Shore Jig Için Takım Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Adalı17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Shore Jig Kamışlar En uygun Fiyat ve Çeşit Seçeneği İle Hedef Balıkta..
(link)
Shore jig kamışları spin kamışlardan farklı olarak kaldırma güçleri daha yüksek yapılan kamışlardır.Shore jig disiplininde kullanılan bu tür kamışların fiyat aralığı spin kamışlara göre daha yüksektir.Karbon oranları yüzde 96 ile 99 aralığında yapılırlar.Yüzde 99 karbon seviyelerinde yapılan kamışlar genelde nano teknoloji kamışlardır ve fiyatları düşük karbon seviyeli fiberglass takviyeli shore jig kamışlarından daha yüksektir ve daha hafiftir. Shore jig kamışlarının üzerlerinde atar aralığı yada maksimum atarının yazmasının yanı sıra, ayrıca kuru kaldırma kg kuvvetleride yazar..Burada kamışın halka yapısı yine önemli olacaktır, Fuji K halkalı kamışlar karışmayı büyük ölçüde önler ve kalın ip kuıllanımını mümkün kılar.
Mpp 90 ile daiwa revros 3500 kombinledim.dengesi iyi ve toplamda da 220+370=590 gr.tavsiye ederim.
Bugün biraz test yapma imkanım oldu açıkçası Boğaz gibi açık ve akıntılı alanlarda Savage gear ın 274cm boyunun erim için kısa kaldığına kanaat getirdim.

Aslında 60 grlık jigi 80 m civarına atabiliyorsun ama şöyle bir sıkıntı var kamış tam olarak yükleyemiyor ve atışlar ok gibi değil çok bombe oluyor.

Belki 120 -170 gr lık modelleri daha iyi erime sahiptir yada biraz daha efor sarfetmek gerekiyor ama benim için min efort maks erim hedef olmalı.

80 m spin ile erişilebilen bir mesafe ama çok üst düzey kamış gerekiyor.

Hal böyleyken diğer avlanma stillerini de düşünerek Boğaz için moderate fast aksiyonlu 400 gr ı geçmeyen bir surf kamışının daha uygun olduğunu düşünüyorum.böylece kurşun arkası rapala ve çapari için de kullanabilir ekipmandan tasarruf edebilirsiniz .

Gelibolu içinse çapari atmayı düşünmüyor ve sadece shore jig için odaklanmak istiyorsanız bence 25-90 gr yada 120 gr a kadar atarı olan minimum 295 cm bir medium hard kamış kullansanız daha iyi olur.

İkinci el Savage gear bulabilirseniz deneyin tabi işinizi görür ama disiplinin size tam olarak hakkını vermeyecektir.

Kastking kodiak makineyi ise çok beğendim , ipin çıkışı surf için kullandığım spro makinemden bile daha pürüzsüzdü.

80 grlık jigi çekerken makine hiç yorucu gelmedi ama drag yapısından biraz cızırtı duydum , bu normal olabilir belki ama uzun ömürlü olmayacağının da bir göstergesi.

Yani black Gold kadar güçlü ama o kadar uzun ömürlü olma ihtimali zayıf bir makine gibi görünüyor.

Herkese çok teşekkür ederim. Benim için altın değerinde bilgiler.

Mpp 170 gr atarli kamis kullaniyorum, 45-60gr jiglerde mesafeler cok basarili.. 8kg drag olan makine sizi dusundurmesin, hicbir sekilde uzmez sizi.. ben olsam hafif yuksek sarim hizli 300gr civari bir makine alirdim ki oyle yaptim 🙂 biomaster 5000xg ile.. zaten oyle 20kg dragli olupta dusuk gramajli makine bulamazsiniz bulsanizda inanin shorejig icin uygun olmaz.. 366 boyunda 120gr atarli iki parca savage gear kamisla atislar yaptim, 90 metre civarinda abanmadan istedigim mesafelere gonderdim, ustelik makine ceymar55’ti.. balik alamadim ancak oldukca keyif aldim.. sizin hedef baliginiza gore devri olan bir makine almanizi tavsiye ederim.. ayrica minimum 250 metre ip almali..

