Sinan.
Aktif Üye
Tüh. Bir dahaki partide denk gelirse o zaman olur umarım 🙂150m. satıldı Sinan.
Sadece 200m. kaldı.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tüh. Bir dahaki partide denk gelirse o zaman olur umarım 🙂150m. satıldı Sinan.
Sadece 200m. kaldı.
Güzel soru. Kairiki kullananlar belki yorum yapar.Arkadaşlar LRF'de kullanmak için shimano kairiki 0.06 mı yoksa seaguar PE06 mı önerirsiniz? Kalınlık değerleri aynı mı oluyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar LRF'de kullanmak için shimano kairiki 0.06 mı yoksa seaguar PE06 mı önerirsiniz? Kalınlık değerleri aynı mı oluyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Güzel soru. Kairiki kullananlar belki yorum yapar.
1,5 pe olanında 11,8 kg çeker yazıyor. Benim hedef balıklarda o civarda 4 kg de kopması çok şaşırttı.
Hocam düğümden değil bedenden kopuyor. 3 kez falan denedim. Test şekli de youtube da ip çeker değeri testleri var ya onlar gibi yaptım. Fırdöndüye bağladım fırdöndüyü el tartasının çengeline taktık. Çekince biri 3 diğeri 4 kiloda kopuyu 3-4 kez denedim. Düğümden değil bedenden kopuyor:/Az önce yaptığım denemede pe1.0 örgü üzerinde 0,31 Fluorocarbon misina, FG düğümü ile 4,6 kg da Fluorocarbon misinadan patladı. Daha kalın mono misina kullansam daha yüksek değeri görecektim.
Hangi yöntem ile nasıl test ettiğinize göre de değişir kopma değerleri. Örgü misina üzerinde hiç düğüm olmaması gerekir. En güçlü düğüm de FG düğümüdür.
Elinizdeki örgü misinaları güvenle kullanabilirsiniz. Yanlız FG düğümü ile leader bağlamanızı tavsiye ederim. Diğer düğümler örgünün çekerini düşürür.