Slow Jiglerde Renk Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çırak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Hamdi Bey;
Karşı çıkmak anlamında değil ama gittiğimiz avda yaklaşık 60m derinlikte avlanırken en çok balığı bir yüzü düz sarı, diğer yüzü kırmızı-sarı zebra bir jig kullanan arkadaş aldı. jigin glow özelliği yoktu. Elbette ki tek bir av genelleme olamaz ama benim tek jig deneyimim bu olduğu için sizin yorumunuzu öğrenmek isterim.
Zebra dediğiniz glow değil mi?

Ayrıca detaya girersek sadece balık avında görsellik tek başına iş yapmaz. Görsellik, hareket, koku, aksiyon bunlar avda hep etkendir.

Biri güzel görünür ama ilgisini çekmez balığın 🙂

Zebra dediğiniz glow değil mi?

Ayrıca detaya girersek sadece balık avında görsellik tek başına iş yapmaz. Görsellik, hareket, koku, aksiyon bunlar avda hep etkendir.

Biri güzel görünür ama ilgisini çekmez balığın 🙂

Cahilliğim sanırım. " glow" fosforlu ışık yayan olarak biliyordum

Kaptanın özellikle tavsiye ettiği ve artık bulunmuyor dediği jig de bu. Marka ve model hakkında bilgi verebilir misiniz. Resmi biraz kötü çekmişim
Bu ürün Fladen marka, aslında Kuzey denizleri için üretilmi bir modeldir. Almanya, isveç, norveç gibi ülkelerde kullanılan Pilker diye adlandırılan bir yemdir.

Muhtemelen o bölgede avlanan balıklar o renge yakın bir yem ile besleniyor. O nedenle etkili olmuş olabilir. Ona yakın renkleri test etmeni öneririm.

Mesela bu tarz yemleri de denemen de fayda var.
Pro Marine Blaze Bait Rubber Slow Jig Yemi GD Pro Marine Metal Jigler | Hedef Balıkta

Cahilliğim sanırım. " glow" fosforlu ışık yayan olarak biliyordum
Glow içinde ışığı belirli bir süre tutandır. UV ise bizim çıplak gözle göremediğimiz ( UV fener yardımı ile görebilirsiniz) Balığın ise direk görebildiğidir.

Back