Ryobi Ap Power 8000 Yüzük Rulmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serhat39
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

serhat39

Aktif Üye
Tepki
408
Ödül
73
Sonunda benim de ryobi ap power yüzük rulmanım mefta oldu. Yüzük rulmanı ses yapıyor, bir kez yağlama ile çözmüştüm bu sefer malesef yağlama kurtarmadı içinden pas kustu, sirkeli suda bekletip tekrar yağladım ama nafile
karaköy perşembe pazarında satıldığını duymuştum fakat ben bahçelievler yada bağcılardaki yakın yerlerde baştan şansımı denemek istiyorum
önereceğiniz marka var mıdır ?
birde her yeri gezmektense telefon edip sormak istiyorum bu ölçüde rulman varmı diye ölçüsünü bilen var mı ?
c966e4758e81e778102fb24565f58c30.png

marmara balığı aradım rulman ile birlikte yüzüğü değiştirip seramik sisteme geçiş yapabileceklerini söyledi, daha az arıza çıkarma ihtimali olduğunu söyledi yağlı kaldığı sürece seramik sistem hakkında bilgisi olan var mı ?

marmara balığı aradım rulman ile birlikte yüzüğü değiştirip seramik sisteme geçiş yapabileceklerini söyledi, daha az arıza çıkarma ihtimali olduğunu söyledi yağlı kaldığı sürece seramik sistem hakkında bilgisi olan var mı ?

Kaç TL ye, rulman ile birlikte yüzüğü değiştirip seramik sisteme geçiş yapabileceklermiş acaba ?
( Seramik sistem dediği, sanırım seramik rulman )

Son düzenleme:
* Ryobı Proskyer Power Nose
3.9 devir
Kolun bir turunda 88 cm misina sarımı
Makaranın dış çapı: 72 mm x 3.9 devir x 3.14 pi sayısı= 88.1 cm
Ağırlık: 690 gr.
Yüzük rulmanı ölçüsü: 4x7x2.5 mm
Sapında bir çıkıntı var ve atış esnasında tel, dönerek o çıkıntıya çarpıp kapanıyor ve ipin kopmasına sebep oluyor. Bende o çıkıntıyı demir testeresini kestim. Şimdi atış esnasında döndüğünde çarpacak bir çıkıntı olmadığından ip kopmuyor.
( 14 Aralık 2018 de aldım, kullanıyorum.
21 Mart 2019 da Marmara Balık ta, çok ses yaptığı için yüzük rulmanı 10 TL ye değişti, şimdilik ses yok. Nalburdan aldığım ucuz kırmızı gres ile rulmanı 3 avda bir yağlıyorum. Üç av sonra gres tamamiyle bitmiş görünüyor
)
Misina yüzüğünde, ip misina oyuk oluşturdu. İthalatçısı Marmara balıkçılık yedek parçası olmadığınıi bayramdan sonra gelebileceğini söyleyip, misina yüzüğünü değiştiremiyor maalesef...
( Yüzük rulmanını epeydir, 3 avda bir SKF LGMT 3/1 - Genel Amaçlı NLGI 3 Gresi ile yağlıyorum. Ucuz kırmızı gresten daha çok sessizlik sağlıyor. 19 Ekim 2019 )

15 Ekim 2019 Salı günü,
* ithalatçısı olan Marmara balık firmasında (
İstoç Toptancılar Sitesi 9.Ada No:94-96 Mahmutbey - Bağcılar - İstanbul
0212 659 12 86
0212 659 12 87 (link) )

1- ip misinanın oyuk oluşturduğu yüzük değiştirildi,
2- yüzük rulmanı değiştirildi,
3- makinenin sarma kolundaki iki rulmanın kontrolünde, birinin plastik bir parça olduğu görüldü ve yerine rulmanı takıldı.
4- içindeki dişliler greslendi. Kontrol edildi.
5- Ana mil deki ileri - geri boşluk incelendi normal olduğu kanaatine varıldı.
70 TL ücret ödendi.

Son düzenleme:
Oto sanayi siteleri icerisinde rulmancilar mevcut elinizde ki rulmani götürün kumpas ile ölçüp yenisini veriyorlar.Max 10₺ gibi rakamdir 3-4 tane yedek alarak uzun süre sorun yasamazsiniz.Her av sonu evde yüksük rulman bolgesine bir damla makine yağı damlatip ip veya bir karton parçasıyla yuksuk bilyasini bir ileri bir geri döndürerek yağın içine işlemesini sağlarsanız rulman ve yüksüğün ömrünü uzatmak elinizde.

Bende de Ryobi Fishing King2 modeli var. Appower ile aynı olduğunu zannediyorum.Ben yedek olsun diye Karaköy'den 1 rulman aldım. Orda kumpas ile ölçtüler. 4x8x3 ölçüsü var. Çin işi vardı 5tl ye(İleri Rulman'da). Güven Rulman'da Japon markası 40₺, Alman 60₺ ye var

(link)
Hazır gitmişken bu videodaki işlem için ayrıca 5x8x2.5 rulman(10 tl) aldım, uydu.Etkisi nerdeyse hiç olmadı diyebilirim

Ölçüleri paylaşmışken makine içerisindeki diğer rulmanların da cetvelle ölçtüğüm değerlerini paylaşmak istiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla ryobi piyasada zaten var olan rulmanları tercih etmiş.Bu açıdan bir şey olursa malzeme tedarik etmek kolay olacaktır.Bir tek plastik kafesli 8 silindirli olan rulmanı bulmak zor gibi.Ama o da muhtemelen hazır üründür

>> 9x17x5 mm thailand NMB yazıyor üstünde. Şaft üzerindeki rulman.Ayrıca aynı boyutta ama farklı marka s689z kodlu bir rulman da çevirme kolunun makineye girdiği yerde var.Karaköy'de İleri Rulman'da 7₺ çin işi var, Sedef Rulman'da 15₺ Mos marka var.

>> 9x14x4.5mm makine kolunun kapak kısmında yer alıyor. GRW 679/003 ile kataloğa göre aynı ölçüde

Son düzenleme:
Back