Burak Kızılırmak
Daimi Üye
- Adı
- Burak ARIK
- Kan Grubu
- AB Rh Pozitif
Boili Setlerimde özellikle fırdöndüyü baglarken bunu kullanıyordum bu iplere dişli olduğu halde 2 düğüm atıyorum ve asla boili takımlarım beni üzmedi.Hatta kullanılan Dyneema ip pek çoğu kişinin beğenmediği remixson silk pro 0.14mm palomar düğüm ise halkadan tek sefer geçirerek atılmıştı hatta oldu bitti tek atarız Dyneema ve Monofilament'e bu güne kadar kayma gibi bi durum olmadısanırım dişli ip'ler de kayma yapmıyor.
Örn. sufix 832 'de halkadan tek giçirildiğin de kayma yapabilir gibi düşününcecünki çok düz bir Dyneema ip dişsiz ,pürüssüz.
Dediğiniz gibi 8 örgü de olsa misina olarak kullanılan makaraya sarılan işlerin çoğu dişsiz ve suya girdiklerinde ciddi güç kuvvet altinda ister istemez kaya yapabilir bu sebeple ilk düğümü attığımda ignenin ucundan geçiş aşamasını 3 defa yapıyorum. Böylece sağlam oluyor.
Diğer bir deyimle balıkçılık hayatımda en sık kullandığım düğüm.
Birde bunun çift kat yapılması var yani ilk başta misinaya 2 kat olarak delikten geçiriyor ya o kısımda dört kat olarak gecirilebilir. Bu tip düğümleri de yüksek mukavemeti cekeri olan avlarında yayın için başladığım 0-5 0-9 arası iğneler de kullanıyorum. bunlarda hiç üzmedi iğneleri kırdım trabbuco nun 50 mm misinalarını bu düğümle yinede kopartamadim