Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gerçekten çok enteresan. Kadıköy'den karadeniz kıyılarına lüfere bakmak için gideceğim yarın sabah. Bir foruma bakayım dedim kimler neler almış, hangi tarihlerde hangi bölgelerde avlanmış. 71 sayfayı okudum 1 tek Emin bey paylaşımlarda bulunmuş ve avlarını paylaşmış. Başka 1 kişi, 2 kişi bile olmayabilir. Ya hiç kimse balığa gitmiyor herkes klavyeden yazıyor. Ya da gidip tutanda varsa saklıyor. Dışarıdan bakan bir gözle şu 71 sayfayı okusanız, karadenizde balık malık yok gitmeye de hiç gerek yok der. Ben dahil bir çok insan paylaşımlarda bulunup gittiği gördüğü avladığı balıkları paylaşırken, bir o kadar belki de daha fazla bir kesim hiç bir şey paylaşmıyor. Forum malesef bir soru sorup cevabı aldıktan sonra bir daha uğramayan insanların yeri olmaya başlamış. Gerçekten üzücü.
Kesinlikle katılıyorum. Millet işi düştüğü zaman soru sorup cevap aldıktan sonra uğramıyor. Esasında kimseye yardım etmemek lazım da neyse. Karadeniz kıyılarında Karasu ve ilerisi tek tük balık yapıyo. Ama Şilede falan bi gelişme yok. Bende profesyonel balıkçı arkadaşlardan haber bekliyorum tekneden av yapmak için. Onlarda ticari tekne olduklarından her gün balığa çıkmalarına rağmen tatmin edici avlar yapamıyolar. Havaların daha sertleşmesini bekliyolar. Yalnız şu da bir gerçek Karadeniz'in dip yapısı aşırı bozuldu dipteki nitrit nitrat dengesi bozulduğundan gaz birikmesi başladığından oksijen miktarı litrede 1,5mg' a kadar düşünce bentik bölgede ki canlıların popilasyonu iyice azaldı ve bunlarla beslenen pelajik balıklar(istavrit,hamsi,lüfer,palamut) yemlerini daha farklı bölgelerde aradığından bizim avımızıda etkiliyor.

Kesinlikle katılıyorum. Millet işi düştüğü zaman soru sorup cevap aldıktan sonra uğramıyor. Esasında kimseye yardım etmemek lazım da neyse. Karadeniz kıyılarında Karasu ve ilerisi tek tük balık yapıyo. Ama Şilede falan bi gelişme yok. Bende profesyonel balıkçı arkadaşlardan haber bekliyorum tekneden av yapmak için. Onlarda ticari tekne olduklarından her gün balığa çıkmalarına rağmen tatmin edici avlar yapamıyolar. Havaların daha sertleşmesini bekliyolar. Yalnız şu da bir gerçek Karadeniz'in dip yapısı aşırı bozuldu dipteki nitrit nitrat dengesi bozulduğundan gaz birikmesi başladığından oksijen miktarı litrede 1,5mg' a kadar düşünce bentik bölgede ki canlıların popilasyonu iyice azaldı ve bunlarla beslenen pelajik balıklar(istavrit,hamsi,lüfer,palamut) yemlerini daha farklı bölgelerde aradığından bizim avımızıda etkiliyor.

Hocam durum bu kadar kötü değil, dün akşam suyu riva civarından kişi başı 10'ae balıklı raporlar geldi, tabi ki bu iş kısmette şuan kesinlikle gidip denemeye değer.

Hocam durum bu kadar kötü değil, dün akşam suyu riva civarından kişi başı 10'ae balıklı raporlar geldi, tabi ki bu iş kısmette şuan kesinlikle gidip denemeye değer.
Rapor sürekli geliyor özellikle o bölgeden yemli av raporu , izmaritin tane fiyatından bu anlaşılıyor meralar dar müdavimler var erken gitme imkanın yoksa yer bulmak çok ciddi problem olmaya başladı çıkan balık aşırı derecede tatmin edecek boylarda..
Hal böyle olunca tutan da gören de hiç birşey söylemiyor.

