Sesli Mesafe Giden Maket Rapala Arıyorum Marka Model Bilen Olan Yazsın Lütfen

Tepki
26
Ödül
23
İyi günler dostlar Karadeniz kıyılarında lüfer avı yapıyorum.Usami saroo yada Zipbaits Surfdriver maketler ciddi mesafe gidiyor ancak sessiz maketler.Bi duo jerkebait yada wilycamaro gibi bilyalı sesli sistem yok.Hem mesafe giden hemde bilyalı sesli sistem olan maket balık arıyorum bilgisi olan varmı ?

Ömer arkadaş gibi bende konuyu takip ediyorum. Ama hem süper mesafe giden hemde sesli sahte benim bildiğim yok. Shimano slient assasin inanılmaz bir mesafe sahtesidir, daiwa z vertice yine mesafe sahtesidir. Ben bu sahteleri patlak havalarda kullanıyorum ki deniz çok kabarıksa bence sesin çok bir önemi yok ama hava yatıksa kutsal kendo dan devam 🙂

Bilyalı ve mesafesi kötü olmayan sahte önerim ise ima sasuke. Nazlı zamanda genelde bunu atıyorum, rast gelsin.

Araştırmacı gazeteci geldi.

Ses çıkartan sahteler için Sound: rattle ibaresi kullanılıyor. Bu şekilde arama yaparak ses çıkartan bilyalı sahteleri görüntüleyebilirsiniz.

• Megabass Vision Oneten resimde görüldüğü gibi hem ats sistemine hem de ses çıkaran bilya sistemine sahip. İstenilen örneğe en uygun sahte budur.
  • Yukarıdaki model haricinde silent assassin'in bazı modellerinde hem bilya hem ats mevcut ancak bazı modelleri de slient yani sessiz bu ayrıma dikkat etmek gerekiyor. Yozuri crystal minnow 3d modellerinde de ses yapan bilye mevcut ats var mı o bilgiye ulaşamadım o da sizden gelirse sevinirim.
O zaman megabass vision diyoruz. Bol trofeli günler diliyoruz.

1750335592021.png

Ömer arkadaş gibi bende konuyu takip ediyorum. Ama hem süper mesafe giden hemde sesli sahte benim bildiğim yok. Shimano slient assasin inanılmaz bir mesafe sahtesidir, daiwa z vertice yine mesafe sahtesidir. Ben bu sahteleri patlak havalarda kullanıyorum ki deniz çok kabarıksa bence sesin çok bir önemi yok ama hava yatıksa kutsal kendo dan devam 🙂

Bilyalı ve mesafesi kötü olmayan sahte önerim ise ima sasuke. Nazlı zamanda genelde bunu atıyorum, rast gelsin.
Daiwa Z vertice 140 f aldım ancak istanbul boğazında yüzdüremedim makina 80 sarım yavaş sarım yapıyorum maket yüzmüyor kısa jerkelerde etki yok bunun yüzmesi makina hızı nasıldır kendine has bir kullanımı varsa söyler misin kardeşim verim alırsam adetli alicam bir tane aldım ama başarılı olamadım

Araştırmacı gazeteci geldi.

Ses çıkartan sahteler için Sound: rattle ibaresi kullanılıyor. Bu şekilde arama yaparak ses çıkartan bilyalı sahteleri görüntüleyebilirsiniz.

• Megabass Vision Oneten resimde görüldüğü gibi hem ats sistemine hem de ses çıkaran bilya sistemine sahip. İstenilen örneğe en uygun sahte budur.
  • Yukarıdaki model haricinde silent assassin'in bazı modellerinde hem bilya hem ats mevcut ancak bazı modelleri de slient yani sessiz bu ayrıma dikkat etmek gerekiyor. Yozuri crystal minnow 3d modellerinde de ses yapan bilye mevcut ats var mı o bilgiye ulaşamadım o da sizden gelirse sevinirim.
O zaman megabass vision diyoruz. Bol trofeli günler diliyoruz.

126437 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim hocam ciddi mesai harcamışsın assassin hiç kullanmadım maketin üstünde çok ibare var kyoroin silent arc kırmızı sarı imzalar bunların hangini tutuluyor verim alınıyor bilginiz varsa memnun olurum hedef yerim karadeniz kıyısı rüzgar 30 40 arası oluyor dalga 1 mt civarı kıyıda açıkta güzel rasgele maket almak istemiyorum zaten kendo wily usami saroo kullanıyorum ilaveten aradığım sesve mesafe arkadaş dalgada sesin çok önemli olmadığı belirtmiş aslında doğru ancak işte yapıyor akşam duyunda jerkbait ile kıyıya gelince balık hayri sayılır sayı üstünlüğü saylanıyor üstelik bulanık suda balık ilk sese tepki veriyor

Benim kullandığım model kutu görseli ile aşağıdaki bunun bir de S129 kodlu batan modeli var. İstanbul boğazında dişli avında gayet güzel skor yapıyor. Bir rivayete göre 70 metrelere çıkanlar varmış bu sahte ile ancak ben o mesafelere atamadım yine de 55-60 metre rahat gidiyor 7-35 kamış ile. Gayet iyi mesafe giden bir sahte meranız derin ise S sığ ise F modelini tercih edebilirsiniz. Karadeniz kıyısı dediğiniz yerler hakkında bilgim tecrübem yok o yüzden yorum yapamıyorum.

