Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano makinelerin bakımı ve yedek parçaları...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba ,

Yeni makinem nihayet elime ulaştı , shimano super aero surf leader cı4 -35:) .

upload_2015-2-13_18-10-52.jpeg

Makine'nin avlradan sonra bakımın'da nelere dikkat edilmesi gerektiği ve tavsiye edilen bakım yağları ve gıresleri nelerdir.

Orjinal kolunu biraz daha uzun olan başka bir kolla değiştirmek istiyorum.Shimano'un hangi makinesinin kolu daha verimli olur .Yada altarnetif olarak başka makinelerden kol takılabilirmi.

Üzerine Daiwa tournement 0.16 ip misina sarmayı düşünüyorum , 300mt ipin hepsini mi sarsak yada ipi 2 ye bölüp (150mt) altına dolgumu yapsak daha mantıklı olur .

Üstadların ve konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Son düzenleme:

halimyildiz

Daimi Üye
Adı
halim yildiz
Hayırlı avlarda kullan kac cm kol bn 9 cm den sonrasını kasar diyorum sizi yorar yani

halimyildiz

Daimi Üye
Adı
halim yildiz
Kaç patladı size alet

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
9 cm.lik Power Aero Fliegen kolu uyuyor sanıyorum. 200 Lira gibi bir fiyatı olacaktı.
Ben shimano orijinal beyaz gres ile yağlama yapıyorum. Misina rulmanına ise shimano bantam yağını kullanıyorum.
Makinenin kafası ekstra sığ olduğundan dolgu yapmaya gerek olmayacaktır. 300 m. örgünün hepsini alır mı deneyin derim. Alıyorsa hepsini sarın.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hayırlı avlarda kullan kac cm kol bn 9 cm den sonrasını kasar diyorum sizi yorar yani
Teşekkürler , evet 9 cm kol olabilir.
Kaç patladı size alet
550tl aldım .
9 cm.lik Power Aero Fliegen kolu uyuyor sanıyorum. 200 Lira gibi bir fiyatı olacaktı.
Ben shimano orijinal beyaz gres ile yağlama yapıyorum. Misina rulmanına ise shimano bantam yağını kullanıyorum.
Makinenin kafası ekstra sığ olduğundan dolgu yapmaya gerek olmayacaktır. 300 m. örgünün hepsini alır mı deneyin derim. Alıyorsa hepsini sarın.
300mt de sanırım 50-60mt fire olacak gibi , önce hepsini sarmaya çalışacağım lakin terettüt ettiğim nokta fazla sarımdan dolayı kusma yaparmı acaba.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Örgünün bobinini bir kapta suyun içine koyup ıslak olarak sarın. Sonra buraya makinenn tekrar resmini koyun derim. Bakalım yorum yapalım.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
9 cm.lik Power Aero Fliegen kolu biraz tuzlu geldi açıkcası birol bey , altarnatif takıla bilecek (tabi makineyede uyan) kol bakmak gerekecek sanırım.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benim bildiğim bir alternatif yok maalesef.
Önümüzdeki av sezonuna da filigen td almak istiyorum nasip olursa, zorlu ve akıntının çok olduğu ağır kurşunlar gerektiren meralarda filigeni kullanıp , akıntının daha az olduğu meralarda surf leader cı4 kullanmak gibi bir düşüncem var.Filigenin kolunu sürekli söküp takmak , koldaki yada yuvadaki dişlilerde sıkıntı çıkarırmı acaba.