Shimano Surf Custom kamış hakkında görüş ve tavsiye

Daha oncede forumda yazmistim dusuncemi ama yineleyim cogu kimse uzak atis icin surf tipi makina aliyor. Butun samimiyetimle soyluyorum daha bugun ise giderken otobusu kacirdim bir sonraki otobus saatine yarim sa. vardi yine kanim kaynadi sahile bir ineyim dedim baktim bizim abiler guzel insanlarin hepsi orda 🙂 biraz muhabbet falan derken gurcan abimizin vega potenza+ shimano bullseye 9080 ile kombinledigi takimini aldim abi sen biraz dinlen dedim balik cok seyrekti dedigim saat 8.15-8.20 aralari. Atis yaptim daha oncede yapmistim ama bu sefer burada yazdiklarim aklima geldi elimde sevdigim ve kullandigim kamis var uzerinde ust segment bir surf makina atislar yaptim ve inanin kendi takimimla attigim gibi attim benim ole aman aman diyebilcegim bir fark yoktu ve ayni misina 0.28 sufix tritanium sarili belki 1-2 m uzaga gitmis olabilir. Ama aliskanlik iste dibi bulduktan sonra sarmaya basladim sanki elimde koca kafali bos yere agirlik ve goruntu kirliligi olan bir makina.( yanlis anlasilmasin makinanin drag gucune en ufak bir haksizligim yok twinpower daki ayni disli sistem ayni kalite cok daha hafif ) muhtemelen biomaster ayni agirkikta olmadi gerek 550g. ama ben rahat edemedim. Aliskanliktan olsa gerek cekeri ole aman aman biomaster ahim sahim fazla degil. Bide hafif olamsi icin yapilan malzeme kalitesi sanki plastik gibi geldi bana. Belki titanyum gibi guclu ama hafif bir alasim olabilir ama ben yine diyorum hemen hemen ayni paradalar ama gozum kapali twinpower alirim. Mesele kafa buyuklugunde degil zaten shimano kafa sistemi ap spool diyorlar galiba konige yakin bir kavisli sekilde oldugu icin misina cok rahat cikabiliyor. Alin bir jigg makinasi soyle gerivites yapmiyan canavar gibi stella olur saltiga olur twin olur rahat edin. ( Tabi akintisi cok baligin degil denizin yordugu meralar icin tavsiyem)

O makinayi o fiyata veriyorsa hemen alirim 1 sn dahi dusunmem 🙂

Shimanolarda arc kafa olduğu için surf makinedeki erim mesafesine jig makineler ile erişilebiliyor. Ayrıca benim atışım biraz sağır olduğu için surf makinedede fark etmiyor pek. Pen affinity lc 7000 makineyle attığım yere hatta biraz fazlasına biomaster 8000 pg ilede atabiliyorum. Bunun sebebi belki alc kafa ve ağırlık farkı olabilir. Aslında dediğin gibi stella veya twinpower alıcaksın imkan varsa bide daha düşük devirli bi surf makine alıcan mesela fliegen td gibi çok akıntılı meralarda fliegen normal yerlerdede jig makine olucak biticek. Jig makineler surf lere göre sanki dahada sağlam gibi geliyor banada. Sizinle aynı fikirdeyim.

Aynen ole bencede .Bende de penn afinity 7000 var yaklasik 2 yildir kutusunda yatiyor shimano biomaster aldigimdan beri pabucu dama atildi 🙂 kaldiki biomaster, twinpower ve stellanin yanina yaklasamaz.Zaten kamisimin agirligi 475g oldugu icin ve dengeli bir kamis oldugu icin 600-620-650 ye kadar makinayi kaldirabilir yeni model (siyah) stella tam jigg makinasi ve nispeten birazcik daha agir ama o bile kamista siritmaz. Surf makinalar bana oyuncak gibi geliyor sagi solu oynuyor inip cikarken elinde sanki traktor varmis izlenimi veriyor 🙂 kaldi ki penn afinity inanilmaz sirali sarim yapiyor ilmik ilmik isliyor gibi ip misina sarili(yemli icin ayirdim ama yemliye gitmek nasip olmadi) ama ona ragmen tercihim Üskudar gibi kandilli gibi makinayi yoran yerlerde guclu(her anlamda) olan jigg makinalaridir.

İlker kardeşim memnun oldum bu telefonun azizliğine uğruyorum. Msj'ı yine yeni gördüm. Kusura bakma.

Ben biomaster'ın fiyatını 980 tl'ye internette gördüm. Bide bendeki yeni model olanı. Bahsettiğimiz şu misina yağlama deliği olan açık gri x ship modelinden bu yüzden üzerindeki iple beraber 750 tl gibi bi fiyatla satmayı düşünüyorum. Sizce fiyat çokmu.

Suan firmalarin stoklarinda kalmamis galiba internette olabilir ama sitelerde 1300 tl iken ben 1075 almistim yani sitelerde 980 tl ise bayilerde sifirini 700-800 e alabilirler kanimca cunku site her zaman %5-10 fazla vermek zorunda site maliyeti icin galiba uzerindeki ip ne kadar bilmiyorum ama dediginiz fiyata insallah satarsiniz.

Valla hafiflik diyorsanız Spin avcılığı derim, kamış + makina 520 gr, sabaha kadar sallasan parmak ucun dahi yorulmuyor 🙂

Back