Shimano Biomaster Sw 5000xg Vs Daiwa Caldia Lt 5000-cxh

Apathetic

Daimi Üye
Tepki
4,751
Ödül
113
Merhaba, daha once shore jig makinasi icin bir konu acmistim ve biomaster makina da karar kilmistim, ancak yeni cikan caldia’nin ozelliklerini gorunce icim gitmedi degil.. fiyat olarak caldia cok az daha yuksek ancak hafiflik olarak daha basarili..

Daiwa Caldia 5000 - 240gr 6.2 devirde 105cm topluyor.
Shimano biomaster 5000 - 315gr 6.2 devirde 105cm topluyor.

Daiwa makinalarin boyutlari normalde shimanodan biraz daha buyuk oluyordu, ancak yeni teknoloji kullandigi makinalarda hafiflemis gozukuyor makinayi gormedigim icin boyutu ile ilgili fikrim yok.. daha once de hic daiwa makina kullanmadim, spin ve surfte shimano genel kullanimda ise okuma ceymarim var.. daiwa makinalar ile ilgili tecrubesi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.. simdiden tesekkurler..

Daiwalarda yedek parça-servis sıkıntısı var. Mesela ana dişliyi yollamıyor fabrika.
Ben shimano derim.
Daiwalar’da boyle kronik sorunlar var mi? Cok sorun cikarir mi? Cok asiri kullanmiycam bu makinayi.. genelde levrek pesindeyim, yuksek devri sadece disli icin belirli mevsimlerde kullanicam..

Sonuç olarak shore jige uygun makinalar.
Ben olsam hangisi daha çok misina alıyorsa onu tercih ederdim.

Daiwalar’da boyle kronik sorunlar var mi? Cok sorun cikarir mi? Cok asiri kullanmiycam bu makinayi.. genelde levrek pesindeyim, yuksek devri sadece disli icin belirli mevsimlerde kullanicam..
Kronik sorun değil de her makinenin kullana kullana dişlisi aşınıyor ve hırıltı-titreşim yapmaya başlıyor. Sonra şu dişliyi değiştireyim diyince ortada kalıyorsunuz. Değiştiremiyorsunuz.

Benim tercihim Caldia lt olurdu mag seal , atd drag , hafiflik , aynı makine boyutlarında daha büyük ana dişli bunların hepsi bence ciddi artılar.

Merhaba, daha once shore jig makinasi icin bir konu acmistim ve biomaster makina da karar kilmistim, ancak yeni cikan caldia’nin ozelliklerini gorunce icim gitmedi degil.. fiyat olarak caldia cok az daha yuksek ancak hafiflik olarak daha basarili..

Daiwa Caldia 5000 - 240gr 6.2 devirde 105cm topluyor.
Shimano biomaster 5000 - 315gr 6.2 devirde 105cm topluyor.

Daiwa makinalarin boyutlari normalde shimanodan biraz daha buyuk oluyordu, ancak yeni teknoloji kullandigi makinalarda hafiflemis gozukuyor makinayi gormedigim icin boyutu ile ilgili fikrim yok.. daha once de hic daiwa makina kullanmadim, spin ve surfte shimano genel kullanimda ise okuma ceymarim var.. daiwa makinalar ile ilgili tecrubesi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.. simdiden tesekkurler..
bence daiwa al her hangi bi sıkıntı görmedim ben yağlamasını iyi yaparsan uzun zaman çalışır model olarak bizzat magazad incelemeni tavsiye ederim boyutlat konusunda lt serisinin 5000 ile normal serinin 4000 i aynı olabilir bu makinelerden hariç okuma azores oldukça başarılı duruyor ve fiyatı yarı seviyede

Back