Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Plat.co Alışveriş süreci

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Ab uyesi ülkelerden alışveriş yapsak sınırlama onda da 30 Euro mu? Waveinn de güzel kamışlar var buraya göre baya uygun.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kargo dahil 30 euro yu geçen ürünleri gümrük beyannamesi verilerek teslim alınabilir,%60 asya %30 avrupa ülkeleri vergisi birde gümrük müşaviri vekalet ücreti ve gümrük müşavir ücreti ödeyerek 1500 euro ya kadar ürünleri teslim alabilirsiniz.Bunlar eklenince TR den daha pahalıya gelmiş oluyor ama benim param var kardeşim şu kamışı almam lazım para son planda denirse alınabilir.Son olarakda yanlış hatırlamıyorsam ürün geldikden ilk 3 gün ardıo ücreti alınmıyor diğer günlere sağlam günlük ücret alınıyor diye biliyorum.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kargo dahil 30 euro yu geçen ürünleri gümrük beyannamesi verilerek teslim alınabilir,%60 asya %30 avrupa ülkeleri vergisi birde gümrük müşaviri vekalet ücreti ve gümrük müşavir ücreti ödeyerek 1500 euro ya kadar ürünleri teslim alabilirsiniz.Bunlar eklenince TR den daha pahalıya gelmiş oluyor ama benim param var kardeşim şu kamışı almam lazım para son planda denirse alınabilir.Son olarakda yanlış hatırlamıyorsam ürün geldikden ilk 3 gün ardıo ücreti alınmıyor diğer günlere sağlam günlük ücret alınıyor diye biliyorum.
Merhaba,

DHL ya da getiren diğer servise ödenecek havayolu liman ardiye masrafını unutmuşsunuz. 1 günlük 2 koliye 2024 yılında 11.000 TL liman ardiye masrafı çıkarttı TNT. Vekalet en az 3-5K TL gümrük müşavirinin keseceği fatura minimum 5-6K TL bu masrafları koyduğunuz zaman bir de üzerine %60 vergiyle her ürün buradakinden çok çok pahalıya denk geliyor. Ardiye ücreti önceden tahmin edilemez bir şey. Bir de eğer özet beyan ile ben gümrük işlemlerini müşavir firmaya değil de DHL'in kendisine yaptırayım derseniz onun da masrafını sormuştum 2024 yılında 17K TL idi. Yani hesapları tam yaparsanız alacağınız ürün ya da ürünlerin olduğundan çok çok pahalıya geleceğini göreceksiniz ki bu uygulamalar da pahalıya gelsin ki buradan alınsın diye yapılmakta.