01,11,2019-06,11,2019 tarihleri arasında yine Şilede kumsallardaydım,Şileden gelen çok istavrit ve zargana var haberi üzerine atlayıp perşembe günü Şileye gittim,saat 16,00 gibi Şiledeydim,iri istavrit yakalamak umuduyla kayalıklara gittim,kalabalıktı ama o saatlerde balık alan yoktu,akşam 18,00 dan sonra başlıyor denince,bir istavrit için kayalıkların tepesinde saatlerce bekleyeceğime giderim kumda beklerim dedim içimden,en azından tutamazsam istavrit tutamadım demek yerine lüfer tutamadım demek daha havalı geldi🙂Velhasıl balıkçıdan yarım kilo iri istavrit alıp indim kumbaba sahillerine,hava süperdi denizde çok sakindi,tek başıma 17,30 gibi yemli takımımı sularla buluşturdum,daha önceki tecrübelerimden yola çıkarak büyük iğneli takıma iri istavrit flatosu takarak denemelere başladım,zira o saatlerde genellikle lüfer yokluyordu yemi,lakin 3 vuruş aldım ama tasmalamama rağmen ablığı yakalayamadım,3 seferindede oltayı kıyaya çekip yemi kontrol ettiğimde yemlerin yanlardan iri parçalar halinde koparılmış olduğunu görünce küçük iğneli takımı takıp küçük istavrit fletoları ile şansımı denemeye karar verdim ve bu sonuç verdi 10 dakika aralarla 4 nazlı vuruş aldım,oltayı tasmaladım takılmadı,biraz bekleyince ardından çok sert vuruş ile yemi kapınca 3 tane sarıkanatı kıyıya alabildim birisinide çekerken kaçırdım,tüm sahilde tek ben olduğum için akşam 20,30 gibi takımı toplayıp evin yolunu tuttum,ertesi gecelerde hava bozduğundan sert rüzgar ve dalgalar takımı denizde tutmaya engel teşkil ettiğinden kısa süreli denemelerle geçiştirdim,yanlız balıkları aldığım yerden dönüşte oradaki bir kampta çalışanla konuştuğumda aynı yerden öğlen saatlerinde çapari ile 3 kiloya yakın iri istavrit yakaladığını ifade etti,benim hadi len kumsaldan istavritmi yakalanırmış dememe rağmen yemin billah etti,ertesi günü sahilde kamp işleten bir akrabamın hafta başında çektiği videoyu seyredene kadar inanmadım dı ama o videoda kumsalda 5-6 metre açıkta hamsi sürüsü oynak yapıyordu ve artık ne sıkıştırdıysa balıklar kendilerini kumsala atıyorlardı,kumsal parmak kadar hamsilerle doluydu,lüfermi diye sordum yok zargana olabilir belki dedi ama tahminimce palamut sıkıştırmış olabilir