Merhaba, daha once shore jig makinasi icin bir konu acmistim ve biomaster makina da karar kilmistim, ancak yeni cikan caldia’nin ozelliklerini gorunce icim gitmedi degil.. fiyat olarak caldia cok az daha yuksek ancak hafiflik olarak daha basarili..
Daiwa Caldia 5000 - 240gr 6.2 devirde 105cm topluyor.
Shimano biomaster 5000 - 315gr 6.2 devirde 105cm topluyor.
Daiwa makinalarin boyutlari normalde shimanodan biraz daha buyuk oluyordu, ancak yeni teknoloji kullandigi makinalarda hafiflemis gozukuyor makinayi gormedigim icin boyutu ile ilgili fikrim yok.. daha once de hic daiwa makina kullanmadim, spin ve surfte shimano genel kullanimda ise okuma ceymarim var.. daiwa makinalar ile ilgili tecrubesi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.. simdiden tesekkurler..
Daiwa Caldia 5000 - 240gr 6.2 devirde 105cm topluyor.
Shimano biomaster 5000 - 315gr 6.2 devirde 105cm topluyor.
Daiwa makinalarin boyutlari normalde shimanodan biraz daha buyuk oluyordu, ancak yeni teknoloji kullandigi makinalarda hafiflemis gozukuyor makinayi gormedigim icin boyutu ile ilgili fikrim yok.. daha once de hic daiwa makina kullanmadim, spin ve surfte shimano genel kullanimda ise okuma ceymarim var.. daiwa makinalar ile ilgili tecrubesi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.. simdiden tesekkurler..