Shore jigging tecrubem

Kusura bakmayın adınızla hitap edemedim. Bu telefondan forum üyelerinin ismini birtürlü bulamıyorum.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslinda 1.5 ve 3 arasi iyi bir avci 40 kg baligida cikartir. Burada esas konu makinanizin kaloma gucu...

Hersey kaloma ayariyla ilgili...ornegin cok sıkı bir kaloma ile pe 3 bile olsa koparabilir balik ip kopmasa klipa acar....

Size sadece su kadarini soyleyeyim inanin birak 40 kg yi 10 kg bir balik yapistigi zaman dersiniz ki 3 kisi ipe asilmis yani inanin o kadar muazzam o kadar inanilmaz bir guc biniyor ki oltaya aklinizi aliyor bu baligi yormadan iyi bir kaloma ayari yapmadan direkt sararak cikaracak babayigit daha anasindan dogmadi

2.0 p.e'mi yoksa 3.0 p.e'mi.

Levrek lufer vs icin 0.7-1 pe
hedef torik ise 1.5 uzak atmani saglar ygk yada daiwa evo
Sinarit orfoz vs ise pe 2-2.5 kalin leader 0.52 seaguar cunku kaya altina girip ipi kesiyor kaya

Orkinos ise en az 6000 kafa makina uzerine min 300 metre 2.5 -3 pe ip

Sinarit orfoz tas baliklari ise 2 - 2.5 keza

Sadece iple bitmiyorki leader onemli attiginiz dugum mesela spring knot siddetle oneririm yay gibi abzorve ediyor bu cok onemli avda.

Bende kalama ayarı yaparak avlanıyorum. Boğazda bile palamutta gerekse kurşun arkasında bile kalama ayarı veriyorum. İstanbul boğazında o kadar büyük balık olmasada akıntıda büyük poşetler 200 gram kurşun ile makineyi zorlayabilir diye hafif kalama veriyorum. Shore jig avı için düşündüğüm birkaç makine var ama hala kararsızım. Shimano Twinpower sw 8000 pg ve daiwa blast 4500 birde ilanda olan Pro Cargo ss 4500 Entou modeli daiwa makinem var. Aslına bakarsanız hala kararsızım. Videolarda izlediğim kadarı ilebu avda genelde maksimum 40 kalibrelik makineleri yada 4020 'lik makineleri kullanıuorlar. Benim gönlüm daiwa Pro cargodan yanaydı aslında. Forumdan bir arkadaşim o makinenin mili biraz ince ve büyük balıklarda milin eğilme tehlikesi var dediği için Daiwa blast 4500 modeli temin ettim. Ama bu makinede 610 gram ağırlıkla biraz ağır gibime geldiki zira Twinpower'da 630 gram. Karatsızım ama satılmazsa Çanakkalede galiba daiwa Pro Cargo makinemi deniycem. Çünkü makine 4.7 devirli ancak tur sarımı 94 cm ve ağırlığıda 440 gram mili belki ince ama drag gücü 12 kg. Bana daha makul geldi.

10 kilo üstü balık için tavsiye edebileceğiniz misine kalınlığı nedir.

Yapabileceğin pek bir şey olmaz..
Genellikle duyacağın ses (kalbinin atışları dışında) zızzzzzzzzzzz diye kaloma sesi ve hemen akabinde gelen misinanın bitişini ve kopuşunu anlatan çaaat sesi.. 😀

Kullandığım leader daiwa morethan 0.41 florocarbo. Düğüm ise Fg ama daha basit ve sağlamsa sizin bahsettiğiniz spring knot düğümünü deniycem.

Bende kalama ayarı yaparak avlanıyorum. Boğazda bile palamutta gerekse kurşun arkasında bile kalama ayarı veriyorum. İstanbul boğazında o kadar büyük balık olmasada akıntıda büyük poşetler 200 gram kurşun ile makineyi zorlayabilir diye hafif kalama veriyorum. Shore jig avı için düşündüğüm birkaç makine var ama hala kararsızım. Shimano Twinpower sw 8000 pg ve daiwa blast 4500 birde ilanda olan Pro Cargo ss 4500 Entou modeli daiwa makinem var. Aslına bakarsanız hala kararsızım. Videolarda izlediğim kadarı ilebu avda genelde maksimum 40 kalibrelik makineleri yada 4020 'lik makineleri kullanıuorlar. Benim gönlüm daiwa Pro cargodan yanaydı aslında. Forumdan bir arkadaşim o makinenin mili biraz ince ve büyük balıklarda milin eğilme tehlikesi var dediği için Daiwa blast 4500 modeli temin ettim. Ama bu makinede 610 gram ağırlıkla biraz ağır gibime geldiki zira Twinpower'da 630 gram. Karatsızım ama satılmazsa Çanakkalede galiba daiwa Pro Cargo makinemi deniycem. Çünkü makine 4.7 devirli ancak tur sarımı 94 cm ve ağırlığıda 440 gram mili belki ince ama drag gücü 12 kg. Bana daha makul geldi.

Ben stella 5000 kullaniyorum memnunum 6000 lik kafada uyuyor 5000 e ama 4000 lige uymuyor..

Stella cooook guzel bir makina sarim teknoloji atc spool ve x tork muazzam

Back