Sahtelerde vernik korunması içn DC-Fix kaplama uygulaması

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Tepki
578
Ödül
103
Diğer konuda bahsettiğim uygulamayı yeni konu ile açıklamanın daha iyi olacağını düşündüm. Buyrun ;

Öncelikle kullanacağımız ve ihtiyacımız olan malzemelere bir göz atalım.
* DC-Fix
* Makas
* Falçata veya Bisturi tarzı ince uçlu kesici
* Cetvel
* Çakmak

(link)
(link)

İlk olarak sahtemizin iğnelerinden kurtuluyoruz.
(link)

Sahtemizi alttan ve yanlardan kaplayacak genişlikte dc-fix ayarlaması için sahtemizi kullanarak dc-fix te ölçü alıyoruz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Şimdi gerekli uzunluk ve genişlikte parçamızı kestiğimize göre, parçamızın sahteye yapışacağı şekle uygun olarak şekillendirilmesi gerekiyor. Parça sahteye önce karın kısmından yapışacak sonra yaları yapışacak. Bu yüzden sahtenin karın kısmındaki üçlü iğnenin bağlandığı halka yuvasını da parça üzerinde kesik açarak ayarlıyoruz.
(link)
(link)

Şimdi parçanın yapışacağı yan kısımlar için parçayı şekillendirmeye sıra geldi. Ben bu işi yaparken kurşun kalemden yardım alıyorum.
(link)
(link)
(link)

Şimdi parçanın her iki tarafını da orantılı kesebilmek için parçayı ikiye katlıyoruz. Bunun için parçanın kağıt kaplama yani kurşun kalemin çizdiği kısım dışa bakacak.
(link)
(link)
(link)

Bu kısımda parçanın yapışacağı bölümleri kolanya ie silerek elimizden bulaşan yağ kalıntılarını temizliyoruz ki parça güzel yapışsın.
(link)
(link)

Yapıştırma işlemine başlıyoruz.
(link)
(link)
(link)
(link)

Karın kısmını ve yanları yapıştırdık. Ama sahtemiz arka kısma doğru kavisli olduğu için ekstra bir işleme ihtiyaç var. Bisturi yardımı ile kolay yapışacağı kesikler açacağız.
(link)
(link)
(link)

Kesik attığımız yerleri de yapıştırdıktan sonra ister istemez kat yerlerinde bazı ufak çıkıntılar oluşuyor. Bunları da çakmak yardımı ile doğrudan aleve değdirmeden ısıtarak ve tırnağımızın dışı ile sıcakken ezerek düzlüyoruz. En son elimiz ile kontrol ederek kalan ufak çıkıntıları da aynı işlem ile düzlüyoruz.
(link)
(link)
(link)
(link)

Tüm işlemlerden sonra sırtımız hazırdır.
(link)
(link)
(link)

e2d7f498dc1ebad532e510ef523d79b8.jpg

Eline sağlık abi.

Ben sır vernikle yapıyorum bu uygulamayı 😉

Back