Shimano Dialuna

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bordox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
peki dialuna 6 32 274 cmlik modeli kullanan var midir? almayi dusundugum bir kamis cogunlukla su ustu avlaniyorum ama barakuda icin 20 grama kadar olan dalarli sahteler de kullaniyorum bu konuda zorluk çikarir mi esneklik vs den kaynakli?

Tşk ediyorum...Deniz kıyısında yaşamanın avantajını,küçük şehirde yaşamanın dezavantajını yaşıyoruz...yolum büyük şehirlere düştüğünde mutlaka inceliycem...siz değerli üstadların tecrübelerini kullanıyoruz...Bu arada deniz kıyısında yaşamanın avantajı derken! deniz havası ve manzara!! Karadenizin sahil yolundan sonrası,kirlenen deniz,bilinçsiz avcılık,çeşitliliğin az olması vs vs....(konuşacak çok şey var)...bizde diğer denizlerdeki videoları izleyip gaza geliyoruz...

Konu başlığı ile alakasız olacak ama vibrasyon sahteler ile ilgili kendi tecrubelerimi paylaşmak isterim. Ağırlıklı olarak heavy spin ve shore jigging avlari yapiyorum. Ne zamanki vibrasyon sahteler ile tanıştım ( duel armored serisi ve shimano salvage ler ilk kullandiklarim ) avlanma tarzımda ciddi değişiklikler oluşturdu. Sahtenin vibrasyonunun kamışa yansıması kendi av tecrubelerime gore kritik oneme sahip, sahteye verdiniz farkli aksiyonlari dogru takip etmenize yariyor. Neredeyse jigi artik spor maksatli yapiyorum, daha uzaklardaki suruleri aramak icin sadece jig kullaniyorum. Vibrasyon sahteler dogu akdenizde fazlasiyla is yapiyor, surekli yeni seyler denemek, baliklarin tepkisini olcmek arayisindayim, tabi burada benim kendi avlak bolgelerime has bir durum soz konusudur diye dusunuyor ve genelleme yapmaktan kaciniyorum. Kisaca ne zamanki vibrasyon devreye giriyor ve isin rengi degisiyor, istisnasiz diyebilirim. Yaklasik 2-3 farkli takimla ava gittigimde, sonuc her zaman vibrasyon hanesine + puan olarak yaziliyor. Bu arada Savage Gear vibrasyonlar, kullandigim diger vib sahtelere nazaran en sert titresime sahip olani, ozellikle 14,5gr olan kesinlille sert kamislarla kullanima daha uygun.

peki dialuna 6 32 274 cmlik modeli kullanan var midir? almayi dusundugum bir kamis cogunlukla su ustu avlaniyorum ama barakuda icin 20 grama kadar olan dalarli sahteler de kullaniyorum bu konuda zorluk çikarir mi esneklik vs den kaynakli?

6-32 yide denedim , 3-21 ile alakası yok Tafteg değil ucu. eski dialuna ile de alakası yok , Güzel az sert dirayetli kamış , az yada çok , dalarli sahtelerde sıkıntı yaşatmaz ama wtd için fazla yorum yapmam Yanlış Olur, Çünkü wtd yapmıyorum, illa çalışır ama ne kadar onu bilemem 🙁

6-32 yide denedim , 3-21 ile alakası yok Tafteg değil ucu. eski dialuna ile de alakası yok , Güzel az sert dirayetli kamış , az yada çok , dalarli sahtelerde sıkıntı yaşatmaz ama wtd için fazla yorum yapmam Yanlış Olur, Çünkü wtd yapmıyorum, illa çalışır ama ne kadar onu bilemem 🙁
cok tesekkurler ben de yumusak olmassindan tedirginim bu yuzdendir shimano sustain 269 kamislara bakiyordum artik hangisi denk gelirse onu alicam 🙂

Selamlar, 6-32 oolanini ben kullaniyorum, wtd de yapiyorum. 3-21 ile alakasi yok.
Orta sertlikte bir kamis, 20 gr a kadar olan dalarli sahtelereden, 12 gr lik su ustu sahtelerinde wtd de en ufak sıkıntı yaşatmaz.
Son derece keyifli bir kamış. 200 gr civarı 3000 lik bir makina ile mükemmel uyum sağlayacaktır.

Hiç düşünmeden alabilirsiniz.

Selamlar, 6-32 oolanini ben kullaniyorum, wtd de yapiyorum. 3-21 ile alakasi yok.
Orta sertlikte bir kamis, 20 gr a kadar olan dalarli sahtelereden, 12 gr lik su ustu sahtelerinde wtd de en ufak sıkıntı yaşatmaz.
Son derece keyifli bir kamış. 200 gr civarı 3000 lik bir makina ile mükemmel uyum sağlayacaktır.

Hiç düşünmeden alabilirsiniz.

6-32 nin hangi boyunu kullanıyorsunuz Mesut bey.

Back