Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu arada sormayı unuttum,biz dün liman içinde olta atmak için yer ararken,oradankiler bize ,jandarmanın gelip balık tutanları uyardığını,liman içerisinde kıyıdan balık yakalamak yasak dediklerini belirttiler,bildiğim kadarıyla böyle bir yasak saçmada acaba aslı astarı varmıdır kanunen

Bu arada sormayı unuttum,biz dün liman içinde olta atmak için yer ararken,oradankiler bize ,jandarmanın gelip balık tutanları uyardığını,liman içerisinde kıyıdan balık yakalamak yasak dediklerini belirttiler,bildiğim kadarıyla böyle bir yasak saçmada acaba aslı astarı varmıdır kanunen

Resmi bir yazı bulamadım ama ben de liman içine atmak yasak diye biliyorum. Kurbağalıdere girişinde kefal avlarken sahil güvenlik tarafından uyarılmıştık bir kere ve söylenene göre herkesi uyarıyorlarmış.

ilk başta tedirgindim gelip aysak diye kovacaklar diye ama 1 saat sonra kıyıdaki balıkçılardan bir kova balık artıkları denize boşaltılınca aha dedim gelirlerse önce bunları engelleyin derim diyerek rahatladımdı,sonuçta denize dökmeleri yasak belediye çöp kamyonları gelip gün içinde alıyor

Tamamen işgüzarlık.
Lakin bu memlekette işler bu şekilde yürüyor.
Orada doğanın ve balık türlerinin içine eden teknelere ses etmez gelir kıyı balıkçısına eder.

Caddebostan'da kilim serip yerde yatan ve Arapça konuşan gruplara karışmaz, saç tıraşı malum olan ve giyinişlerinden bile suça meyilli olduğu anlaşılan gençleri görmez polis ama masa kurmuş eşiyle yemek yiyen ve bir yandan da olta atan bize gelir kimlik sorar.

Tamamen işgüzarlık.
Lakin bu memlekette işler bu şekilde yürüyor.
Orada doğanın ve balık türlerinin içine eden teknelere ses etmez gelir kıyı balıkçısına eder.

Caddebostan'da kilim serip yerde yatan ve Arapça konuşan gruplara karışmaz, saç tıraşı malum olan ve giyinişlerinden bile suça meyilli olduğu anlaşılan gençleri görmez polis ama masa kurmuş eşiyle yemek yiyen ve bir yandan da olta atan bize gelir kimlik sorar.
Kota doldururken başına iş mi alsın araması çıkar 153 suçtan kaydı çıkar bide onla mı uğraşın sana bana soracak tabi 🙂

Bu arada bazı limanlarda avcılık yasak olabiliyor bu yasağı özel olarak liman yönetimi mi koyuyor yoksa mevzuat falan mı var bilmiyorum o kısmını Mersin'de deli gibi kefal arayıp bulamadığım dönemde gece maske ile limana girip bir kepçe vurmak çok geçti içimden de yapmadım evet orda da yasak ve binlerce kefal baracuda sargos iç içe yüzüp milletin attığı ekmeği yiyor 🙂

Forum üyesi olan ama yoğunluğundan ötürü buralara pek bakamayan komutanımıza sordum şimdi. Evet yasak dedi ve şu görseli yolladı.

Başlıksız.jpg

liman içinde büyük teknelerin giriş çıkışı çok olduğundan yüzmenin yasak olması normal,küçük sandalla balık yakalamakta tekne trafiğine sorun teşkil edeceğinden normal ama kıyıdan en fazla 30 metre açığa atılan bir olta kime zarar verecekse,bu kısım mantıksız,en fazla tekne gelir takımını keser atar ama şu da var bu seneye kadar liman çıkışında sahile bakan taraf uzatma ağlarla dolardı bu sene yasaklanmış o güzel oldu,sen 1 tane lüfer yakalayacam diye uğraşırken adamlar gelir balığın geliş yonünü bir sürü ağ ile kapatıyorlardı 😀

Kumlarda lüfer yakalamak için dikkat edilecek hususlar:
1-İşemeyecen,kesinlikle tam o anda balık vuruyor 😀
2-Yemek yemeyecen ,kesinlikle yemek eyrken elleri doluyken vuruyor
3-Su içmeyeceksin,yine elinde suyu tam kafana dikmişken vuruyor
4-Saatlerce vuruş almasanda sıkılıp yakının daki arkadaşın yanına sohbet etmeye gitmeyeceksin
5-Gece ayazda üşüyünce ısınayım diye yaktığın ateşin başında oturmayacaksın
6-Balık nazik vuruyor diye saatlerce yalı kazığı gibi elinde tuttuğun kamışı,ayaklarım uyuştu az yürüyüp açılsın diye tripota dayamayacaksın,ikinci adımda vuruyor😀
7-Yanındaki arkadaşın oltasını tasmaladığında senin kamışın ucuda sallanırsa dönüp len koca denizde banamı taktın demeyeceksin,sanki anlaşmış gibi aynı anda senin oltayada vuruyor ve sen tasmalamadığın için yemi yiyip gidiyor
8-6 saat beklediğin halde tek vuruş dahi alamayıp gece 1 de hade toplanalım deyip ilk tabureyi toplarken vuruş olursa gaza gelip tamam balık meraya geç girdi diyerek yeniden beklemeye devam etmeyeceksin,inanın kaç defa ekstradan 2 saat daha bekledik tek vuruş olmadı 😀
Tüm bu veriler ışığında şunu net bir şekilde söyleyebilirim,kesin bu balık periskopla denizden çaktırmadan bizi takip ediyor 😀

HARİKA yaaa, HARİKA !
hahahahahahahahaaa

Sen mi yazdın Emin hocam? Çok çok iyi yaaa. 😀 😀 😀

valla hepsi birebir yaşadığım gerçekler 😀 He uyanıklık yapıp 15 dakika da bir işiyor ayaklarına yatsamda onlara kanmıyor 😀

Back