Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

palomar düğümü kolay ve sağlam

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hatta kullanılan Dyneema ip pek çoğu kişinin beğenmediği remixson silk pro 0.14mm palomar düğüm ise halkadan tek sefer geçirerek atılmıştı hatta oldu bitti tek atarız Dyneema ve Monofilament'e bu güne kadar kayma gibi bi durum olmadı :harika: sanırım dişli ip'ler de kayma yapmıyor.
Örn. sufix 832 'de halkadan tek giçirildiğin de kayma yapabilir gibi düşününce :confused: cünki çok düz bir Dyneema ip dişsiz ,pürüssüz.
Boili Setlerimde özellikle fırdöndüyü baglarken bunu kullanıyordum bu iplere dişli olduğu halde 2 düğüm atıyorum ve asla boili takımlarım beni üzmedi.

Dediğiniz gibi 8 örgü de olsa misina olarak kullanılan makaraya sarılan işlerin çoğu dişsiz ve suya girdiklerinde ciddi güç kuvvet altinda ister istemez kaya yapabilir bu sebeple ilk düğümü attığımda ignenin ucundan geçiş aşamasını 3 defa yapıyorum. Böylece sağlam oluyor.

Diğer bir deyimle balıkçılık hayatımda en sık kullandığım düğüm.

Birde bunun çift kat yapılması var yani ilk başta misinaya 2 kat olarak delikten geçiriyor ya o kısımda dört kat olarak gecirilebilir. Bu tip düğümleri de yüksek mukavemeti cekeri olan avlarında yayın için başladığım 0-5 0-9 arası iğneler de kullanıyorum. bunlarda hiç üzmedi iğneleri kırdım trabbuco nun 50 mm misinalarını bu düğümle yinede kopartamadim

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
İp misinalarda dolama olayını 3 kez filan yapmak lazım tek dolama riskli oluyor...
Palomar için bende araştırma yapmıştım ama Türkiyden bir kaç kişiye birde yabancı forumlara baktığımda normal tekli palomarın en sağlamı olduğunu söylediler. Şahsen 200 gra kadar kurşun attım balık olarak maksimum 2kiloluk bir balık çektim hem spin hem surfte daha hiç beni üzmedi. Bir kere arkadaşım 2,3 kere doladı 3,4 . atışında patlamıştı .

levent31

Aktif Üye
Adı
levent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Olta takıldığında iğne kırdım, misina patlattım ama bu düğümün koptuğunu/çözüldüğünü görmedim bugüne kadar...
Fırdöndü,kurşun ve delikli iğnelerde tek geçerim...

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Palomar attığım zamanlarda bende atarken sorun yaşamadım hiç, 3 - 4 kg lık balıklarda çıkardım üstelik. Ben naçizane fikrimi söyledim. Üstelik 3 kez dolardım. Atarken düğüm ne kadar sağlam olursa olsun patlatacak kazalar her zaman olabilir. Bir anlık dikkat kaybı bu tip hatalara gebedir. Bu yüzden şu düğüm şu şekilde iyi, bu düğüm böyle atılırsa kötü gibi yaklaşımlar aslında çoğu zaman bir şey ifade etmez. Herkesin beklentisi atıldığı zaman ne olursa kopmayan düğüm açılmayan iğne gibi işler ama o kadarını bulmak zor biraz.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
abi çift derken anlamadım,ilk yaptığımız halkadan mı bahsediyorsun
Palomar yapılan halka içinden ipin geçirilmesi ile oluşur
Double (çift ) ise halka içerisinden ipin ucunun iki kere geçirilmesinden bahsediyor
Örnek :
1 palomar düğümü

2 Double palomar