Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sizce Değiştireyim Mi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
kullanacağım rapalalar 10-15 gr olacak, kamış 14-40 olduğu için atış mesafemi çok etkilemez mi abi
bazı kamışlar 14 - 42 olmasıan rağmen 10 - 40 kamışa göre daha esnek olabiliyor. geçen gün daiwa ballistic kamışı inceledim mesela 14 - 42 gibi bir atış aralığı vardı ama esnekliği süperdi bence 5 gr sahteyi bile güzel atar. ama mesela örnek veriyorum falanca marka bir kamışın 10 - 40 atarlısı daha sert olabiliyor. en güzeli kendin gidip inceleyerek almak.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence de kamisi kullanabilirsiniz.. 1-2 gr farklar atis mesafenizi cok etkilemez.. acemiliginizi atmis olursunuz bu takimla.. makinanin drag gucune takilmayin.. kalama ayari ile baligi kolayca kiyiya alabilirsiniz.. zamanla ogreneceginiz seyler bunlar elbette..

yvz

Üye
Adı
yvz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
herkese çok teşekkür ederim. acemiliğimi atana kadar bu kamış ve makine ile devam edeceğim. hamlığımızı attıktan sonra biraz da para birikince tavsiyelerinize yine ihtiyaç duyacağım :)

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
at-çeke merak saldım. internetten az buçuk araştırma ile shimano alivio dx serisinden 2.70 cm'lik kamış siparişi verdim. tabi internetten biraz daha araştırınca atar değerinin önemini anladım. aldığım kamışın atar değeri 14-40. bende rapala max rap 110 mm var ağırlığı ise 13 gr ayrıca almayı düşündüğüm rapalalar da bu ağırlık seviyesinde. kamışın atar değeri 14-40 olduğu için verimli atış yapabilir miyim yoksa 10-30 atarlı bir kamışla değiştireyim mi? tavsiye edeceğiniz kamış var mı ? bütçem 250 tl.

makinam shimano catana 1000 fc, misina 0,20 kullanmayı düşünüyorum misina içinde tavsiyeniz varsa memnum olurum.
Bence değiştirin 14-40 özellikle levrek avlarında kullanışlı olmuyor ağır oluyor aksiyonuda çok sert oluyor, alivo kamışı daha önce av bayiinde incelemiştim hoşuma gitmemişti, bütçenizi biraz zorlayın üzerine 100 lira daha koyun Daiwa Legalis Seabass 10-35gr atarlı spin kamışı alın şu an o bütçeye alınabilecek en iyi kamış, aksiyonu, atış erimi, hafifliği hepside çok iyi, özellikle su üstü sahtelere çok güzel aksiyon veriyor

yvz

Üye
Adı
yvz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence değiştirin 14-40 özellikle levrek avlarında kullanışlı olmuyor ağır oluyor aksiyonuda çok sert oluyor, alivo kamışı daha önce av bayiinde incelemiştim hoşuma gitmemişti, bütçenizi biraz zorlayın üzerine 100 lira daha koyun Daiwa Legalis Seabass 10-35gr atarlı spin kamışı alın şu an o bütçeye alınabilecek en iyi kamış, aksiyonu, atış erimi, hafifliği hepside çok iyi, özellikle su üstü sahtelere çok güzel aksiyon veriyor
sabahtan beri inceliyorum kamış türlerini kafam iyice karıştı :) su üstü pek düşünmüyorum abi. çanakkalede ikamet ediyorum, boğaz olduğu için akıntı ve rüzgar fazla oluyor. hafif dalarlı sahtelerle çıkmayı düşünüyorum. rapala max rap 110mm 13gr 4 tane rapalam var. bu kamışın esnemesi iyi değilse atışlarım verimli olmayacak.
bu kamışı kullanan var mı acaba? tecrübelerini aktarabilir mi?

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
acemiyim dicem acemilere hakaret etmiş olurum :)
Yok yok olmazsın... Ben geçen 6-12gr sanıp aldığım kamışın kendisi gelince 60-120gr olduğunu gördüm :eek: Ulan dolandırıldım falan diye sinirle yorum yazmak edebilirsem iade etmek için ilana tekrar baktığımda ne göreyim; herif insan gibi yazmış 60-120 diye... dervişin fikri-zikri hesabı sıfırları okumamışım bile... Şimdi Melo'nun penaltı kurtarması gibi "atarsa aynı zamanda da tutar" hesabı tekneden kullanıyorum, hafta sonu ucuna çan bağlayıp uzun olta yapıciim kendisinden:asik:

conquestime

Aktif Üye
Adı
Fatih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yok yok olmazsın... Ben geçen 6-12gr sanıp aldığım kamışın kendisi gelince 60-120gr olduğunu gördüm :eek: Ulan dolandırıldım falan diye sinirle yorum yazmak edebilirsem iade etmek için ilana tekrar baktığımda ne göreyim; herif insan gibi yazmış 60-120 diye... dervişin fikri-zikri hesabı sıfırları okumamışım bile... Şimdi Melo'nun penaltı kurtarması gibi "atarsa aynı zamanda da tutar" hesabı tekneden kullanıyorum, hafta sonu ucuna çan bağlayıp uzun olta yapıciim kendisinden:asik:
Demek ki göz bakmak ile değil, mevlam gösterince görüyor . Rabbim bizlere kalp gözüyle görmeyi nasip etsin
.
Böylece aklınıza geldikçe sizlerinde(bizlerinde) yüzünde küçük bir tebessüm bırakacak bir anı yaşamışsınız :)
Hayırlı akşamlar :)

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Böylece aklınıza geldikçe sizlerinde(bizlerinde) yüzünde küçük bir tebessüm bırakacak bir anı yaşamışsınız :)
Tebessüm evet üstad ama aradan birbirlerini ezen dişlerim de görünüyor, 120TL'lik bir tebessüm çünkü :acpsnr: