Satıldı Seaguar Grandmax Pe X8 Japon Malı 8 Kat Örgü Misina

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşlar LRF'de kullanmak için shimano kairiki 0.06 mı yoksa seaguar PE06 mı önerirsiniz? Kalınlık değerleri aynı mı oluyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar LRF'de kullanmak için shimano kairiki 0.06 mı yoksa seaguar PE06 mı önerirsiniz? Kalınlık değerleri aynı mı oluyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Güzel soru. Kairiki kullananlar belki yorum yapar.

PE0.6 0.128 mm. Max. 6.4 kg. çekerli

Ölçü olarak zaten Shimano Kairiki dia olarak 0,06 mm'dir. Dolayısı ile daha ince olduğu kesin.
Ancak Seaguar ise zaten PE 0,6 Ki normal olarak 0,12 gibi dia olarak gözükmesine rağmen 0,1 mm den kalın değil ( tam ölçmediğim için söyleyemem ) ancak yapısı itibarı ve çeker değerleri ile şahsi tercihim oldu.
Olsaydı kesinlikle 0,4 alırdım ama ziyadesiyle memnunum hali hazırda

😉

Rastgelsin

İlk defa lrf avı yapıyorum ve ilk defa ip misina kullandım. Shimano kairiki 0.13 neden 0.13 Alabalık avında kullanıyorum.. dün 100 den fazla at çek yaptım lrf de acemi olmama rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım...

Hocam bi sorunum var. İki ip te bugün test ettim. 1 pe olanı 3 kg 200gr larde 1,5 pe olanı 4 kg 150 gr da bedenden koptular. Siz denediniz mi? Bana gelen de mi problem var yoksa yazılan değerlerde mi? Aydınlatırsanız sevirim.

1,5 pe olanında 11,8 kg çeker yazıyor. Benim hedef balıklarda o civarda 4 kg de kopması çok şaşırttı.

1,5 pe olanında 11,8 kg çeker yazıyor. Benim hedef balıklarda o civarda 4 kg de kopması çok şaşırttı.

Az önce yaptığım denemede pe1.0 örgü üzerinde 0,31 Fluorocarbon misina, FG düğümü ile 4,6 kg da Fluorocarbon misinadan patladı. Daha kalın mono misina kullansam daha yüksek değeri görecektim.

Hangi yöntem ile nasıl test ettiğinize göre de değişir kopma değerleri. Örgü misina üzerinde hiç düğüm olmaması gerekir. En güçlü düğüm de FG düğümüdür.

Elinizdeki örgü misinaları güvenle kullanabilirsiniz. Yanlız FG düğümü ile leader bağlamanızı tavsiye ederim. Diğer düğümler örgünün çekerini düşürür.

Son düzenleme:
Az önce yaptığım denemede pe1.0 örgü üzerinde 0,31 Fluorocarbon misina, FG düğümü ile 4,6 kg da Fluorocarbon misinadan patladı. Daha kalın mono misina kullansam daha yüksek değeri görecektim.

Hangi yöntem ile nasıl test ettiğinize göre de değişir kopma değerleri. Örgü misina üzerinde hiç düğüm olmaması gerekir. En güçlü düğüm de FG düğümüdür.

Elinizdeki örgü misinaları güvenle kullanabilirsiniz. Yanlız FG düğümü ile leader bağlamanızı tavsiye ederim. Diğer düğümler örgünün çekerini düşürür.
Hocam düğümden değil bedenden kopuyor. 3 kez falan denedim. Test şekli de youtube da ip çeker değeri testleri var ya onlar gibi yaptım. Fırdöndüye bağladım fırdöndüyü el tartasının çengeline taktık. Çekince biri 3 diğeri 4 kiloda kopuyu 3-4 kez denedim. Düğümden değil bedenden kopuyor:/

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back