Bu sahtenin bir de flash boost versiyonu var ondan henüz memnun olanı duymadığım boğazda. Genel kanı Akdeniz işi olduğu yönünde. Kendi tecrübem değil duyumdur.

1750657835334.png

Teşekkür ederim hocam ciddi mesai harcamışsın assassin hiç kullanmadım maketin üstünde çok ibare var kyoroin silent arc kırmızı sarı imzalar bunların hangini tutuluyor verim alınıyor bilginiz varsa memnun olurum hedef yerim karadeniz kıyısı rüzgar 30 40 arası oluyor dalga 1 mt civarı kıyıda açıkta güzel rasgele maket almak istemiyorum zaten kendo wily usami saroo kullanıyorum ilaveten aradığım sesve mesafe arkadaş dalgada sesin çok önemli olmadığı belirtmiş aslında doğru ancak işte yapıyor akşam duyunda jerkbait ile kıyıya gelince balık hayri sayılır sayı üstünlüğü saylanıyor üstelik bulanık suda balık ilk sese tepki veriyor
Çok av saham değil karadeniz 1 sezon Eylül döneminde şile tarafında arkadaşlar ile sık gittiğim oldu sadece genelde kullanılan malzeme sahte değil kaşık ve seeker (savage gear ) onun dışında @Bedri35 attığı sahtenin 140 modelini genelde o dönemlerde karaborsaya düşürüyorlar özellikle kırmızı kafa modelini birde 3000 lik normal sarım makineler ip toplamaya yetişemiyor 4000 5000 hızlı makineler ile av yapıyorlar yoksa sahte dalganın altına girmeden kıyıya vuruyor zor mera zor şartlar rastgelsin

Daiwa Z vertice 140 f aldım ancak istanbul boğazında yüzdüremedim makina 80 sarım yavaş sarım yapıyorum maket yüzmüyor kısa jerkelerde etki yok bunun yüzmesi makina hızı nasıldır kendine has bir kullanımı varsa söyler misin kardeşim verim alırsam adetli alicam bir tane aldım ama başarılı olamadım

Daiwa z vertice , 97, 120 ve 140f adetli alabileceğin mesafe ve hem rowling hemde wobling yapan sahtelerdir. Adetli alabilirsin, benim tecrübeme göre 80cm sarım da levrek ve lüfer avı için idealdir, şiddetli lodosta ve poyrazda levrek avlarında kullanıyorum bir problem yaşamadım, birde şunu unutma yavaş makineyi hızlı sarım kullanmak hızlı makineyi yavaş sarım yapmaktan her zaman daha kolaydır ve yavaş makineler daha torklu ve güçlü makinalardır. Sahte için ise hava ve suyun durumuna göre yanlış renk tercih etmiş olabilirsin + çinekop zamanı attıysan balık kendi kadar yeme saldırmamışta olabilir, öyle durumlarda 1 boy küçüğü olan 120f atarım baktım o da balığa büyük geliyo 97f atıyorum.

Yukarıda arkadaşın paylaştığı shimano slient assasin'i bende önermiştim hatta bulabiliyorsan arkadaşın paylaştığı rengi kesinlikle al. İnanılmaz bir mesafe sahtesidir. Balık açıktaysa muhakkak denenmesi gereken bir sahtedir ama ben istanbulda ne yazık ki Sinking (S) sahteyi kimseye öneremiyorum, çalışmadığı için değil insanlar aç gözlü olduğu için 2 tane üst üste balık bindirdiğin zaman adam sanki balık senin önüne ikametini aldırmış gibi senin önüne atmaya başlıyo ve bi dolandığınız zaman mecburen sarımı bırakacağın bir an oluyo, orada sahte battığı için kayaya taktırıp sahte kaybı sıkça yaşayabilirsin.

Son düzenleme:
Benim kullandığım model kutu görseli ile aşağıdaki bunun bir de S129 kodlu batan modeli var. İstanbul boğazında dişli avında gayet güzel skor yapıyor. Bir rivayete göre 70 metrelere çıkanlar varmış bu sahte ile ancak ben o mesafelere atamadım yine de 55-60 metre rahat gidiyor 7-35 kamış ile. Gayet iyi mesafe giden bir sahte meranız derin ise S sığ ise F modelini tercih edebilirsiniz. Karadeniz kıyısı dediğiniz yerler hakkında bilgim tecrübem yok o yüzden yorum yapamıyorum.

Bu sahtenin bir de flash boost versiyonu var ondan henüz memnun olanı duymadığım boğazda. Genel kanı Akdeniz işi olduğu yönünde. Kendi tecrübem değil duyumdur.

126448 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim kardeşim 129 f gruplarda gördüğüm maket ancak seslimi acaba genelde mesafe gidenler ki assassin maketler 60 70 mtlere gidiyor ama sessiz maketler tıpkı surfdriver maketleri gibi bizim meralar yalıköy tarafları.Yukarıda arkadaşımız silent sessiz model demişti ondan sordum maket seslimi diye ?

Back