Rota Martı Kamaralı 425 Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mamuli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
rotada bu geç teslim işi hiç değişmiyor...

Peygamber sabrı varmış sizde, Aslan ı tekneye bağlamak lazımmış tekne su alıyor dediğinde bir haftaya usta gönderiyorum cümlesi katlini vacip kılar kanımca🙂)

Bende ufak bir tekne elazığdaki yazlık için aldım, römork ve kürekler hariç sıfır ile aynı fiyata denk geliyordu. Tabi firma kdv ötv ve nakliye türkiyenim her yerine diyordu. Neyseki aldığım tekne sapa sağlam çıktı aynı gün Hazar gölüne koydum gezdim ve bu yazıyı okuyunca iyi ki ikinci el almışım dedim. Tabi aldığım tekne tertemiz ve altında çizik bile yok.

Yazdigini konuyu okurken ayni anda firma sahibine bagirip cagirdim icimden.. Sinir olmamak elde degil, arayip cok agir konusmak gerekiyor.. Cozulmeyecek birsey yok elbet, fakat bu vurdumduymaz tavirlar insani cileden cikarir.. Umarim kisa zamanda cozersiniz bu durumu.. Simdiden gecmis olsun..

Merak edenler ve konuyu takip edenler için, firma sahibine ulaşmaya çalıştım iki üç kere daha ama maalesef mümkün olmadı. Bu nedenle tekneyi kendi imkanlarımla tamir ettirdim. Firmadan tekne sipariş verecekler için bu süreçi göz önünde bulundurarak sipariş vermelerini kendi akıl sağlıkları için tavsiye ederim 🙂)

Fatih Bey,

Benim teknemde 2015 model bir Rota martı sıfır aldım ve sizin yaşadıkalrınızın birebir aynısını. ÖTV Sorunu hariç yaşadım.

İki çidar arasına su dolunca tahliye etmek için konulmuş olan kör tapayı tekneyi kıyıya alınca açtığınızda su çıkıyormu.

BYamurdan havuzluğa su dolmuştu onu maşrpayla tahliye ederken tam kapmara kapısı altında dışarıda çatlak oldu oradan siizn teknedeki gibi arada su alıyor.Çok ciddi bir durum olmadığı için kullandım. Kafamda bu duruma takılıyordu. Tekneyi senelik bakımını yapmak için kıyıya aldım. tekne altına astar çekkip zehirli boya yaptım. Hiç bir delik çatlak bulamadım. Tekne havuzluğundaki çatlağı epoksi reçineyle kapattım. Teknemin altında hiç bir çatlak olmamasına rağmen iki cidar arası kör tapadan su alıyordu.

Sizde iki cidar arasındaki kör tapayı kontrol ettiniz mi sağlammı?

Deniz bey, Maalesef bu firma ile alışveriş yapan herkes bu sorunları yaşıyor. Kiminle konuştuysam bana da aynısını yaptılar, bende aynı sorunları yaşadım tarzında cevaplar aldım. Sizinde dediğiniz gibi tekne deniz suyunu cıdar arasına almıyor. Yağmur yağınca nereden girdiğini bulamadığım yağmur suyunu civar arasına alıyor. Tahminime göre cıdarların birleşme yerleri olan yumru lastiklerinin orada yağmur suyu birikerek içeriye sızma yapıyor düşüncesindeyim. Kör tapada sorun yok yani. cidarlar arasından tahliye ettiğim su tatlı su çünkü.

Malzeme ve işçilikleri son derece kötü ve özensiz yapılmış bir tekne. Bu tekneye nasıl olurda CE belgesi verilmiş anlamış değilim. Ce belgesi ile ilgili şikayet edebileceğim bir yer kurum olsa bugün işlemlere başlar şikayet ederek rota martı modelinin üretimini bu standartlarda yasaklatırdım. İnsanlara 2 kuruş ucuz mal verecekler diye bu kadar kötü özensiz standart dışı üretim yapılıp kullanıcıları mağdur edilmesine vicdanım el vermiyor. Böyle haksız kazanç sağlanmasını kabul edemiyorum maalesef.

Merhabalar,
Başınıza gelenler için üzgün olduğumu ifade etmek isterim. Aynı marka tekne alan 3 arkadaşım var hepside sorun yaşadı halende devam ediyorlar.
Kanunlarımızda 2. el tekne motor ithali yasaktır bunun sebebi yerli üreticiyi korumak olarak izah edilmekte fakat bu durumda bizi kim koruyacak.
Bir çok denizci, amatör balıkçı ABD bayraklı tekne kullanmakta bunun sebebide ülkemizde yüksek standartlı küçük ve orta boylarda tekne imal edilememesi.
Her sene boat show fuarını gezerim 5-8 metre aralığında eksiksiz bir tekne bulamadım çoğu zaman bu tekneyi çizen,yapan adamların belkide hiç o tekneye binmediğini düşünürüm planlı projeli değiller fuar için allanıp pullanmışlar. Tekne polyesteri dökülüyor sonra kervan yolda düzülür şeklinde bir şeyler oluyor aynı hattan çıkan iki tekne birbirine benzemiyor.
bu tekneye güvenip 5-6 havada limana dönmek kabus olacaktır.

aynı sorunu bende hala yaşıyorum siz sakın tekneye b i işlem yapmayın 2 yıl garantisi var ben yaptım şuan etrafını polyester kaplamakla uğraşıyorum direk geri verin paranızı geri isteyin başka markalara geçin sakın size polyester yapın derlerse yapmayın tuzaktır benim gibi düşmeyin aynı zamanda tekneyi sudan çıkartın yoksa batacaktır ben batırmadan römorka aldım direk garanti veya paranızı geri almaya çalışın AYNI ZAMANDA YENİ ROTA KALLIPLARI İNCELTİLMİŞTİR ASLA ALMAYIN ALDIRMAYIN DALGADA BİLE ÇATLAR KIŞIN LİMANLARA GİRERSENİZ GENEL BATIKLAR ROTADIR hiç bi işlem yapmadan hukukla halledin

aynı sorunu bende hala yaşıyorum siz sakın tekneye b i işlem yapmayın 2 yıl garantisi var ben yaptım şuan etrafını polyester kaplamakla uğraşıyorum direk geri verin paranızı geri isteyin başka markalara geçin sakın size polyester yapın derlerse yapmayın tuzaktır benim gibi düşmeyin aynı zamanda tekneyi sudan çıkartın yoksa batacaktır ben batırmadan römorka aldım direk garanti veya paranızı geri almaya çalışın AYNI ZAMANDA YENİ ROTA KALLIPLARI İNCELTİLMİŞTİR ASLA ALMAYIN ALDIRMAYIN DALGADA BİLE ÇATLAR KIŞIN LİMANLARA GİRERSENİZ GENEL BATIKLAR ROTADIR hiç bi işlem yapmadan hukukla halledin

Back