Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sıkışan Olta Kamışına Dair Kesin Çözüm Aramaktayım ?

Erden Eren

Moderatör
Adı
Erden Eren
Dün akşam 18-19 derecelerde başladığım avda sabaha karşı 8-9 dereceleri görmemden midir, ara ara bastıran şiddetli yağıştan mıdır nedendir bilmiyorum ama hem yaklaşık 10 senedir kullandığım Okuma Avenger olta kamışım ilk kez hem de 2. kez kullandığım Okuma Wave Power olta kamışım, her ikisi birden sıkıştı. Genleşme diyeceğim ama bildiğim kadarıyla genleşmesi için ısının artması lazım? Çok da hakim olduğum bir şey değil ama av bittikten sonra 1.5 saat boyunca canım çıktı. Scooter ile gidip geldiğimden resmen rezil oldum.

Daha önce de birkaç kamışta bu sorunu yaşamıştım ve bir tanesinde ürün iadesi olmuştu, bir diğerinde alttan, tapanın olduğu yerden kapağı açarak müdahale edilmişti, bir keresinde hatta birkaç kez ısıt et denildi, çekiçle dikkatlice vur denildi vesaire vesaire.
Uzun lafın kısası; bu probleme dair herkese önerebileceğimiz ve benim de hemen uygulayabileceğim %100 çözüm içeren bir seçenek mevcut mudur acaba? Olası cevap ve öneriler için şimdiden teşekkürler.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
3 parçalı kullandığım surf kamışlarda sıkça yaşadığım bir sorun. Hele o anda yanınızda başka biride yoksa.
Sıkışan parçaları arkanızdan iki bacağınızın arasına alın. Ellerinizi bacaklarınızın yardımı ile yavaşça sağa ve sola doğru açın.
Kesinlikle çekmeyin. Kapalı olan bacaklarınızı dizlerden itibaren dışarıya doğru açın. Bu arada dizleriniz kamışı tuttuğunuz ellerinizide dışarıya doğru itecek.
KESİN VE NET ÇÖZÜM. Kırmadan çatlatmadan tek başınıza kolayca açarsınız.
IMG_1599.jpeg149917BD-F62B-4216-A1BB-01D2F6AA006F.jpeg

Erden Eren

Moderatör
Adı
Erden Eren
Özcan Bey makinelerin bakımını yapıyorum. Eller yağlı. :)
Biter bitmez her 2 kamışta da deneyecek ve size haber edeceğim. Çok ama çok teşekkürler.

Erden Eren

Moderatör
Adı
Erden Eren
@SKARPİ66
Abi yok olmuyor? Hayır o şekilde nasıl açacağız ki onu da anlayamadım ne eşim ne de ben?
Biraz daha açabilir misin sana zahmet? Yani detaylıca izah rica edeceğim mümkünse.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sahilde bir arkadaş ile karşılaşmıştım bir ay oluyor. 2 parça Spin kamış sıkışmış. Bir aydır açamamış öyle gidip geliyordu. Yeminle 2-3 dakika sürmedi bu şekilde açtık.
Kamışı arkada tutun. Dizler bitişik, kamışıda boşluk bırakmadan bacakların yanından sıkıca kavrayın. Sonrasında yavaş yavaş dizleri, bacağı dışa doğru açın. Dizleri açarken kamışı tuttuğunuz ellere dayanacak. Biraz zorlayın çevirmeye gerek yok.
Özelden telefon dm atın size video atayım whatsapptan.
Burası için uzun kalıyor video.

Erden Eren

Moderatör
Adı
Erden Eren
Tamam Özcan abi, bakıyorum hemen özele. Tekrardan çok teşekkürler ilgi alakana.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
3 parçalı kullandığım surf kamışlarda sıkça yaşadığım bir sorun. Hele o anda yanınızda başka biride yoksa.
Sıkışan parçaları arkanızdan iki bacağınızın arasına alın. Ellerinizi bacaklarınızın yardımı ile yavaşça sağa ve sola doğru açın.
Kesinlikle çekmeyin. Kapalı olan bacaklarınızı dizlerden itibaren dışarıya doğru açın. Bu arada dizleriniz kamışı tuttuğunuz ellerinizide dışarıya doğru itecek.
KESİN VE NET ÇÖZÜM. Kırmadan çatlatmadan tek başınıza kolayca açarsınız.
Ekli dosyayı görüntüle 126958Ekli dosyayı görüntüle 126959
Abi bak bu çok kolay bir teknik işte. Teşekkürler :)

Erden Eren

Moderatör
Adı
Erden Eren
@SKARPİ66 Özcan abinin çözümü teleskopik olta için geçerli olmadığından sorunum devam ediyor.
Ve maalesef zorlarken Okuma Avanger'i kırdım bari Okuma Wave Power'ı açabilsem. Çözüm önerisi bekliyorum. Teşekkürler.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
@SKARPİ66 Özcan abinin çözümü teleskopik olta için geçerli olmadığından sorunum devam ediyor.
Ve maalesef zorlarken Okuma Avanger'i kırdım bari Okuma Wave Power'ı açabilsem. Çözüm önerisi bekliyorum. Teşekkürler.
soğutucu sprey tavsiye ediyorum , daha önce sıkışan teleskobik kamışı da bu şekilde açtık ek yerine sıkıp hafif çevirerek ittirdik açıldı

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi bak bu çok kolay bir teknik işte. Teşekkürler :)
Benim gösterdiğim teknik 2-3 parçalı kamışlarda kesinlikle çok işe yarıyor.
AMA!! Erden beyin söz konusu sıkışan kamışı teleskopikmiş. Hiç bir çözüme ulaşamadık.

(Bende tüm kamışlar 3 parça olduğu için sıkışan kamış deyince sormadan etmeden akşam akşam Erden beyide boşu boşuna uğraştırdım 🫣)