Satıldı Seaguar Grandmax Pe X8 Japon Malı 8 Kat Örgü Misina

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Hocam düğümden değil bedenden kopuyor. 3 kez falan denedim. Test şekli de youtube da ip çeker değeri testleri var ya onlar gibi yaptım. Fırdöndüye bağladım fırdöndüyü el tartasının çengeline taktık. Çekince biri 3 diğeri 4 kiloda kopuyu 3-4 kez denedim. Düğümden değil bedenden kopuyor:/

Örgüde zedelenme, tiftiklenme vs. yoksa ben avda sorun çıkacağını sanmıyorum.
Aşağıdaki gibi FG düğümü ile denemede 4.6 kg ı. gördüm ve misina dan patladı.
20190518_120136.jpg

Örgüyü direk fırdöndüye palomar düğümü ile bağladığımda 4,2 kg da koptu.
Demek ki direkt fırdöndüye bağlayarak çeker testi yapmak doğru değil.

Son düzenleme:
0.50 mono ve pe1.0 örgü FG düğümü ile ilk denememde 5,2 kg.da koptu.

Not: Örgüm sıfır değildir. 6-7 av yaptım.

Son düzenleme:
Hocam ben hiç kullanmadım. Sadece test. Ben fc kullanmıyorum bu değerleri nasıl yakalayacağız mesela 7/8 kilo balık nasıl çekeceğiz?

Kalamayla çekilecek. 7-8 kg ağırlığında bir balık suda 7-8 kg çekiş gücü uygulayamaz.
Leader kullanmadan avcılık sakattır. Mono bile olsa leader şart bence.
Zira örgü misina en ufak bir taşa sürtse kopar.

Iplerin kuru çeker değeri ile sudaki çeker değeri farklı diye biliyorum. Verilen degerler de ihtimalle su icin verilmiştir. Şöyle misal verilebilir; 100 kiloluk birini karada tutup kaldirmak güç ama suda kucağınızda taşıyabilirsiniz. Gönül rahatligi ile kullanin derim.

Iplerin kuru çeker değeri ile sudaki çeker değeri farklı diye biliyorum. Verilen degerler de ihtimalle su icin verilmiştir. Şöyle misal verilebilir; 100 kiloluk birini karada tutup kaldirmak güç ama suda kucağınızda taşıyabilirsiniz. Gönül rahatligi ile kullanin derim.[/QUOT
Aynen katılıyorum size.

Firmanın bu örgü için ölçtüğü ortalama ve maksimum değer tablosu:
Seaguar_PE_X8_large.jpg

Aynen katılıyorum size.

Firmanın bu örgü için ölçtüğü ortalama ve maksimum değer tablosu:
92321 dosyayı görüntüle
Tamam hocam işte ben de bundan bahsediyorum firmanın 11.8 kilo diyip 4 kg de kopması.Acaba bir hata mı var? Tabiki inş siz haklısınızdır yoksa bu hobinin en güzel anı olan büyük bi balık yakalayınca ipten kopup kaçırmak heves kaçırır yani.. Anlatmak istediğim buydu.

Tamam hocam işte ben de bundan bahsediyorum firmanın 11.8 kilo diyip 4 kg de kopması.Acaba bir hata mı var? Tabiki inş siz haklısınızdır yoksa bu hobinin en güzel anı olan büyük bi balık yakalayınca ipten kopup kaçırmak heves kaçırır yani.. Anlatmak istediğim buydu.

Ben PE1.5 bu ipin 4 kg da kopacağını sanmıyorum normal şartlarda.
Zira onun yarısı incelikte pe 1.0 da 5.2 kg gördüm.
Ölçüm yönteminden kaynaklanan bir hata var bence.
0,50 misinaya FG düğümü ile bağlayıp deneyin bir de.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back