Sigara...

Bırakan herkesi tebrik ediyorum. Ben de 20 yıl içtim bu moku. Son birkaç yıldır da günde 1.5 paketten fazlasını içiyordum. Maddi manevi çökertiyor insanı, hiç farketmiyoruz. En nihayetinde bıraktım. 3 aydır hiç içmedim. Bu gün GS malesef Mençıstıra 1-0 yenildi. Maçı kavede izledim. Millet yasak masak dinlemeyip içerde sigara içti. İnanırmısınız hala midem bulanıyor, evdeyim üstüm başım sigara kokuyor. Kesinlikle bıraktıktan sonra ne kadar iyi bir iş yaptığınızı anlayacaksınız. Sağlık olarak eksiye düşmeden bırakmak insana daha da bir keyif veriyor. ki sağlığı kaybettikten sonra bırakmakta çok bi anlamlı değil malesef...
Her ay 300-400 lirayı sigaraya veriyordum, bıraktım mis gibi şimano takımlarım oldu 🙂 bi sürü rapalam oldu 🙂
demedi demeyim, nazar etme ne olur, bırak senin de olur, deyip mesajımı bitiriyorum... 😉

Tebrikler Hakan
Zor zamanları atlatmışsın.
Siagaradan elde ettiğim tasarrufla ben de bedavaya getirdim balık malzemelerimi. Keşke o mendebura verdiğimiz paraları günlük olarak bir kenara koyabilmeyi de başarabilsek ama olmuyor nedense. Ne güzel bir birikim olurdu..

Tebrikler Hakan
Zor zamanları atlatmışsın.
Siagaradan elde ettiğim tasarrufla ben de bedavaya getirdim balık malzemelerimi. Keşke o mendebura verdiğimiz paraları günlük olarak bir kenara koyabilmeyi de başarabilsek ama olmuyor nedense. Ne güzel bir birikim olurdu..

Kesinlikle..
Peder valideyle bıraktığından beri kendi yaptığı karton kutu kumbaraya her gün 10TL atıyor. Geçenlerde biriken parayla sahilde yıllık bir ev mi kiralasak, yoksa güzel bir tatil planı mı yapsak demez mi?
Demek ki yapılabiliyor.😉
Eski toprak mı olmak lazım🙄
Ben balığı düşünerek sahilde ev olsun tercihimi kullandım tabii ki😀

Kesinlikle..
Peder valideyle bıraktığından beri kendi yaptığı karton kutu kumbaraya her gün 10TL atıyor. Geçenlerde biriken parayla sahilde yıllık bir ev mi kiralasak, yoksa güzel bir tatil planı mı yapsak demez mi?
Demek ki yapılabiliyor.😉
Eski toprak mı olmak lazım🙄
Ben balığı düşünerek sahilde ev olsun tercihimi kullandım tabii ki😀

Tercihinizi çoook çok doğru kullanmışsınız 😀 Size bol trofeler dilerim

Sevgili Emre,
Öncelikle denemen için tebrik ederim. Ama bırakmamış olmana da üzüldüm.

Latif Bey'in bahsetmiş olduğu, Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakma hattından faydalanarak bahsetmiş olduğun Champix adlı ilaç ile bırakmayı deniyorum. Sanırım 1,5 ay oldu, içmiyorum. Bu ilacın kullanım süresi 3 ay.(Veya 3 kutu-kutular 28 gün üzerinden) Bu konuda yalnış bir bilgilenmen olmuş olabilir mi?
"Zihnen halletme" konusunda sana kısmen katılmasam da, bırakma niyeti gerekli.

Kaçıncı denemem bilmiyorum. Öyle ki; arkadaşlar "gene mi?" diyerek bu sefer ciddiye bile almıyorlar beni. İddaya girmek isteyen o kadar çok ki 😀
Deneme denemedir, sanırım bu sefer "şaka maka 6 ay olmuş" yazabilirim.
Bence denemelerine devam et sevgili Emre. Herkesin doğru zamanı ve doğru bir yöntemi vardır. 😉

Aklıma gelmesi istiyorum manasına gelmez! Sevdim bunu.

Tüm deneyen ve bırakan arkadaşlara kolay gelsin. Hepsine tebrikler.

Sevgi ve selamlarımla...

Şaka maka 8 ay olmuş 😀😀😀

Biraz önce bir arkadaşım sigarayı bıraktığını söyleyince bu konu aklıma geldi. Ne yazmıştım diye...

Şaka maka 1,5 yıl olmuş

Tüm deneyen ve bırakan arkadaşlara kolay gelsin. Hepsine tebrikler.

Valla benimde 5 ay oldu, iyi ki bırakmışım değerini şimdi daha iyi anlıyorum🙂

Şaka maka tam 3 sene olmuş. 🙂
Çok mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmek isteyen herekse tavsiye ederim.
Dik yamaçlı yokuşları tırmanma hızınıza siz bile şaşırabilirsiniz.
Biz ailece bıraktık. Eşim hamile olduğundan habersiz "Bırakalım mı dedi", bende kabul ettim. O gün bu gün oldu ve kullanmıyoruz.

Kolay oldu mu derseniz; Çok ama çok zor oldu. Ve ağzına değdiren herkes ömür boyu potansiyel içici, çünkü bir kez yakıp başlamak işten değil. Psikolojik bir etkisi olduğunu düşündüğüm bir ottan mamul hap kullandık.

Umarım müptela olan herkes şu illetten kurtulur ve sağlıklı bir ömür sürdürür.

Şaka maka 1 yıl 8 ay olmuş.Allahım sana çok şükür.......

Back