birde her mesaja farkli yaklasimla girmeler falan 🙂 Arkadas bari jig konularina birer gun arayla yazsaydin milleti bu kadar keriz yerine koyarak reklam olmaz 🙂
Bugün biraz test yapma imkanım oldu açıkçası Boğaz gibi açık ve akıntılı alanlarda Savage gear ın 274cm boyunun erim için kısa kaldığına kanaat getirdim.
Aslında 60 grlık jigi 80 m civarına atabiliyorsun ama şöyle bir sıkıntı var kamış tam olarak yükleyemiyor ve atışlar ok gibi değil çok bombe oluyor.
Belki 120 -170 gr lık modelleri daha iyi erime sahiptir yada biraz daha efor sarfetmek gerekiyor ama benim için min efort maks erim hedef olmalı.
80 m spin ile erişilebilen bir mesafe ama çok üst düzey kamış gerekiyor.
Hal böyleyken diğer avlanma stillerini de düşünerek Boğaz için moderate fast aksiyonlu 400 gr ı geçmeyen bir surf kamışının daha uygun olduğunu düşünüyorum.böylece kurşun arkası rapala ve çapari için de kullanabilir ekipmandan tasarruf edebilirsiniz .
Gelibolu içinse çapari atmayı düşünmüyor ve sadece shore jig için odaklanmak istiyorsanız bence 25-90 gr yada 120 gr a kadar atarı olan minimum 295 cm bir medium hard kamış kullansanız daha iyi olur.
İkinci el Savage gear bulabilirseniz deneyin tabi işinizi görür ama disiplinin size tam olarak hakkını vermeyecektir.
Kastking kodiak makineyi ise çok beğendim , ipin çıkışı surf için kullandığım spro makinemden bile daha pürüzsüzdü.
80 grlık jigi çekerken makine hiç yorucu gelmedi ama drag yapısından biraz cızırtı duydum , bu normal olabilir belki ama uzun ömürlü olmayacağının da bir göstergesi.
Yani black Gold kadar güçlü ama o kadar uzun ömürlü olma ihtimali zayıf bir makine gibi görünüyor.
evet çok emsali olmayan bir kamış o kadar da sert değil yapısı , mpp 90 spinde kullanılabilir mesela.Ben mpp 170 kullanıyorum bg 4000 ile kombinli 30 gram jigi zorlamadan çok çok iyi mesafeye gönderiyor ayrıca 24 gramlık node 150'yi 14-40 spin kamışından çok daha iyi ve dengeli atabiliyorum popper'a çok güzel aksiyon veriyor 170 olduğuna bakmayın ağır jig ve sahtelerin dışında hafif jig ve sahteleride çok iyi atıyor. bu kamışla 100-120 gramlık canlı zurnada atıyorum çok memnunum kamıştan bunu alınca elimdeki daiwa jig caster mx 96mh kamışı sattım.
Merhaba iş yoğunluğu (İzmirde Seyahat acentam var) malum anca cevap verebildim. E tabi bizde işler referansla oluyor. Adamın hizmetinden memnun kaldım sizinle de paylaşıyorum ki tanışın muhakkak. Adamda VMC şeffaf kutu (kaldı mı onlar yaa) iğneler var. İmbattan selamlar...👍👍
Merhaba, İş yoğunluğu anca cvp yazabildim. İzmirde Seyahat Acentam var. Bizde işler kimse mağdur olmaması açısından referans ile dönüyor. Bu adamdan çok alışveriş yaptım. Tanışmamız da çok ilginç oldu. Kendisi bu forumdaysa görüyorsa selamlar. Ben de hastane önünden geçmeyi hiç sevmem ama işim düşüyor ara sıra e şifa da ordaysa büyük konuşmamak gerek. Saygılar İmbattan..👍🙂
Merhaba Arkadaşım. İş yoğunluğu çok bizde internete girmişken işleri toptan halletmek lazım. Geç cvp yazdığım için kusura bakma. İzmirden selamlar.Alanya'ya gidince yine o arkadaşa uğrayacağım. İmbattan selamlar. Sarpalar el öper.
Geç cvp yazdım kusura bakmayın. Çok yoğun çalışıyorum. Seyahat Acentam var. Tabii biz sevdiğimiz hoşumuza giden konuları paylaşmalıyız ki diğer insanlar da referans alsın değil mi. En azından benim mesleğimde bu şekilde. İzmirden selamlar. Alanya'ya gidince yine uğrayacağım arkadaşın yanına.