Daha oncede forumda yazmistim dusuncemi ama yineleyim cogu kimse uzak atis icin surf tipi makina aliyor. Butun samimiyetimle soyluyorum daha bugun ise giderken otobusu kacirdim bir sonraki otobus saatine yarim sa. vardi yine kanim kaynadi sahile bir ineyim dedim baktim bizim abiler guzel insanlarin hepsi orda 🙂 biraz muhabbet falan derken gurcan abimizin vega potenza+ shimano bullseye 9080 ile kombinledigi takimini aldim abi sen biraz dinlen dedim balik cok seyrekti dedigim saat 8.15-8.20 aralari. Atis yaptim daha oncede yapmistim ama bu sefer burada yazdiklarim aklima geldi elimde sevdigim ve kullandigim kamis var uzerinde ust segment bir surf makina atislar yaptim ve inanin kendi takimimla attigim gibi attim benim ole aman aman diyebilcegim bir fark yoktu ve ayni misina 0.28 sufix tritanium sarili belki 1-2 m uzaga gitmis olabilir. Ama aliskanlik iste dibi bulduktan sonra sarmaya basladim sanki elimde koca kafali bos yere agirlik ve goruntu kirliligi olan bir makina.( yanlis anlasilmasin makinanin drag gucune en ufak bir haksizligim yok twinpower daki ayni disli sistem ayni kalite cok daha hafif ) muhtemelen biomaster ayni agirkikta olmadi gerek 550g. ama ben rahat edemedim. Aliskanliktan olsa gerek cekeri ole aman aman biomaster ahim sahim fazla degil. Bide hafif olamsi icin yapilan malzeme kalitesi sanki plastik gibi geldi bana. Belki titanyum gibi guclu ama hafif bir alasim olabilir ama ben yine diyorum hemen hemen ayni paradalar ama gozum kapali twinpower alirim. Mesele kafa buyuklugunde degil zaten shimano kafa sistemi ap spool diyorlar galiba konige yakin bir kavisli sekilde oldugu icin misina cok rahat cikabiliyor. Alin bir jigg makinasi soyle gerivites yapmiyan canavar gibi stella olur saltiga olur twin olur rahat edin. ( Tabi akintisi cok baligin degil denizin yordugu meralar icin tavsiyem)