Yazık gerçekten yazık,
Forma üye hemen herkesin bu konuda hassasiyet gösterdiğini okuyor ve görüyorum. internetten diğer ülkelerdeki kıyıdan yapılan olta avlarını izliyorum ve imreniyorum adamlardaki sular ne kadar da bereketli diye. Bizde neden olmuyor diye düşünüyorum, sonra anlıyorum, çünkü onlar koydukları kuralları esnetmiyorlar. Ticariside amatörü de tuttuğu balık limit altıysa salı veriyor. kanunlarında tariflenen avlanma yöntemlerinin dışında hiçbir şekilde yasak olarak avlanmıyorlar. Herkes kuralı kanunu ne ise bu avcılığı ona göre yapıyor. Bizdede de bu bilinçsizlik, hoyratlık vurdum duymazlık ve özellikle hükümetlerin bu yanlış politikaları oldukça git gide türler azalıyor. Örneğin Karadeniz de 2011 den 30 yıl öncesine kadar kofana görülmemiş, büyük ihtimalle o dönem yapılan bilinçsiz ticari avlanmalarda balık karadenize geçemeden yakalanıyordu, gerçi şimdide pak farklı değil sanırım. Bana en yakın deniz karadenize sahili olan kıyıköy çıkan balık türleri çinekop, sarıkanat, bazen lüfer, hamsi,çingene palamudu, palamut, kefal yakalanabilirse bide levrek. o kadar balık popülasyonun içinde saysan bir elin beş parmağını geçmiyor. Gerçekten üzlüyor ve kaygılanıyorum. İnşallah yakın zamanda kanun, ceza, yaptırım vs gerekli düzenlemeler yapılır da denizlerimiz büyüklerimin anlattığı o bereketli günlerine geri döner. Herkese rastgelsin saygılar.