Sigara...

10 senedir içiyorum yaşım 30 askerden gelince arkadaslar yak bi sigara dediler sonrası geldi hergün sabah kalktığım da öksürmekten boğazından kan geliyor hergün bırakıcam diyorum ama az kaldı bırakıcam ya o beni bırakıcak Yada ben onu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sigarayı bırakmak önce istemek lazım. Eğer istiyorsanız istediğiniz o an ne zamansa o zaman bırakacaksanız. 1 dk sonra bırakacağınızı kendinize söyleyip kandırmayacaksanız. Sonrasında her kriz anında ve can sıkıntısını da ve sizi bu illete yaklaştıracak her türlü dürtüde
1) Su içilebilir
2) Durum müsait ise meyve çayı içilebilir ( kendiniz hazırlayın dikkatiniz dağılacak)
3) El işi olabilecek ufak bir hobi ( cebinizde ufak bir not defteri ve kalem ) karakalem resim veya şiir.
4) Boş ve uzun boşluklarda yeni bir merada spin avcılığı vsvs ' ben en çok bunu yaptım sigarayı 14 Mart 2013 te bıraktım siteden üyelik tarihim 29 Mart 2014 ' ) spin çok işime yaradı yalnız baitcasting yapmayın bence 🙂 sinir eder insanı
5) Kısa sporlar mekik çekme gibi yada tempolu veya hafif koşular. ( kilo kontrolünde sağlar )
Şahsen nikotinle ilgili herşeyden uzak durmanızı öneririm buna arkadaşlar ve ailede lazım en azından ilk 2 hafta yapılabilir. "beyninize bunu unutturmanız lazım "
6) İş de iken sigara ortamı olan yerden uzak durun gerekirse daha fazla çalışın.
Benden bu kadar

Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sigarayı bırakmak önce istemek lazım. Eğer istiyorsanız istediğiniz o an ne zamansa o zaman bırakacaksanız. 1 dk sonra bırakacağınızı kendinize söyleyip kandırmayacaksanız. Sonrasında her kriz anında ve can sıkıntısını da ve sizi bu illete yaklaştıracak her türlü dürtüde
1) Su içilebilir
2) Durum müsait ise meyve çayı içilebilir ( kendiniz hazırlayın dikkatiniz dağılacak)
3) El işi olabilecek ufak bir hobi ( cebinizde ufak bir not defteri ve kalem ) karakalem resim veya şiir.
4) Boş ve uzun boşluklarda yeni bir merada spin avcılığı vsvs ' ben en çok bunu yaptım sigarayı 14 Mart 2013 te bıraktım siteden üyelik tarihim 29 Mart 2014 ' ) spin çok işime yaradı yalnız baitcasting yapmayın bence 🙂 sinir eder insanı
5) Kısa sporlar mekik çekme gibi yada tempolu veya hafif koşular. ( kilo kontrolünde sağlar )
Şahsen nikotinle ilgili herşeyden uzak durmanızı öneririm buna arkadaşlar ve ailede lazım en azından ilk 2 hafta yapılabilir. "beyninize bunu unutturmanız lazım "
6) İş de iken sigara ortamı olan yerden uzak durun gerekirse daha fazla çalışın.
Benden bu kadar

Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çok güzel bir yazı.Sanırım yararı olur bende kendi deneyimlerinden bahsedeyim.
2002 Yılında başladım sigaraya üniversite ortamı sonrasında iş stres derken 2012 ramazan ayının ilk haftası bıraktım.
Son güne kadar günde 1,5 paket sigarayı bitirmeden yatmaz sabah kahvaltı yapmadan en az 2 dal içerdim.
Bir dönem yurt dışında 24 saatte 3. paketi bitirdiğim çok olmuştur bu dönemlerde 2 paket içmekteydim.3 yıl sigara bulamadım mı ne yaparım mantığı ile her alışta 3 karton sigara almışlığım çoktur.Mutfakta tuvalette cepte ofiste olmak üzere her yerde sigara bulunduracak kadar manyakça içiyordum.(tiryaki olduğunu söyleyen arkadaş yukarıdakilerden sonra sanırım bu iddiasından vazgeçer)
Daha önceden nikotin bandı ile denedim beceremedim.
Fakat bırakırken destek olarak CHAMPIX adında bir ilaç kullandım yardımcı oldu(kattiyen bu ilaç bana bıraktırdı şeklinde algılanmasın)Ama öncesinde yaklaşık iki ay boyunca forumlarda nelere dikkat etmeliyim onları araştırdım.
1-Nikotin bandı,sakızı vb bünyenize nikotin takviyesi yapan ürünlerden kaçının.
2-Çerez,sakız vs gibi size sigarayı hatırlatacak alışkanlıklardan kaçının.
3-Sigara içenler kendilerini dışlanmış hissederler tek başlarına kalırlar şeklinde psikolojik sorunlar yaratırmış bunları dert etmeyin.
4- linkteki video yararlı olabilir
(link)
5-Sigarayı azaltım mantığı ile sigara bırakılamıyor.
6-Rakı masasında çayla bira ile gidiyor diye kendinize yalan söylemeyin.

Sigarayı bıraktıktan sonra bakın bakalım yakaladığınız balıkların tadına,sabah içtiğiniz demleme çayın tadına...Ben çok özlemişim bu tatları birdahada özlemeye niyetim yok...

En önemlisi eğer bırakmak istemiyorsan hiç kendini strese sokma.Bu olay tamamen size kalmış sihirli bir değnek yada ilaç yok senin kendine öz güvenine bağlı.
Her zaman çevremde söylerim Zannettiğim kadar zor değilmiş sigarayı bırakmak..

Bırakmayı planlayan arkadaşları şimdiden kutluyorum...

Ben 10 yıl içtim bıraktım bırakması çok zor ilaç kullanmadan bırakmak işkence...

Back