Rapor sürekli geliyor özellikle o bölgeden yemli av raporu , izmaritin tane fiyatından bu anlaşılıyor meralar dar müdavimler var erken gitme imkanın yoksa yer bulmak çok ciddi problem olmaya başladı çıkan balık aşırı derecede tatmin edecek boylarda..
Hal böyle olunca tutan da gören de hiç birşey söylemiyor.
Demek istediğim kimsenin mera söyleyip söylememesi değil. Tutulan balık resmi bile neredeyse yok bu başlık altında. ( Bu sene durumlar cok kötü. Kılçık bile yok. Sanırım bu sene de lüfer palamut olmayacak. Lüfer levrek buraları terk edeli çok oldu. Geçen senelerden daha kısır. hiç boşuna gitmeyin) Gibisinden bir sürü yorumlar okudum. Yani sanırsınız koca deniz kurumuş yahu su bile yok. Valla bana komik geldi. Kalabalığa gelince çok haklısınız, o kalabalığa girmemek için yeri geliyor 600 km yol yapıyorum ben tek başıma. İstenirse karadenizde kalabalık olmayacak kimsenin gitmediği bir çok nokta da bulabilirim. Şaşırdığım kısım av raporu konusunda kocaman görünen bu başlığın altında (şile, ağva, kerpe, kefken gibi bir sahil şeridinden bahsediyoruz.) Çok az insanın bir şeyler paylaşmış olması. Forum paylaştıkça güzeldir.

Bu konuda çok haklısınız mera sormadığınızı ve buna ihtiyaç olmadığını da biliyorum , boğaz başlığı , Maltepe hattı gibi belli başlı başlıklarda hareket yok ya av yapılmıyor yada dediğiniz gibi değer verilip rapor girilmiyor , olan raporlar da 1 2 kişinin konuyu da onlar taşıyor..

Forum kamış makine tavsiyesi forumu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor %90 nı da yoldan geçen yeni üye malesef

Bu konuda çok haklısınız mera sormadığınızı ve buna ihtiyaç olmadığını da biliyorum , boğaz başlığı , Maltepe hattı gibi belli başlı başlıklarda hareket yok ya av yapılmıyor yada dediğiniz gibi değer verilip rapor girilmiyor , olan raporlar da 1 2 kişinin konuyu da onlar taşıyor..

Forum kamış makine tavsiyesi forumu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor %90 nı da yoldan geçen yeni üye malesef
Malesef

Dün sabah aşiyandaydım, önce kurşun arkası denedim, benden başka kimse yoktu köprünün denize bakan sol tarafından.

sonra daha önce orada zargana almıştım top bağladım,ipekle attım ama hoplar zıplar göremedim.
en son yan tarafta birileri 2-3 istavrit alıyordu
saat 9.30 civarı 10 lu capari bağladım
ve 1 saatte yaklaşık 1.5 kilo orta-iri boy istavrit aldım ve avı sonlandırdım.

dikkatimi ceken husus; istavrit başlayınca bir anda ufak balıkcı tekneleri peydah oldu daha doğrusu o bölgeye sinekler gibi üşüştüler.
bir sonraki avlarım için ustalarıma sormak isitiyorum acaba arkasında büyük balık mı vardı yoksa istavrit için mi geldi o kadar tekne.

yeni üyeyim ama yoldan gecmiyorum 🙂

coğu zaman login olmadan okumaya, bilgi sahibi omaya calışıyorum,arada da gittiğim kısıtlı yerlerden anlık olmasa da bilgi geciyorum.

umarım herkes ben gibi aynı kafada olur, forum canlanır.

selamlar

yeni üyeyim ama yoldan gecmiyorum 🙂

coğu zaman login olmadan okumaya, bilgi sahibi omaya calışıyorum,arada da gittiğim kısıtlı yerlerden anlık olmasa da bilgi geciyorum.

umarım herkes ben gibi aynı kafada olur, forum canlanır.

selamlar
Hepimiz bir zamanlar yeni üye ünvanı ile gezdik 🙂

Hepimiz bir zamanlar yeni üye ünvanı ile gezdik 🙂
tecrübe zamanla elde ediliyor.
ben forumda da, balık tutmada da henüz emekleme dönemindeyim

bir gün biz de sizler gibi ustalaşırız inşallah.
paylaşımlarınız daim olsun, yazmak foruma evet keyifli ama okumak da bir o kadar keyifli..
yoldan gelip geçenler de emimim okuyanlardan oluşuyor zaten 😉

Back