Soğuk, rüzgarlı ve yağışlı hava için tulum, mont ve pantolon önerileri

Imax ustu var bire bir aynisini kullaniyor cok hos sicak tuyor ve kesinlikl su gecirmiyor

Imax takım halınde aldım kullanıyorum cok memnunum .yqnlız netten alacqk arkadaslqra tavsıyem xl gıyen bırı m ıstesın kalıbı cok buyuk ben 180 cm ve 107 kılo l beden gıyıyorum.hayatımda gıydıgım ılk l beden kıyafet 🙂 su ıcıne gırmek ıcınse kesınlıkle tavsıyem scıerra parasını sonuna kadar hkkedıyo dun sabahtan qksama kadar suyun ıcındeydım ne usudum ne ıslandım.tavsıye ederım

Imax takım halınde aldım kullanıyorum cok memnunum .yqnlız netten alacqk arkadaslqra tavsıyem xl gıyen bırı m ıstesın kalıbı cok buyuk ben 180 cm ve 107 kılo l beden gıyıyorum.hayatımda gıydıgım ılk l beden kıyafet 🙂 su ıcıne gırmek ıcınse kesınlıkle tavsıyem scıerra parasını sonuna kadar hkkedıyo dun sabahtan qksama kadar suyun ıcındeydım ne usudum ne ıslandım.tavsıye ederım

İnternette stok pek bulunmuyor bedenlerde hangi dükkandan aldığını yazabilir misin bir bakayım İstanbul'a geldiğimde 🙂

Valla ben netten aldım gibi birsey.mutlu balık var izmirde bugüne kadar çok alışverişi oldu faceden yayınlıyor beğendiğim ürün olursa arıyorum yolluyor.bu üründe öyle oldu sormuştum önerdi boy Kilo istedi yolladım ürün geldi çok diye oturdu zaten büyük yada küçük olsa değiştirdi.
İnternette stok pek bulunmuyor bedenlerde hangi dükkandan aldığını yazabilir misin bir bakayım İstanbul'a geldiğimde 🙂

Ben genelde avlarda dağ tırmanışlarına gittiğim ürünleri kullanıyorum. Dağcılıkta giyinirken şöyle bir olay vardır üşümek istemiyorsan aynı zamanda terlemiyeceksin. Çok soğuk ve yağışlı havalarda giyinirken altıma yün içlik , üstüne goretex astarlı polarlı su geçirmez pantolon regettanın çok ucuza almıştıum yada çok soğuk ve yağışlıysa tchibodan aldığım kayak pantolonunu giyiyorum. Üst kısma ise içlik veya yün içlik üstüne polar sweat üzerinede zamanında çok yüksek su geçirmezlik ve nefes alabilirlik özelliği bulunan hannah teknik montumu giyiyorum . Özellikle montu dağcılık montu alırsanız çok iyi olur . Hem çok ince olurlar hem rüzgar ve yağmurdan korurlar. Birde angel wings diye bir özellik var kollarınızı ne kadar havaya kaldırsanızda mont yukarı kaymıyacak şekilde dikilmiştir. Gözlemlediğim Imaxın o alt üst takımı çok iyi . Forumdan Murat abi kullanıyordu -2 -3 derecedeki avlarımızda hiç üşümeden ıslanmadan kaldığını söylemişti. Çorap olayına gelirsek outdoor mağazalarında treeking çorapları satılır onlar teri dışarı atma ve sıcak tutma konusunda çok iyilerdir . Eğer kaygan yerlerde avlanıyorsanız kesinlikle altı keçeli balıkçı çizmesi alın. Yosunlu çok kaygan kayalarda bile zamp gibi yapışıyor kayaya.

Ben herhangi bir mont markası veremeyeceğim. ancak bence en ideali kat kat giyinmek. biraz kabarıyorsunuz ama hava ısındığında lahana gibi kat kat soyunmak istediğiniz ısıya ulaşmanıza yeterli oluyor. 😀

Ben herhangi bir mont markası veremeyeceğim. ancak bence en ideali kat kat giyinmek. biraz kabarıyorsunuz ama hava ısındığında lahana gibi kat kat soyunmak istediğiniz ısıya ulaşmanıza yeterli oluyor. 😀
Lahana gibi giyinmek soğuk havalarda tehlikeli bir durum. Mesela 0'ın altında derecelerde kat kat giyinip avlanıyorsanız ve giydiğiniz şeyler nefes almayan şeylerse içten terlemeye başlayacaksınız . Eğer teriniz dışarı atılmazsa teriniz soğuyacak ve eğer uzun süreli o şekilde soğukda durmaya devam ederseniz hipotermi veya donma tehlikesi geçirme ihtimaliniz olur. Dağ yürüyüşlerinde 1,2 arkadaşımızın başına gelmiş olaylardır .

bilgilendirme için teşekkür ederim. aklımda bulunsun. ancak bu kastım ortalama 10 derece civarları içindi. ama yinede beni bir korku aldı 🙂

Back