta attığı ya da tuttuğu balığı tanımalı. Hangi boylarda o balığı tutabilir, en fazla kaç tane tutabilir bunları bilerek olta sallamalı.
Tanımadan bir kere alıkoyabilir bu normal karşılanabilir belki ama o alıkoyduğu balığın adı nedir bunu sorup soruşturup öğrenmeli ki aynı hatayı yapmasın.

Açıkçası ben de bu balığı 2-3 sene önce görsem ya da tutsam palamut sanar büyük bir sevinçle de kovama çantama atardım.

Tabi bir de balığın türünü bilse de küçük boyda alıkoyacaklar da var.
"Eeee ama istavritte bu kadar, onları da tutuyoruz" diyerek minicik eşkinaları alanlar var sonuçta. 🙁

Aşağıdaki paylaşımı, bu konuyu okuduktan sonra tesadüfen bugün Facebookta gördüm

yaziliorkinos.png

@Fisher81 Bak aynı yerden bir yorum: "Lezzetli ise eti sıkıntı yok ne olduğunun ne önemi var afiyetler olsun."

Bu nasıl bir kafaysa artık... Anlat anlat nasıl anlamazlar, insanın aklı almıyor.

Tip olarak çok benzese de arada bariz farklar var.

Bir amatör balıkçı olta attığı ya da tuttuğu balığı tanımalı. Hangi boylarda o balığı tutabilir, en fazla kaç tane tutabilir bunları bilerek olta sallamalı.
Tanımadan bir kere alıkoyabilir bu normal karşılanabilir belki ama o alıkoyduğu balığın adı nedir bunu sorup soruşturup öğrenmeli ki aynı hatayı yapmasın.

Açıkçası ben de bu balığı 2-3 sene önce görsem ya da tutsam palamut sanar büyük bir sevinçle de kovama çantama atardım.

Tabi bir de balığın türünü bilse de küçük boyda alıkoyacaklar da var.
"Eeee ama istavritte bu kadar, onları da tutuyoruz" diyerek minicik eşkinaları alanlar var sonuçta. 🙁

Aşağıdaki paylaşımı, bu konuyu okuduktan sonra tesadüfen bugün Facebookta gördüm

64227 dosyayı görüntüle
Yorum için teşekkürler,benimde tam anlatmak istediğim buydu.
Adamlar her konuya mayddonoz oluyor..Balık hakkında bilgilleri yok.
Peki neden,çünki onlar denizdeki balığın değil kovadaki balığın,
hesabını yaparlar....

Bir kaç saniye içerisinde paragraflar dolduracak cümleler geçip gitti aklımdan. Ancak yazmaya değer miydi? Değmez kanaatimce. Sanal alemin bir köşesinde, yalnızca ben gibi düşünenlerin okuyup unutacakları bir yazı yazmanın alemi ne ki? Ben büyüğünü yakaladım, küçüğünü saldım da ne oldu bunca sene? Kendim çaldım kendim oynadım.

Yine de söylemeye değer bulduğum bir şey var; Canlı olmanın, yaşıyor olmanın mutluluğunu duyumsamak için illa insana has bir varoluş bilincine sahip olmak gerekmez. Kızdığımız insan müsveddelerine "insan ol be!" derken ne de büyük bir yanlış yapmışız meğer! Halbuki, ilk önce insan olmanın gereklerini değil can taşımanın kıymetini telkin etmeliymişiz.

çok güzel şekilde can alıcı noktalara değinmişsiniz, kendim adına minnettarım. varsın kimse okumasın, kimse salmasın, palamut diye doldursunlar kovalarını. biz her zaman doğruyu yapalım. bu denizler hepimizin. yazan herkese duyarlılığı için çok teşekkürler. umarım daha bilinçleneceğiz ülke olarak, umarım....

Back