Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tuzla - Kadıköy başlığından yola çıkarak değerli hobidaşlar ;

Solunar molunar..

04:10'da geldim eve. Deniz suyunun bu denli çekildiğine, başta kocaman kocaman yengeçler olmak üzere canlıların bu kadar alenen hareketlerini gözlemleme şansı bulduğuma ilk kez şahit oldum.
Bugün 19:30 - 03:30 arası böyle ise yarına ve ertesi güne de su normal seviyelerine asla yükselmez. Bugün sıfır eşkina ve hatta balığa dair sıfır skor yapmış birisi olarak kendi adıma 104382392392. kez emin oldum ki; kıyı avcıları adına uygulama demek safsata ve tembellik ve keza boş muhabbet harici bir şey demek değildir. Aslolan sahilde emek sarf edip, bizzat deneyimlemektir. (Yanlış anlaşılmasın, ben üzerine para verseler yüklemem o uygulamaları.)
Hadi herkese iyi sabahlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
öğlen liman içinde yem yakalamakla başladığımız avımıza gece kumlarda lüfer avıyla devam ettik,bu 9. gidişimiz ve gene sıfır vuruş,güya bu sene balık peşinde kilo verecektim,oturup tüm gece olta başında can sıkıntısından tıkınmaktan kilo aldım 😀

Dün gece 11. denememizi yaptık,sonuç 11-0, kumda 10 kişiden fazla olta atan vardı kimsede tek vuruş dahi olmadı ,zaten yen alırken tezgahta lüfer gördük tanesi 1700 liraydı,o kadar değerli balık kalkıp bizim oltalaramı geelcek 😀

dün gece 13. denememizi yaptık,sağımdaki arkadaşa bir vuruş oldu lüferi aldı,solumdaki arkadaşa 3 vuruş oldu cep telefonuyla oynadığından geç kalıp tasmayalamadı,bana hiç sormayın kesin benle husumetleri var 😀

Dün gece 11. denememizi yaptık,sonuç 11-0, kumda 10 kişiden fazla olta atan vardı kimsede tek vuruş dahi olmadı ,zaten yen alırken tezgahta lüfer gördük tanesi 1700 liraydı,o kadar değerli balık kalkıp bizim oltalaramı geelcek 😀
Hangi bölgesinde avlanıyorsunuz bilmiyorum ama dün arkadaşlardan gelen resimde 4 kişi 5 6 kiloya yakın çok güzel boylarda balıklar vardı onlar da kumda av yaptılar yem olarak tezgahtan alınan balık pek iş yapmaz öncesinde çokça uğraşıp ızmarit tutup taze yem ile av yapıyorlar..

Hangi bölgesinde avlanıyorsunuz bilmiyorum ama dün arkadaşlardan gelen resimde 4 kişi 5 6 kiloya yakın çok güzel boylarda balıklar vardı onlar da kumda av yaptılar yem olarak tezgahtan alınan balık pek iş yapmaz öncesinde çokça uğraşıp ızmarit tutup taze yem ile av yapıyorlar..
Lüfer değildir,ya minekoptur yada eşkina,zira o gece sağımızda solumuzda onlarca insan vardı sadece 1 arkadaş 1 lüfer aldı onun haricinde tek vuruş bile olmadı kimseye,Amcaoğluda başka lokasyondaydı arkadaşlarıyla onlardada tek vuruş olmamıştı

Dün 14.denememizde tezgahtaki yemden kaynaklı diye öğlen 2 de limanda yemli istavrit ve kefal ile başladık 5,30 a kadar 2 iri istavrit 10 tane gümüş 2 de kefal yakaladık,akşam ezanıylan oltalar sudaydı,kumlarda gördüğümüz 12 kişi daha vardı,biz geldiğimzide spinciler varı ama onalrdada bir hareket olmamış,deniz kıyıda patlayan küçük dalgalar haricinde normal sayılırdı tek sıkıntı ayışığıydı heryer gündüz gibiydi neredeyse,bu sefer inat ettik gece 2 kadar bekledik,He şimdi uzun uzun anlatınca sandınız balığın belini kırdık 😀 1 vuruş oldu arkadaşa o kadar o da o sırada can sıkıntısına telefonda video izliyordu balığı alamadı,bir önceki akşam olduğu gibi gene yemleri çakallara bırakıp geri döndük bu aralar çok hayvanseveriz çok 😀

Yakın zamanda yapılan birkaç Youtube içerik paylaşımı sonrası Şile hattındaki ismini vermeyeceğim o malum koy, o 1-2 köyün olduğu hat ve kışları otelde kalmaya dahi razı olup olta attığımız ıssız, huzur dolu meralar patlamaz umarım. Bu konuda fazlasıyla tedirginlik yaşamaktayım açıkçası.

Back