Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Biomaster 4000 SW HG ve XG hakkında ...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba Spin avı için yeni makine arayışları içine girdim , okuma ceymar 40 ve shimano nasci c3000sdh 'den sonra daha üst seviye bir makine almaya karar verdim .

Almayı düşündüğüm makine shimano biomaster yada daha üst seviye modelde olabilir.
Modeller arasında HG-XG-PG gibi farklar var , merak ettiğim lüfer ve levrek için en ideal makine değerleri nasıl olmalıdır.
Makine devir sayısı , Bir turdaki misina sarımı vs...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Lüfer için en ideal Bir turdaki misina sarımı 80 - 90 arası olduğu daha önceki konulardan aklımda kalmış , peki devir ile bunun arasındaki bağlantıyı anlamış deyilim .Acaba japonların bir satış politiksımı nedir.

Tabi bu varsayımım spin makineleri için , malum boğazda kullandığımız makinellerin devri düşük olanları daha kuvetli ve daha güçlü olduğu herkez tarafından bilenen bir mekanik durum .

Son düzenleme:
F

flos rua

Misafir
Spinde yüksek devir iyidir. Boğazda ki gibi ağırlık olmadığı için düşük devir uymaz. Benim fikrim :)

aukesen

Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Oncelikle sw modeli olsun sonra 4000 lik modellerden hg 93 cm xg 99 pg 77 cm ihtiyaçlarınıza göre en uygunu hg gibi

Elixer

Aktif Üye
Adı
Ahmet Demirkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu devir olayı sanırım avlanılan bölgeye ve balığa, sahte türüne (gagalı, su üstü, jig) göre hatta avlanılan döneme göre değişkenlik gösteriyor.
Benim kanaatim İstanbul Çevresi için lüfer ve levrekte düşük devir iş yaparken, daha Güneye indikçe ve torik, akya, kofana gibi türlerde hızlı devirler iş yapıyor. Tabi benim gözlemim bu. Üstadlar daha net bilgi verebilir.

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Şöyle de bir durum var,
Yavaş makine ile biraz daha hızlı sarmak; hızlı makine ile biraz daha yavaş sarmaktan daha kolay olur bence.
Bunu bana birisi söylemişti, bana çok ta mantıklı geldi.

Emir999

Yeni Üye
Su üstü kullancaksan kesinlikle yüksek devir olmalı