Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano AX 4000 FB Olta Makinesi İçin ip Misina Tavsiye

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, daha önceden 0,18 mm 8x ip almıştım ama şu an makinede hayli boşluk var. ip üst kısma kadar çıkmadığı için erimi düşürdüğünü tahmin ediyorum. İp kalınlığını 0,12 ya da 0,10 mm'lere çekmek gibi bir düşüncem var. Bu durumda bu makine için maksimum erim adına kaç metre ip misina sarılmalı? bunun bir hesaplaması vb varmı? çünkü atıyorum 300 metre ip gerekli ise 150 metre satın alınca boşuna almış oluyorum bu durumda. Tavsiyelerinize açığım üstadlar.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Altını normal misina ile doldurun.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İp pahalı olan bir ürün olduğundan ve makinede boşluk olması erimi kötü etkilediğinden ipin altına misina sararak dolgu yapmanız gerekiyor hesabını ben de tam bilmiyorum ama 300 metre ipi makineye sarmanın anlamı yok. Alta misina ile dolgu yapıp üzerine 125-150 metre ip sarmanız yeterli olacaktır.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Altını normal misina ile doldurun.

Daha önce böyle bir işlem yapmadığım için cahilliğimi bağışlayın. Normal monofilament misina ile altını doldurup üzerine ip misina mı sarıyoruz? Bu durumda monofilament misina için kalınlık ne olmalı? ikinci sorum da aradaki bağlantı lider düğümü mü olmalı başka bir yöntemi var mıdır?

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daha önce böyle bir işlem yapmadığım için cahilliğimi bağışlayın. Normal monofilament misina ile altını doldurup üzerine ip misina mı sarıyoruz? Bu durumda monofilament misina için kalınlık ne olmalı? ikinci sorum da aradaki bağlantı lider düğümü mü olmalı başka bir yöntemi var mıdır?
Aynen öyle boşuna tekrar para harcamayın ucuz mono misina ile doldurun altını ipler çok pahalı bu seferde 300 m çok gelirse arta kalan çöp olacak.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aynen öyle boşuna tekrar para harcamayın ucuz mono misina ile doldurun altını ipler çok pahalı bu seferde 300 m çok gelirse arta kalan çöp olacak.

0,10-0,12 kalınlığında ip misina için altına kaç mm monofilament misina gerekir sanırım daha kalın olmalı 0,18- 0,20 gibi?

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Spin avinda kullanacaksınız ince kalır dediğiniz ipler. Altına dolgu yapmadan önce ipi sarıp kalan boşluğa bakın sonra ipi boşaltıp alttan aynı genislikte yer doldurana kadar (atıyorum 1cm boşluk kaldıysa 1 cm doldurun) mono sarıp ipe baglayip ipi sarın.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Spin avinda kullanacaksınız ince kalır dediğiniz ipler. Altına dolgu yapmadan önce ipi sarıp kalan boşluğa bakın sonra ipi boşaltıp alttan aynı genislikte yer doldurana kadar (atıyorum 1cm boşluk kaldıysa 1 cm doldurun) mono sarıp ipe baglayip ipi sarın.

Çok Teşekkürler

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rica ederim

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
önce ipi sarıp sonra misinayı sarın ,yeterli gördüğünüz yerde bırakıp tam tersi işlemi yaptığınız zaman hata payı minimuma iner fakat biraz ugraşırsınız ,0.14 ten aşağı ip spin için benim görüşüm ince kalır biraz kolay gelsin