Plat.co Alışveriş süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan casasera
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kamışlar makineler trde çok pahalı , plat yada digitakadan almaya kalksak daha uyguna geliyor (vergiyi ödesek bile ) her türlü kar değil mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu artik tamamiyle size kalmis durumda..
Kendi bayinizden uyguna alamadiginiz bir urunu bir sefer yurt disindan almaya kalkin, odedikleriniz burdakini gecince ve o kadar ugrasin bosa oldugunu anlayinca sizde fark edeceksiniz.. su an malesef durum bu..

Uçuk fiyatlanıyor haberiniz olsun distribütörler hep şikayet etmişler getirip burada satıyorlar diye getirdiğim daiwa makinaya 2600 lira ödedim 6000 lira masraf çıkardılar. Jp den Alışveriş yapmak artık hayal oldu.
bu ne zaman oldu

Uçuk fiyatlanıyor haberiniz olsun distribütörler hep şikayet etmişler getirip burada satıyorlar diye getirdiğim daiwa makinaya 2600 lira ödedim 6000 lira masraf çıkardılar. Jp den Alışveriş yapmak artık hayal oldu.
sizin aldığınız ürün gerçekten 2600 tl ise ürüne öyle bir vergi çıkması dolandırıcılığa girer,bunu yapan hangi kargo firması,kimseyi ilgilendirmez benim hakkım 150 euro mu benim aldığım ürün 150 euro yu geçmiyorsa e adetli değil ise kimse bana ticari amaçlı diyemez,kanun var hakkınızı arayın,bir çok özel kargo firması işgüzarlık yapıyor kasıtlı olarak fırsatı değerlendiriyorlar.artı firmalar şikayet ediyor ise japonlar ile konuşup TR'ye gönderimi kaldırsınlar,zaten yurtdışı ürüne hiçbir şekilde bakmıyorlar

Geçen bir abi ile denk geldik, aldığı ürünün fiyatı 19500 japon yeni ve hiçbir şekilde 150 Euro üstünü geçmiyor, özel kargo şirketi ürünün gümrükte takıldığını ticari olarak müşavir tutması gerektiğini söylemiş bir arkasını aracı yaparak halletmiş vergisini ödeyerek şimdi 150 euro yu geçmeyen ürüne kasıtlı olarak para koparmak için ticari yapmışlar,bu özel kargo firmalarına denetim şart şikayet etmek lazım, kanun bana 150 euro hakkı tanımış ise ve ürünüm adetli değil ve gerçek değeri geçmiyor ise isterse 149 Euro olsun hiçbir şekilde ticari ye alamaz,elinizde fatura ve ödeme dekontu varsa tüketici hakem eyetine cimere şikayet edin elimizdeki belgeler ile paranızı iade etsinler

Geçen bir abi ile denk geldik, aldığı ürünün fiyatı 19500 japon yeni ve hiçbir şekilde 150 Euro üstünü geçmiyor, özel kargo şirketi ürünün gümrükte takıldığını ticari olarak müşavir tutması gerektiğini söylemiş bir arkasını aracı yaparak halletmiş vergisini ödeyerek şimdi 150 euro yu geçmeyen ürüne kasıtlı olarak para koparmak için ticari yapmışlar,bu özel kargo firmalarına denetim şart şikayet etmek lazım, kanun bana 150 euro hakkı tanımış ise ve ürünüm adetli değil ve gerçek değeri geçmiyor ise isterse 149 Euro olsun hiçbir şekilde ticari ye alamaz,elinizde fatura ve ödeme dekontu varsa tüketici hakem eyetine cimere şikayet edin elimizdeki belgeler ile paranızı iade etsinler
Zaten bu süreç boyunca tek doğru düzgün çalışan Japon’lar oldu burada şikayet vs falan yalan. kim kimi koparıyora dönmüş şansın varsa geçiyor yoksa geçmiş olsun. Elimdeki malzemeleri iyiki yedeklemişim Japonya defterini kapattık.

Aranızda plattan son zamanlarda kamış sipariş eden var mı? varsa nasıl bir durumla karşılaştı gümrükte herhangi bir sıkıntı oldu mu

Aranızda plattan son zamanlarda kamış sipariş eden var mı? varsa nasıl bir durumla karşılaştı gümrükte herhangi bir sıkıntı oldu mu

en son 150 euro üstü ürün göndermiyorlardı,sebebi ürün gümrüğe takılıyor haliyle gümrük müşaviri osuydu busuydu tr den daha çok pahalıya geliyordu parası olanlar için sorun değil tabi,ürünün maliyetinden dolayı alınmayınca japonyaya iade oluyordu bundan dolayı firma bu tarz işlere girmek istemiyor,artı gümrük şöyle bir izah yapmış 150 euro üstü ürünleri gönderecekseniz özel kargo ile gönderin diyordu altını yerel kargo,bazı firmalar gönderim yapıyor ama iade olunca beni bağlamaz diyordu paranı çöpe atmaya değmez,işin özeti paran varsa istediğin ürünü al yok maliyetlerin altından kalmamam diyorsan 150 euro altı ürün

birde gümrük vergisi %30 oldu 150 euroluk bir üründe 1000 tl lik gümrük ödemeyide göze alman lazım

En iyisi, Aliexpres gibi.🙂 Ödemesini yaparken, kargo bedeli + vergi otomatik olarak hepsi içinde işlem görüyor ve PTT kargo ile kapına kadar geliyor.

Amazonda varsa istediğiniz ürün hesaplayıp alın sıkıntı olmaz. Gümrüğe takılmaz sorunsuz geri iade alır.

Back