Bende kalama ayarı yaparak avlanıyorum. Boğazda bile palamutta gerekse kurşun arkasında bile kalama ayarı veriyorum. İstanbul boğazında o kadar büyük balık olmasada akıntıda büyük poşetler 200 gram kurşun ile makineyi zorlayabilir diye hafif kalama veriyorum. Shore jig avı için düşündüğüm birkaç makine var ama hala kararsızım. Shimano Twinpower sw 8000 pg ve daiwa blast 4500 birde ilanda olan Pro Cargo ss 4500 Entou modeli daiwa makinem var. Aslına bakarsanız hala kararsızım. Videolarda izlediğim kadarı ilebu avda genelde maksimum 40 kalibrelik makineleri yada 4020 'lik makineleri kullanıuorlar. Benim gönlüm daiwa Pro cargodan yanaydı aslında. Forumdan bir arkadaşim o makinenin mili biraz ince ve büyük balıklarda milin eğilme tehlikesi var dediği için Daiwa blast 4500 modeli temin ettim. Ama bu makinede 610 gram ağırlıkla biraz ağır gibime geldiki zira Twinpower'da 630 gram. Karatsızım ama satılmazsa Çanakkalede galiba daiwa Pro Cargo makinemi deniycem. Çünkü makine 4.7 devirli ancak tur sarımı 94 cm ve ağırlığıda 440 gram mili belki ince ama drag gücü 12 kg. Bana daha makul geldi.
E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi