Perch Tatli Su Levregi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rx7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@Mustafa BİLGEE Bende Ankara dayım sen nerede avlanıyorsun perch Amerikan Levreğini yılda en fazla 2 -3 defa gidebiliyorum onda da kurtboğazinin piknik alanının yanına gidiyorum ama sonuç alamadım bizimkisi de yakala bırak hesabı Goksu da 1-2 defa yakalamıştım perch

Ankara'dayken avını sıkça yaptığım ve bana göre alabalık haricinde avı en keyif veren tatlı su balığıdır kendisi👍
Hele bunların kilo üstü olanlarını bir denk getirirseniz "baltabaş karagöz" tuttuğunuzu zannedebilirsiniz😆
Kıyıya kadar getirdiğim kilo üstü perchlerden birinin 1,2pe daiwa Tournament (8x) ipi bir anlık boşluk verince gözümün önünde kafa atarak patlatması hala gözümün önündedir.😢
Kanımca avı turnadan kat be kat zevklidir ki favori avları turna olan birçok arkadaşımın fikirlerini değiştirmesine sebep olmuştur😀
İstanbul içinde bu denli av veren bir mera bulabilmeniz bence çok büyük bir şans Yasin bey, eğer "malum zevat" merayı kurutmazsa önümüzdeki sene aynı merada son derece keyifli avlar yapabilirsiniz👍
Hatta birgün beni de bu merada gittiğiniz bir ava davet ederseniz seve seve bu davete icabet edeceğimi de bilmenizi isterim 🙂
Bu balığı avlamak için ihtiyaç duyabileceğiniz sahteler konusunda bilgi isteseydiniz bir sürü şey anlatabilirdim ama görüyorum ki bu konuda herhangi bir şeye ihtiyacınız kalmamış😆😉
Bu durumda size keyifli avlar diliyorum.😉🙂😎

@stratejist Merhaba .. Ankara da bu tecrübelerinizden faydalanmak isteriz 🙂 Ben Ankara dayım hanım ve çocuk nedeni ile sene de en fazla 2-3 deneme yapabiliyorum o da kurtboğazı barajı mesire alanının aşağısında ama sonuç alamadık ekipman mera bilgisi paylaşırsanız memnın oluruz

Arif bey merhabalar, müsait olduğum bir ara size özel mesaj göndereceğim 😉
Ön bilgi vermek gerekirse aslında bu balığı aradığınız yer doğru yerlerden biridir.
Hatta şöyle bir ipucu vereyim; Kurtboğazının biraz daha yukarısına doğru çıkarsanız en doğru yerlerden birine ulaşmış olacaksınız 😉

@stratejist mesajınızı büyük bir merakla bekliyorum olursa hafta sonu Antalya serik (belek-begazkent) dolaylarına gideceğim 4-5 gunlugune oralarda mırmır çipura denemelerı de yapacağım .. Ama tatlı suda çok zayıfım zamansızlık bilgisizlik te diyebiliriz .Bilgi paylaştıkça değerlidir 🙂

Ankara'dayken avını sıkça yaptığım ve bana göre alabalık haricinde avı en keyif veren tatlı su balığıdır kendisi👍
Hele bunların kilo üstü olanlarını bir denk getirirseniz "baltabaş karagöz" tuttuğunuzu zannedebilirsiniz😆
Kıyıya kadar getirdiğim kilo üstü perchlerden birinin 1,2pe daiwa Tournament (8x) ipi bir anlık boşluk verince gözümün önünde kafa atarak patlatması hala gözümün önündedir.😢
Kanımca avı turnadan kat be kat zevklidir ki favori avları turna olan birçok arkadaşımın fikirlerini değiştirmesine sebep olmuştur😀
İstanbul içinde bu denli av veren bir mera bulabilmeniz bence çok büyük bir şans Yasin bey, eğer "malum zevat" merayı kurutmazsa önümüzdeki sene aynı merada son derece keyifli avlar yapabilirsiniz👍
Hatta birgün beni de bu merada gittiğiniz bir ava davet ederseniz seve seve bu davete icabet edeceğimi de bilmenizi isterim 🙂
Bu balığı avlamak için ihtiyaç duyabileceğiniz sahteler konusunda bilgi isteseydiniz bir sürü şey anlatabilirdim ama görüyorum ki bu konuda herhangi bir şeye ihtiyacınız kalmamış😆😉
Bu durumda size keyifli avlar diliyorum.😉🙂😎
Belki avin bollugundan dolayi sahtede sikinti cekmedim. daha once hic yakalamadigim hakkinda hic bisey bilmedigim bi balik. Cok keyif aldim ama mera maalesef istanbulda degil. Belkide ondan bu kadar bakir kalmis. Bende buldugum gibi biraktim hic bi zarar vermedim dogasina🙂

Son düzenleme:
459667_255464861246957_841296179_o.jpg

Eskiden bu balığın peşine düşen çok yoktu. farklı platformlarda ballandıra ballandıra bahsedince Ankara da kıtlık çekmeye başladık. 7, 8 seneye kadar güzel av yaptık ama artık avlaklar kurumaya başladı. dolayısıyla avlak paylaşımmında tedirgin oluyoruz. @leton bey bu işin en verimli yerleri kızılcıhamam civarı. rastgele.

• Beğen
Tepkiler: Rx7
O kadar baligi salmadan neredeydin abi. Kismet baska zamana artik. 😀

🙂 Kısmet, yatağı bulursanız av saatinde ardı kesilmeyecek balık. bir dahakine, bir çok kez rapalaya iki adet yakalandiği çok olmuştur. yanısıra 7, 8 at çek te aralıksız balık aldığım çok olmuştur.

ama sürekliliğin devamı için salmak en güzeli. Muhabbetiniz bol olsun.

rastgele

• Beğen
Tepkiler: Rx7
Back