bunun tek nedeninin reklam olduğunu düşünmüyorum. en büyük etkisi ekonomi. dışarıdan gelen ürünlerin durumu zaten belli, dolar bazlı geliyor ve ona göre fiyatlanıyor. dışarıdan gelen ürünlere ayrıca her gün yeni bir vergi zammı uygulanıyor. üzerine bayii karı falan koyulduğunda da ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. türk firmalar için de durum varklı değil; ürünü yaptıkları tüm malzemeler yyet dışından geliyor. haliyle maliyet yüksek. zaten belirli bir fiyatın altına satamıyorlar. ehh sahte tutunca da fırsattan yararlanıp değerlendirmek istiyorlar.dostum oyle bır zamana geldık kı artık tavsıye vermekten korkar olduk zıra fırmalar onerı mayetınde dedıklerımızı gorup hemen reklam yapıp 1-2 de vıdeo cekıp akabınde 2 kurusluk urune en az 20 tl zam yapar hale geldiler halıyle bu durum bızım cebımızı cıddı derecede etkılıyor gecen sene 25-30 tl bandında olan rapala sımdı olmus 60-70 tl adı sanı duyulmus pıyasada nam yapmıs x marka sahte pandemıden once 70-100 tl bandında ıken sımdı iş yapan renklerı karaborsadan 250-300 tl bandında satıyorlar.
Hakan payı karıştırdın galiba 🙂bunun tek nedeninin reklam olduğunu düşünmüyorum. en büyük etkisi ekonomi. dışarıdan gelen ürünlerin durumu zaten belli, dolar bazlı geliyor ve ona göre fiyatlanıyor. dışarıdan gelen ürünlere ayrıca her gün yeni bir vergi zammı uygulanıyor. üzerine bayii karı falan koyulduğunda da ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. türk firmalar için de durum varklı değil; ürünü yaptıkları tüm malzemeler yyet dışından geliyor. haliyle maliyet yüksek. zaten belirli bir fiyatın altına satamıyorlar. ehh sahte tutunca da fırsattan yararlanıp değerlendirmek istiyorlar.
mesela kendo var, türk firması ama senelerdir türkiye’nin en meşhur sahtelerinden olmasına rağmen fiyatı iyi seviyede tutuyor diğer sahtelere kıyasla. ama diğerleri? daha yeni yeni meşhur olmuş marka 80 lira bandında fiyat çekiyor sahteye. replika ürün. ne diyelim?
yoo abi, bayağı yardırdım her iki tarafa da 🙂Hakan payı karıştırdın galiba 🙂
Sağolasın Kayhan , emin olamadım hangisini alacağımı bunun renkleri daha güzel gibi ama diğeri de biraz daha parlak gibi , zargana parlak renkleri daha çok seviyor galiba , senin dediğin 85 tl gibi diğeri de 65 tl gibi .Bende alttakinden var, erimi muazzam aksiyonu da guzel.. ben denemek icin aldim hatta baya da jig aldim ancak ava cikamadim.. zarganda calisir diye dusunuyorum, ben disli icin almistim.. simdi fiyati nedir bilmiyorum ancak 50 lira gibi bisey vermistim sanirim.. 112232 dosyayı görüntüle
Benim konu ile alakalı mı bu yazdıkların 🙂, ilk yazdığın pay için diyorum.yoo abi, bayağı yardırdım her iki tarafa da 🙂
yok yahu, sahteyi tanımam. biliyorsun ben yeni başladım spin avcılığına. onu da becerebildiğim söylenemez ya.. neyse 🙂Benim konu ile alakalı mı bu yazdıkların 🙂, ilk yazdığın pay için diyorum.