Sizce Türkiye`nin En Lezzetli 2 Balığı Hangisi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan γavuz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok az bulunup çoğu kişinin tatmadığı apayrı iki lezzet yıllar önce trolcu bi arkadaşımın tulum çıkartıp verdiği karadenizden çıkma bizim burda svışka denen mersin balığı yavrusu,ikincisi yemli lüfer takımıyla bizzat benim yakaladığım 1 metre boyunda yine denizden çıkma yılan balığı her ikisininde tulum çıkartılıp közde ızgarası muhteşemdi ikiside kıkırdaklardan oluşan kılçıksız ve olduğu gibi bütün yenilebilen balıklardı pek bilinmeselerde çok kalite iki lezzetdirler

Mısırunu ile az yağda iyice kızarmış baraküdanın lezzetini hiçbir balığa değişmem. Ancaaak kalamarı tasnif dışı tutuyorum. Onun yeri herzaman farklıdır.

Mevsiminde olduğunda, 1-levrek,2- çupra,3-lagos,4-lüfer, 5-mercan ın da çok çok lezzetli balıklar olduklarını söylebilirim. Burada da hamsiyi tasnif dışı tutuyorum. Bence Hamsi balık değil yaşam tarzıdır.

eşref abim.. orkinosu bende yiyiyorum elime gecerse hemde japonların olmazsa olmazı sashimi dedikleri bir yemekleri var.. makbul olanı orkinosdandır lakin yöresine göre balık çeşitliliği giriyo yemeğe..tabi bu sashimi yemeğininde püf noktaları var 😀

En lezzetli iki balık bence mmmm. Karar veremedim yaw..hamsi, lüfer familyası desem..ama tuzda levrek ve ızgarada palamut vesomon aklıma geldi simdi..kalkan yemedim daha oda cok lezzetli diyorlar.. Dil balığı ile zarganada unutulmamali...cok severim..benim sevdiğim bu 🙂

Back