Mpp 170 gr atarli kamis kullaniyorum, 45-60gr jiglerde mesafeler cok basarili.. 8kg drag olan makine sizi dusundurmesin, hicbir sekilde uzmez sizi.. ben olsam hafif yuksek sarim hizli 300gr civari bir makine alirdim ki oyle yaptim 🙂 biomaster 5000xg ile.. zaten oyle 20kg dragli olupta dusuk gramajli makine bulamazsiniz bulsanizda inanin shorejig icin uygun olmaz.. 366 boyunda 120gr atarli iki parca savage gear kamisla atislar yaptim, 90 metre civarinda abanmadan istedigim mesafelere gonderdim, ustelik makine ceymar55’ti.. balik alamadim ancak oldukca keyif aldim.. sizin hedef baliginiza gore devri olan bir makine almanizi tavsiye ederim.. ayrica minimum 250 metre ip almali..

Çok teşekkürler. Akif abi ile yaptığımız sohbet sonrası kafamda başlangıç için gayet güzel bir takım oluşturdum. Kesinleştiği taktirde herkesle paylaşacağım. Hepinize ilginiz ve yardımınız için çok teşekkürler.

Bu yoruma fazlasiyla katiliyorum.. bn de ayni 366 savage gear 2 parca 120gr atarli kamis kullaniyorum daiwa bg 5000 ile birlikte.. atis mesafesi biraz abandigim zaman gercekten surf ile kursun arkasi rapaladan daha uzaga erdigini soyleyebilirim.. tabi jigin havada takla atmayip ok gibi gitmesi halinde.. biraz teknige alisarak bu da rahatlikla basarilabilir. Bir onemli etken de kaliteli bir ip. Ben berkley whiplash 0,06 kullaniyorum ucuna 0,35 fc shock leader ile. Tavsiye ederim.. inanin bu sekilde bi palamut almanin keyfi tarif bile edilemez🙂

Dün itibarı ile bende Savage gear mpp-120 kamışıma Daiwa Exceler LT 6000D-H aldım.Hafta sonu müsait olursam ilk denemelerimi yapacam hayırlısıyla.Sonuçları buradan paylaşırım inşallah ...

Daiwa Exceler LT 6000D-H:
5.7:1 devirli
Bir turda 101cm misina toplamakta
335gr ağırlığında
Max 12kg drag
5+1 rulmanlı
ATD drag sistemi mevcuttur.
Makarasının mono misina kapasitesi 0.43mm 150m dir. Braid misina kapasitesi 0.24mm 300m dir

Daiwa Exceler LT 6000D-H.png

Son düzenleme:
Dün itibarı ile bende Savage gear mpp-120 kamışıma Daiwa Exceler LT 6000D-H aldım.Hafta sonu müsait olursam ilk denemelerimi yapacam hayırlısıyla.Sonuçları buradan paylaşırım inşallah ...

330g ağırlığında
Max 12kg drag
5+1 rulmanlı
Makarasının mono misina kapasitesi 0.43mm 150m dir. Braid misina kapasitesi 0.24mm 300m dir

80864 dosyayı görüntüle

Çok güzel takım. Bol avlarınız olur umarım. Güle güle kullanın.

330g ağırlığında
Max 12kg drag
5+1 rulmanlı

80864 dosyayı görüntüle
Metin hayırlı olsun.Bereketli gelsin. Kaça ve nerden aldın paylaşabilirmisin ?

330g ağırlığında
Max 12kg drag
5+1 rulmanlı

80864 dosyayı görüntüle
Güzel takım. Hayırlı uğurlu ve de trofesi bol olsun

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back