Palamut değil yazılı orkinos

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anbarcı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
en basit ayrımıyla bile palamutta benek yoktur yani 3 yaşındaki çocuğa bunu söylesen o bile ayırt edebilir bide o 4.ney kxaman 5.de bide altına ihtiyacımız kadar yazmışlar

büyük gemiler devletin izniyle denizlere süpürüyorlar ona canin yanmiyorda, oltayla yakalanmış baliga mi caniniz yaniyor ? sonra da aaaa denizlerimiz kurumus hadi amator balıkçılara yasak koyalim .

Tabiki balıklara türüne üreme olgunluğuna dikkat etmek gerek bunlarda hem fikirim.
Lahos yasak sözde ama her balıkçıda lahos var ve ben biliyorum çoğu barikattan alınma çiftlik vs üretimi değil...
Akdenizde Troller yasal avlanma mesafesinin altında avlanıyor sahil güvenliği arıyorum oralı olmuyor???!!!
Aynı gemi limana girdiğinde boyu 10 cm 15cm yavru lidakileri satıyor, alıcısı zaten kıyıda mevcut ucuza balık alıyorum diye bekliyor maalesef. Arz talep alıcısı var ve trolün limana gelmesi için saatlerce bekliyor...
Geçen gece levrek için at çek yapmaya gittim adam ispendek yavrularını tutmuş ve ölmüşler. Diyorum yazık değil mi sanane be a.k çocuğu diyor!!! Adamı dövsem vursam kırsam, kör ölür kara kaşlı kara gözlü olur misali devletin en sevdiği çocuğu olur!!! Tam tersi adam tenhada beni öldürse yaralasa ???
2 sene önce bulunduğum ilin savcısı gece tüplü ve ışıklı dalış yapıyor sahil güvenlik çağırıyorum. Geliyor ve ceza yazmadan gidecekken ben neden gidiyorsunuz dediğim de savcı bey tüm kibiri ile problem yok diyor. Dİyorum ki yasak cezası var. Tehdit ediliyorum. Ben de kendisine benim saklayacak gizleyecek ya da meşru olmayan hiç bir işim yok elinden geleni ardına koyma ama bu ceza sana yazılmaz ise bak ben seninle nasıl uğraşıyorum diyorum! Velhasıl ceza yazılıyor arkadaş uğraşmaya çalışıyor ama elinden bişey gelmiyor ve de açığımı da bulamıyor...
Buralada bir zamanlar insanlar yüzerken levrek yakalardık. Bir zamanlar akşam sahilden 15-20 metre uzaklıkta kiloluk çupralar yakalardık. Bir zamanlar Lahos tutardık ve bu bahsettiğimiz balıklar en az 1 kere üreme döngüsüne girmiş olurdu...
Devletin yasal sınırları da yanlış. Misal Akya avlaması en güzel balıklardan ama Akyanın bir kez üreme döngüsüne katılması için 60 cm olması lazım ama bakın bakalım tezgahlara ya da teknelerden dönen oltacılara...
Hayvan olarak görülen hiç bir canlının kıymeti yok maalesef bizim ülkemizde hele hele de ekonomik değeri var ise vay haline o canlının...
Daha az önce twitter da gördüm kendisine insan denen pislik aciz bir kediye tecavüz etmiş ve ölmüş bu denli yoldan çıkmış insanoğlu olduğu sürece ne desek boş bomboş...
Bilim adamları diyor ki dünya üzerinde tüm insanlık yok olsa dünya 50 sene de ilk günkü bakir haline döner, bazen diyorum keşke öyle mi olsa belki diğer nesil şu dünyadakilerden çok çok daha bilinçli ve elindekinin kıymetini bilen doğaya ve üzerindeki tüm canlılara yeterli saygıyı gösterir...
Doğaya ve üzerindeki tüm canlılara saygıyla yaklaşan ve avalanan tüm kardeşlerime ve büyüklerime saygılarımla

Yazık gerçekten yazık,

Forma üye hemen herkesin bu konuda hassasiyet gösterdiğini okuyor ve görüyorum. internetten diğer ülkelerdeki kıyıdan yapılan olta avlarını izliyorum ve imreniyorum adamlardaki sular ne kadar da bereketli diye. Bizde neden olmuyor diye düşünüyorum, sonra anlıyorum, çünkü onlar koydukları kuralları esnetmiyorlar. Ticariside amatörü de tuttuğu balık limit altıysa salı veriyor. kanunlarında tariflenen avlanma yöntemlerinin dışında hiçbir şekilde yasak olarak avlanmıyorlar. Herkes kuralı kanunu ne ise bu avcılığı ona göre yapıyor. Bizdede de bu bilinçsizlik, hoyratlık vurdum duymazlık ve özellikle hükümetlerin bu yanlış politikaları oldukça git gide türler azalıyor. Örneğin Karadeniz de 2011 den 30 yıl öncesine kadar kofana görülmemiş, büyük ihtimalle o dönem yapılan bilinçsiz ticari avlanmalarda balık karadenize geçemeden yakalanıyordu, gerçi şimdide pak farklı değil sanırım. Bana en yakın deniz karadenize sahili olan kıyıköy çıkan balık türleri çinekop, sarıkanat, bazen lüfer, hamsi,çingene palamudu, palamut, kefal yakalanabilirse bide levrek. o kadar balık popülasyonun içinde saysan bir elin beş parmağını geçmiyor. Gerçekten üzlüyor ve kaygılanıyorum. İnşallah yakın zamanda kanun, ceza, yaptırım vs gerekli düzenlemeler yapılır da denizlerimiz büyüklerimin anlattığı o bereketli günlerine geri döner. Herkese rastgelsin saygılar.

@Fatalbooz genellikle aratıyıp bulup öğrenmek yerine safa yatmak işimize geliyor ülke geneli olarak abi ne yaparsın.... gerçi uyarsan da sen işine bak diyede çok görüyoruz merada facebook gruplarında böbürlene böbürlene hava atıyorlar birde birbirlerine :acpsnr::acpsnr::acpsnr: elimizden geldiğince düzelteceğiz inşallah kendimizden başlayarak

@Fatalbooz genellikle aratıyıp bulup öğrenmek yerine safa yatmak işimize geliyor ülke geneli olarak abi ne yaparsın.... gerçi uyarsan da sen işine bak diyede çok görüyoruz merada facebook gruplarında böbürlene böbürlene hava atıyorlar birde birbirlerine :acpsnr::acpsnr::acpsnr: elimizden geldiğince düzelteceğiz inşallah kendimizden başlayarak
Ah be hocam belki benim omrumce oltama takilmayavak belkide yuzerken dahi goremeyecegim baligi adam palamut diye alikoyuyor, bak cok kizdim simdi

Ben bu ara sosyal medyadaki paylaşımlarda çok görüyorum.
Ya adet olarak ya da boy olarak limit ihlali avlar paylaşılıyor. Bazı paylaşımlarda daha vahim olan durum ise herkes beğeniyor tebrik ediyor. Kimse de çıkıp sorun var demiyor. Diyen de dokuz köyden kovuluyor haliyle 🤐

Back