Sigara...

Normal bir gunde 1 paket,

Balikta gecen bir gunde 2.5-3 paket.

Baska yasayan var midir bunu? Birakmayi aklimdan bile geciremiyorum. Oyle bir paradoksun icindeyiz ki cikisimiz yok. Baliga geldim yak bi tane. Yemleri tazeledim yak bi tane. Balik vurmuyor stresten yak bi tane. Balik aldim sevincten yak bi tane. Bunun sonu yok galiba. Allah cümlemize birakmayi nasip etsin inşallah.

Normal bir gunde 1 paket,

Balikta gecen bir gunde 2.5-3 paket.

Baska yasayan var midir bunu? Birakmayi aklimdan bile geciremiyorum. Oyle bir paradoksun icindeyiz ki cikisimiz yok. Baliga geldim yak bi tane. Yemleri tazeledim yak bi tane. Balik vurmuyor stresten yak bi tane. Balik aldim sevincten yak bi tane. Bunun sonu yok galiba. Allah cümlemize birakmayi nasip etsin inşallah.
Amiiinnnnn.......

Yaklaşık 18 yıldır günde 1 paketle düzenli sigara içiyordum. An itibariyle 1 yıl 4 ay olmuş bırakalı.Yalnız kendime tek ayrıcalık tanıdım o da balık. iki ayda bir balığa gidince affetmiyorum, normal içiyormuş gibi içiyorum. Ama döndükten sonra ağzıma sürmem. Bırakmadan önceki yılda 6 ay içmemişim, ondan önceki yılda 6 ay içmemişim.

Demem o ki sigaraya bıraktı başladı olayını kafanızda büyütmeyin gereksiz yere stres yaratıyor. Yarın başlasam içmediğim süre maddi manevi kar.

5900 lira maddi kar etmişim içmediğim sürede.

Her şey bırakmak istemek işe başlıyor. Hiç bir bahane affettirici değil. Benim elimden sigara düşmezdi. Bir gün Ramazan arkadaşımız bırakınca neden ben de bırakmayayım dedim ve 25 gün içinde bıraktım. Şimdi ise nefret ediyorum 🙂

4 kasim 2018 den beri icmiyorum gunde 20 dal icen birisiydim kahvaltidan once aklima gelip 2 dal pes pese icerdim simdi inanin nefes alis verisim degisti sigarasiz hayat gercekten guzel birakmayi Rabbim herkeze nasip etsin...psikolojik bir bagimlilik bu arkadaslar beyninizde bitirdiginizde sigarayi biraktiniz demektir...

Ben hic icmedim 🙂 icen arkadaslarda bu mesajimi okuduktan sonra paketlerini cope atsinlar saglik her seyden onemli ertelemeyin..

20 sene ictim gunde 1.5 paket.2010 dan 2017 ye kadar birakmaya calistim kendi irademle.sayisiz deneme hepsinde geri basladim en fazla 43 gun birakabildim.el ayak titremese terlemesi dayanamaz baslardim.subat 2017 de champixle tiksinerek biraktim sukur ki 2 sene oldu.canim nadir de olsa istiyor.birakmak icin cebellesen arkadaslara oneririm.her insanin bagimliligi ayni degil kimi insan kendi iradesiyle birakamaz.bunu kabul etmek lazim.devlet ucretsiz veriyordu en son ilaci.

08.08.2008
Sigarayı bıraktığım tarih, bırakalı bu kadar uzun zaman olmasa yakacam bi dal :acpsnr:
Yazın pek canım çekmiyor ama şu soğuk havalarda bazen içim gidiyor :krktm:

Back