Sarıkanat Tuzlama

Teşekkürler Birol Bey,

Ek olarak, Salamura suyu nasıl yapılır?

Nejat Bey, Palamut'tan ben de isterim 😀

Şaka bir yana, Palamut için de tarif verebilir misiniz? Zira bu balıklar epey büyük, kokmaması/bozulmaması için bir püf noktası vardır elbet...

Birol haftasonu getir de bir tadına bakalım 🙂
Henüz olmadılar olunca getiririm 🙂
Teşekkürler Birol Bey,

Ek olarak, Salamura suyu nasıl yapılır?

Nejat Bey, Palamut'tan ben de isterim 😀

Şaka bir yana, Palamut için de tarif verebilir misiniz? Zira bu balıklar epey büyük, kokmaması/bozulmaması için bir püf noktası vardır elbet...

Salamura suyu normal tuzlu sudur.
Palamutun işi uzun biraz. 😀

koyacağınız bir yumurta su yüzeyine gelene kadar tuz basacaksınız tuzu az olursa balıklar mındar olur🙂

Ben de anlayamadım. Yumurtayı nereye koyuyoruz? Balıkların en üstüne koyup tuzla mı örtecez? Sistem su saldığında yüzüp yüzmediğine mi bakacaz?

Şu an yaptığım karışım henüz su salmadı. Su saldığı zaman içine yumurta mı koyayım? Kafam karıştı yahu 😀

Bu salamura suyu için; Mesela bir kovaya kullanacağımız kadar suyu koyuyoruz, içine yumurtayı bırakıyoruz, tuz ekledikçe yumurta yüzeye dogru yükselecektir, tam yükseldiğine emin olana kadar tuz eklemeye devam ediyoruz, su iyice tuza doyuyor, balıkları bu su ile hazırlamalıyız.. Daha sonra içine balıkları koyuyoruz. Umarım anlatabilmişimdir kusura bakmayın lütfen tam açıklayıcı bir mesaj yazmamışım daha önce🙂 Saygılarımla

Tekrar açıklayayım da yanlışlıkla balıklar mındar olursa benden bilmeyin🙂 Bu salamura suyunu balıklar tamamen olduktan sonra kullanabilirsiniz, başta sadece tuzda bekleyecek balıklar, bu arada tuzlu balığı tüketirken az miktarda sirkeyle yumuşatarak de deneyin o da çok lezzetli oluyor.. daha sonra zeytinyağı vs ekliyorsunuz.

Tekrar açıklayayım da yanlışlıkla balıklar mındar olursa benden bilmeyin🙂 Bu salamura suyunu balıklar tamamen olduktan sonra kullanabilirsiniz, başta sadece tuzda bekleyecek balıklar, bu arada tuzlu balığı tüketirken az miktarda sirkeyle yumuşatarak de deneyin o da çok lezzetli oluyor.. daha sonra zeytinyağı vs ekliyorsunuz.

Aynen.. Unutmuşum onu söylemeyi teşekkürler Selahattin Ayıklayıp dilimledikten sonra tabii.

Bu salamura suyu için; Mesela bir kovaya kullanacağımız kadar suyu koyuyoruz, içine yumurtayı bırakıyoruz, tuz ekledikçe yumurta yüzeye dogru yükselecektir, tam yükseldiğine emin olana kadar tuz eklemeye devam ediyoruz, su iyice tuza doyuyor, balıkları bu su ile hazırlamalıyız.. Daha sonra içine balıkları koyuyoruz. Umarım anlatabilmişimdir kusura bakmayın lütfen tam açıklayıcı bir mesaj yazmamışım daha önce🙂 Saygılarımla

Bu mesajını okuyunca gözlerim pörtledi. 😱

Hah şimdi 10 numara oldu tarifin. 👍
İlk mesajını okurken hakkaten içim cız etti. 5 kilo Çinekop çöpe gitti demiştim ama Allah'tan 2. mesajını üşenmeyip yazmışsın. Çok teşekkürler Selahattin kardeşim. İçimi rahatlattın.

Şimdilik her şey doğru gidiyor. Salamura suyunu da kenara not aldım.

Teşekkürler tekrar...

Back